NL/Prabhupada 0005 - Prabhupada's Leven In 3 Minuten

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Prabhupada's Leven In 3 Minuten
- Prabhupāda 0005


Interview -- September 24, 1968, Seattle

Interviewer: Zou u me iets over uw eigen achtergrond kunnen vertellen? Zoals, waar u bent opgeleid, hoe u een discipel van Kṛṣṇa werd.

Prabhupāda: Ik ben geboren en getogen in Calcutta. Calcutta is mijn thuis plaats. Ik ben geboren in 1896 en was mijn vaders lievelingskind, dus mijn opleiding begon een beetje laat, en toch ben ik opgeleid in de hoge school voor acht jaar. In de lagere school vier jaar, hoger secundair, acht jaar, op de universiteit, vier jaar. Toen ben ik bij Gandhi's beweging gegaan, nationale beweging. Maar door goed geluk ontmoette ik mijn Guru Mahārāja, mijn spiritueel leraar, in 1922. En sindsdien ben ik aangetrokken in deze lijn, en geleidelijk gaf ik mijn familieleven op. Ik ben getrouwd in 1918, toen was ik nog een derde jaar's student. En zo kreeg ik mijn kinderen. Ik deed zaken. In 1954 nam ik afstand van mijn familieleven. Voor vier jaar was ik alleen, zonder enige familie. Dan aanvaarde ik het onthechte leven in 1959. Toen wijdde ik me toe aan het schrijven van boeken. Mijn eerste publicatie kwam uit in 1962, en toen er drie boeken waren, vertrok ik naar jouw land in 1965 en ik kwam hier aan in september, 1965. Sindsdien probeer ik dit Kṛṣṇa bewustzijn te prediken in Amerika, Canada, in Europese landen. En geleidelijk aan ontwikkelen de centra. Er komen ook steeds meer discipelen. Laat me zien wat er gedaan moet worden.

Interviewer: Hoe bent u zelf discipel geworden? Wat was u, of wat heeft u gevolgd voordat u een discipel werd?

Prabhupāda: Hetzelfde principe zoals ik je vertelde; geloof. Een van mijn vrienden sleepte me met geweld naar mijn spiritueel leraar. En toen ik met mijn spiritueel leraar sprak, werd ik overtuigd. En sindsdien is het begonnen te groeien.