TR/Prabhupada 0892 - Talimattan Dışarı ÇIkarsanız, Nasıl Ebedi Hizmetkar Olarak Kalabilirsiniz Ki?

Revision as of 13:20, 3 October 2018 by Vanibot (talk | contribs) (Vanibot #0023: VideoLocalizer - changed YouTube player to show hard-coded subtitles version)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


750522 - Lecture SB 06.01.01-2 - Melbourne

Prabhupāda: Mmm.

Adanan: Çünkü siz (belirsiz) ve buradaki tüm adananlar sizin öğrencileriniz olduğu için, Śrīla Prabhupāda, ebedi öğrenciler, ebedi hizmetkarlar. Ama peki ya sonraki hayatta maddi dünyada doğmak zorunda kalırsak? Size nasıl doğrudan hizmet sunabileceğiz ki?

Prabhupāda: Evet. Maddi... kalsanız bile. Spiritüel hayatınızı tamamlamamışsanız bile, yine de iyi bir doğumunuz olacak. Śucīnāṁ śrīmatāṁ gehe yoga-bhraṣṭoḥ sanjāyate (BG 6.41): "Kṛṣṇa bilincini tamamlamakta başarısız olan birine bir sonrakinde çok aristokratik ya da çok iyi, saf bir brāhmaṇa'nın ailesinde doğma şansı verilir ki böylece sonraki fırsatında tekrardan Kṛṣṇa bilinci geliştirebilsin."

Adanan: Bu başka bir gurudan inisiasyon almak mı yoksa sizin ebedi hizmetkarınız olarak mı kalacak anlamına gelir?

Madhudvīṣa: Sorusu şu, senden inisiasyon aldığımız zaman, biz senin ebedi hizmetkarların olduğumuzu anlıyoruz.

Prabhupāda: Evet.

Madhudvīṣa: Ancak eğer tekrardan bir başka doğum için gelmek zorunda kalıyorsak...

Prabhupāda: Ama ebediyen talimatta kalırsanız... Ve talimattan dışarı çıkarsanız, nasıl ebedi kalabilirsiniz? Platformda kalmak zorundasınız. O zaman ebediyen güvendesinizdir. Platformdan düşerseniz, o zaman sizin hatanız. Aynı bizim hepimizin Vaikuṇṭha gezegeninde olduğumuz gibi. Şİmdi, bu maddi dünyanın keyfini çıkarmak istedik. Düştük, aynı Jaya-Vijaya gibi. Şİmdi tekrardan geri gönmeye çalışıyoruz. Bu yüzden biz, "Eve, Tanrılığa geri dön" diyoruz.

Yani herşey... Yöntem var. Yöntemi uygularsanız, o zaman geri gidiyorsunuz. Düşerseniz, bu sizin hatanız. Bu yüzden hayatın tapasya olduğu Ṛṣabhadeva'nın talimatıdır, şöyle ki hayatımız köpekler, yaban domuzları ve domuzlar gibi heba edilmemelidir. Tapasya için, konumumunuzu anlamak için kullanılmalıdır. Tapo putrakā yena śuddhyed sattva (SB 5.5.1). Hayatın amacı budur. Varoluşumuzu arındırmak zorundayız. Şu an varoluşumuz saf değil. Bu yüzden doğum, ölüm, yaşlılık ve hastalığa maruz kalıyoruz. VE kendimizi arındırır arındırmaz, o zaman bu dört maddi kanuna maruz kalmayız. Çok teşekkürler. Hare Kṛṣṇa. Adananlar: Hare Kṛṣṇa, Jaya!