MO/Prabhupada 0889 - Dacă economisiți zilnic un cent, într-o zi ați putea avea o suta de dolari

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Dacă economisiți zilnic un cent, într-o zi ați putea avea o suta de dolari
- Prabhupāda 0889


750522 - Lecture SB 06.01.01-2 - Melbourne

Devotat: Śrīla Prabhupāda, când se spune în scripturi că domnul Brahmā călătorește pe o lebădă, ar trebui să înțelegem că este vorba despre o lebădă adevărată sau este vorba despre un simbol?

Prabhupāda: Nu simbolic, este un fapt. De ce spui simbolic?

Devotat: Este cam neobișnuit?

Prabhupāda: Neobișnuit... Ce experiență ai avut? Nu ai avut nicio experiență. Ai avut vreo experiență privind alte sisteme planetare? Vreo experiența a aceea ce este acolo? Și atunci? Experiența ta este foarte mică. Ca urmare, nu ar trebui să calculezi viața lui Brahmā și alte lucruri în funcție de experiența ta foarte mică. În Bhagavad-gītā este menționată durata vieții lui Brahmā, sahasra-yuga-paryantam ahar yad brahmaṇo viduḥ... (BG 8.17). Viața lui Brahmā este menționată în śāstras. Am explicat deja că acceptăm afirmația autoritativă a śāstrei. Viața lui Brahmā este menționată acolo. Arhat înseamnă că o zi de-a sa este egală cu patru yugas ale noastre. Patru yugas însemnă 4.300.000 de ani. și înmulțiți asta cu o mie, sahasra-yuga-paryantam. Sahasra înseamnă o mie. Și yuga înseamnă 4.300.000 de ani. Înmulțiți o yuga cu 1.000 și obțineți durata unei zile de-a lui Brahmā. Tot așa o noapte, o lună. Un an. Și el va trăi 100 de asemenea ani. Cum calculați asta? Cum este asta parte din experiența voastră? Veți considera că este ceva misterios. Nu. Experiența voastră este nesemnificativă. Ca urmare, trebuie să acceptăm experiența persoanei perfecte, Kṛṣṇa. Cum am spus deja, în acest fel cunoașterea voastră devine perfectă. Nu încercați să înțelegeți totul prin prisma experienței voastre extrem de mici.

Devotatul (2): Prabhupāda, sunt toate eforturile unei persoane de a-L servi pe Kṛṣṇa practic... (întrerupere)

Prabhupāda: Asta am explicat deja. Faptul că veniți aici, chiar dacă nu sunteți inițiați, și acesta este serviciu. Dacă economisiți un cent în fiecare zi, într-o zi ați putea ajunge la o sută de dolari. Și când aveți suta de dolari, puteți face cumpărături. (râsete) Așa că veniți aici în fiecare zi, un cent, un cent... Când veți ajunge la o sută de dolari, veți deveni un devotat.

Devotații: Jaya! Haribol!

Prabhupāda: Nu se pierde. Se spune asta în Śrīmad-Bhāgavatam, kṛta-puṇya-puñjāḥ (SB 10.12.11). Kṛta-puṇya. Kṛta înseamnă făcut. Śukadeva Gosvāmī descrie când Kṛṣṇa se juca cu prietenii lui păstori. El spune că "Acești băieți păstori care se joacă cu Kṛṣṇa nu au ajuns în această poziție într-o singură zi." Kṛta-puṇya-puñjāḥ. "Viață după viață, executând activități pioase, au ajuns până la urmă în poziția în care li se permite să se joace cu Persoana Supremă." Kṛta-puṇyaḥ-puñjāḥ. Orice activitate pioasă făcută pentru Kṛṣṇa reprezintă o valoare permanentă. Nu se va pierde niciodată. Ca urmare, continuați să creșteți această valoare. Într-o zi vă va fi de folos în așa fel încât să vă puteți juca cu Kṛṣṇa. Aceasta este mișcarea pentru conștiință de Kṛṣṇa.