TR/Prabhupada 0261 - Rab ve Adananı, Aynı Statüdedir

Revision as of 11:32, 3 October 2018 by Vanibot (talk | contribs) (Vanibot #0023: VideoLocalizer - changed YouTube player to show hard-coded subtitles version)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Lecture -- Seattle, September 27, 1968

Prabhupāda: Şimdi ülkenizde bu gençler Kṛṣṇa bilinci hareketini yaymaya çalışıyorlar. Benim mütevazi ricam hayatın bu muhteşem nimetini anlamaya çalışmanız. Sadece Hare Kṛṣṇa mantrasını söyleyerek, zamanla Kṛṣṇa'ya karşı aşkın bir sevgi yaklaşımı geliştireceksiniz. Kṛṣṇa'yı sevmeye başladığınız zaman, bütün sorunlarınız... Tam bir tatmin hissedeceğiniz anlamına gelir. Bela ve acılar zihne dairdir. Biri ayda $6000 alıyor, başka biri $200 alıyor. Ama Calcutta'da bir beyfendi gördüm 6,000 alıyordu; intihar etti. İntihar etti. Neden? Para ona tatmin veremedi. Başka bir şeye sahip olmaya çalışıyordu. Bu maddi atmosfer, çok para kazanarak, size tatmin veremez, çünkü her birimiz duyuların hizmetkarıyız. Bu duyulara hizmet düzlemi, Kṛṣṇa'ya hizmet düzlemine taşınmalı, ve o zaman sorunlarınızın çözüldüğünü göreceksiniz. Çok teşekkür ederim. (Adananlar saygılarını sunuyorlar) Soru var mı?

Adanan: Prabhupāda, Kṛṣṇa'nın resmi mutlaktır değil mi? Bu Kṛṣṇa. Saf bir adanın da resmi aynı şekilde mutlak mıdır?

Prabhupāda: Adananın resmi?

Adanan: Saf bir adanan.

Prabhupāda: Evet.

Adanan: Aynı şekilde mutlak...

Prabhupāda: Evet.

Adanan: Diyelim ki Prahlāda Mahārāja ve Lord Nṛsiṁha-deva'nın resimleri... Prahlāda da Lord Nṛsiṁha-deva kadar orada.

Prabhupāda: Evet. Rab ve adanan, aynı statüdeler. Her biri. Rab, O'nun ismi, O'nun biçimi, O'nun nitelikleri, O'nun arkadaşları, O'nun paraphernalia'sı. Herşey mutlak. Nāma guṇa rūpa līlā pari... Ve reenkarnasyonları. Aynı Kṛṣṇa hakkında duymamızın Kṛṣṇa'dan farklı olmaması gibi. Hare Kṛṣṇa mantarsı söylendiğinde, bu Hare Kṛṣṇa, bu titreşim Kṛṣṇa'dan farklı değil. Herşey mutlak. O zaman saf adananlar da Kṛṣṇa'dan farklı değil. Bu aynı anda tek ve farklı. Acintya-bhedābheda-tattva. Kṛṣṇa'nın Yüce Şahıs enerjisi olduğu felsefesi anlaşılmalı, ve gördüğümüz, deneyimlediğimiz herşey Kṛṣṇa'nın farklı enerjileri. Ve enerji ve enerjetik olan birbirinden ayrılamaz. Bu yüzden hepsi mutlak düzlemde. Māyā ya da cehalet ile kaplandığında, o zaman farklı. Hepsi bu.