HR/Prabhupada 0868 - Mi bježimo od ovih užasnih uvjeta života. Vi bježite od sreće

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Mi bježimo od ovih užasnih uvjeta života. Vi bježite od sreće
- Prabhupāda 0868


750629 - Morning Walk - Denver

Prabhupāda: Nećemo graditi ništa. Je li to bijeg ili je to inteligencija, to da " Radi naporno i sve to mi daj. Mi uživamo u tome"? Ovo je inteligencija, a ne bijeg. To se nastavlja. Kapitalisti , zapošljavaju nitkove u tvornicama i oni uživaju u životu. To je inteligencija. To nije bijeg. Znate priču o divljaku i šakalu? (smijeh) Šakal je upao u bunar. I nije mogao...nije mogao izaći Tada je divljak došao." Što je ..?" "Oh, prelijepo je. Ja plešem. Je li vidiš? Veoma je lijepo." I on je također upao. I čim je pao dolje, podigao mu se na glavu i izašao. To je inteligencija, da " Nitkovi teško rade i naprave lijepi park za nas, a mi to iskorištavamo." To je inteligencija. To se zove ajāgara-vṛtti. Ajāgara-vṛtti. Ajāgara znači... Velika zmija se zove ajāgara. Miš, napravi rupu i želi živjeti tu. I tu udobno i živi . U međuvremenu pojavi se ajāgara Pojede miša i nastavi živjeti udobno. ajāgara vṛtti. .Radite za rupu da bi u njoj živjeli udobno, ali mi zauzmemo kuću i tu živimo udobno. Los Angeles, vlasnici dućana pitaju naše ljude "Vi ne radite?" Živite tako udobno. A mi radimo teško, i ne možemo tako udobno živjeti A kad ih i pitamo "Dođite i pridružite se ," oni neće htjeti "Ne, nastaviti ćemo raditi." Svih pitamo ,"Dođite," ali oni neće doći To je zbog toga jer su zavidni. I zato govore da je to bijeg "Oni žive na račun drugih." Zavidni su na to. Vide," Imaju toliko mnogo automobila, njihovo lice je svježe, jedu fino, i nemaju problema. " Zavidni su.

Harikeśa: Da znaju odmah bi to napravili.

Prabhupāda: Eh?

Harikeśa: Da znaju odmah bi to također napravili.

Prabhupāda: Ne, mi ih pozivamo "Dođite ovdje." Zašto ne dolaze? To je teško za njih. Da plešu i pjevaju Hare Kṛṣṇa , uh, to je veliki, težak zadatak za njih. Oni neće doći Problem je što čim dođu i vide da tu nema čaja, nema pića, cigareta, " Oh, toliko mnogo NE? Oh." Što je onaj čovjek rekao? Jedan je čovjek došao i rekao da su neki od momaka, da bi pobjegli od njegovog poziva, pridružili se ovom pokretu Hare Kṛṣṇa "Koja je ovdje udobnost? Pridružili su se umjesto da idu.." Kada je vidio da se ne jede meso, nema pića, nema pušenja i nema kockanja rekao je ," Ovo je teže. Ali , opet došli su." Teže je nego ići i boriti se . Kako je to prekrasno. Zapravo za karmije je to jako težak posao. Čak i Gospodin Zetland je rekao. " Oh, ovo je nemoguće za napraviti." Ali zapravo moguće je . To je divljenjeDr..Profesora Judaha, da " Kako su ovi ovisnici postali svjesni Kṛṣṇe?" To je prekrasna stvar. Možete reći da " Bježimo od ovih groznih uvjeta života: jedenja mesa, pijenja i intoksikacije." Mi bježimo od toga, tih stvari, ne bježimo od sreće. Vi bježite od sreće.Hare Rāma Hare Rāma...

Satsvarūpa: Psiholog kaže da prava odgovornost je uživanje u seksualnom životu, jer na takav način , mi...

Prabhupāda: Ali i svinje tako uživaju? Gdje je onda razlika između tebe i svinje? Svinje uživanju neograničeno. Također mačke i psi uživaju Koja je onda privilegija od ljudskog bića, civiliziranog čovjeka? Uživanje je bolje u životu svinje. Vi imate ograničenja, " Ovo mi je setra, ovo mi je mama, ovo mi je kćer," ali tu nema takve nejasnoće. Uživajte u životu i postanite svinja, to vas čeka sljedeći život.