MK/Prabhupada 0973 - Ако ги следи принципите, тој сигурно ќе се врати дома, назад кај Бога

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Ако ги следи принципите, тој сигурно ќе се врати дома, назад кај Бога
- Prabhupāda 0973


730400 - Lecture BG 02.13 - New York

Прабхупада: Кој е интелигентен? Ако прашате каква е добробитта од одење на планетата, назад дома, назад кај Бога? Тоа е потврдено во Бхагавад-гита: mām upetya tu kaunteya duḥkhālayam aśāśvatam nāpnuvanti (БГ 8.15). „Ако дојдете кај Мене, тогаш нема да мора повторно да го прифатите ова материјално тело, кое е полно со мизерни услови. Ќе останете во вашето духовно тело.“ Движењето за свесноста за Кришна е наменето, Сакам да кажам, дозволува, воздигнување на сите живи суштества ... Се разбира, тоа не е за сите. Многу е тешко. Но секој што го прифатил ова движење на свесноста за Кришна, ако ги следи принципите, тогаш сигурно ќе оди дома, назад дома, назад кон Бога. Тоа е сигурно. Но, ако отстапувате, ако сте привлечени од маја, тоа е ваша работа. Но, ние ви даваме информации: Ова е процес, едноставен процес. Мантрајте Харе Кришна маха-мантра, да се прочистите, бидете ..., секогаш останете ослободени од материјалните канџи, и tyaktvā dehaṁ. Mam upetya. Janma karma me divyam yo janati... Ако едноставно се обидете да го разберете Кришна, тогаш tyaktvā dehaṁ. по напуштањето на ова тело, мам ети, „Ќе дојдете кај Мене.“ Ова е нашата филозофија. Тоа е многу едноставно. И сè е објаснето во Бхагавад-гита. Обидете се да го сфатите и проповедајте го овој култ за добробит на целиот свет. Тогаш сите ќе бидат среќни. Ви благодарам многу. Посветеници: Џаја, сета слава на Шрила Прабхупада!