NL/Prabhupada 0005 - Prabhupada's Leven In 3 Minuten

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Prabhupada's Life In 3 Minutes - Prabhupāda 0005


Interview -- September 24, 1968, Seattle

Interviewer: Zou U me iets over uw eigen achtergrond kunnen vertellen? Zoals, waar U bent opgeleid, Hoe U een discipel van Kṛṣṇa werd.

Prabhupāda: Ik ben geboren en getogen in Calcutta. Calcutta is mijn thuis plaats Ik ben geboren in 1896 en werd door mijn vader gekoesterd, dus mijn opleiding begon een beetje laat, en toch werd ik opgeleid in het hoger secundair, hoge school voor acht jaar. In de lagere school vier jaar, hoger secundair, acht jaar, op de universiteit, vier jaar. Toen ben ik bij Gandhi's beweging gegaan, nationale beweging. Maar door goede kans ontmoete ik mijn Guru Mahārāja, mijn geestelijk leraar, in 1922. En sinds dan, werd ik aangetrokken in deze lijn, en geleidelijk gaf ik mijn huishouden op. Ik ben getrouwd in 1918, toen was ik nog een derde jaar's student. En zo kreeg ik mijn kinderen. Ik deed zaken. In 1954 nam ik afstand van mijn familieleven. Voor vier jaar was ik alleen, zonder enige familie. Dan aanvaarde ik het onthechte leven in 1959. Toen wijde ik me toe in het schrijven van boeken. Mijn eerste publicatie kwam uit in 1962, en toen er drie boeken waren, toen vertrok ik naar uw land in 1965 en ik kwam hier aan in september, 1965. Sindsdien probeer ik dit Kṛṣṇa bewustzijn te prediken in Amerika, Canada, in Europese landen. En geleidelijk aan ontwikkelen er centra. Er komen ook steeds meer discipelen. Laat me zien wat er gaat gebeuren.

Interviewer: Hoe bent U zelf discipel geworden? Wat was U, of wat hebt U gevolgd voordat U een discipel werd?

Prabhupāda: Hetzelfde principe zoals ik je vertelde, geloof. één van mijn vrienden, hij sleepte me met geweld tot bij mijn geestelijk leraar. En toen ik met mijn geestelijk leraar sprak, werd ik opgewekt. En sindsdien de zaailing begon.