NL/Prabhupada 0025 - Als We Oprecht Geven, Zal Het Opbrengen

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

If We Give Genuine Thing, it Will Act - Prabhupāda 0025


Conversation with Yogi Amrit Desai of Kripalu Ashram (PA USA) -- January 2, 1977, Bombay

Yogi Amrit Desai: Ik heb zoveel liefde voor je, en ik zei dat ik moet komen voor een darśana.

Prabhupāda: Dank u.

Yogi Amrit Desai: Ik zei tegen de toegewijden, ik zie dat je

Prabhupada: Ben je hier met Dr. Mishra?

Yogi Amrit Desai: Nee. Ik vertelde de toegewijden hier. Ik zei Sri Prabhupada is de eerste man die bhakti naar het Westen bracht, waar het het meest nodig is. Want ze zijn in zo veel bezig met het hoofd, denken, denken, denken. Dit pad van liefde is zo diepgaand.

Prabhupada: Zie. Als je een echt authentiek iets presenteert

Yogi Amrit Desai: Heel authentiek.

Prabhupada: Dan zal het gerealiseerd worden.

Yogi Amrit Desai: Dat is de reden waarom het zo mooi groeit, omdat het authentiek is.

Prabhupada: En het is de plicht van de Indiërs om hen het authentieke te geven. Dat is para-upakara. Voor mij, al deze swamis en yogis gingen daar om hen te bedriegen.

Yogi Amrit Desai: Nee, ze waren bang om hen te waarheid te geven want ze waren bang dat ze niet aanvaard gingen worden.

Prabhupada: Ze wisten niet wat de waarheid is. (Gelach) Niet bang. Waarom? Als men op het platvorm van de waarheid is, waarom zou hij bang zijn?

Yogi Amrit Desai: Juist.

Prabhupada: Ze wisten niet wat de waarheid is, beginnende van Vivekananda.

Yogi Amrit Desai: De hele weg, juist. Zie, nadat je kwam... Ik was daar in 1960. Ik begon les te geven in yoga. Maar nadat je kwam werd ik onbevreesd om bhakti aan te leren en mantras te chanten. Dus nu hebben we veel bhakti in asrama, veel bhakti. En ik gaf die eer aan u omdat ik bang was het hen te geven want ik dacht, "Zij zijn Christelijk. Ze zullen niet houden van zo veel devotie. Ze zullen het verkeerd begrijpen." Maar u hebt een mirakel verwezenlijkt. God, Krsna, heeft een mirakel verricht door u. Het is gewoon verbazingwekkend, mirakel op aarde. Ik voel me er zo zeker van.

Prabhupada: Het is heel aardig van je dat je dit zegt. Als we het authentieke geven, zal het werken.

Yogi Amrit Desai: Juist. Dat is wat ik ook doe. Iedereen... We hebben ongeveer 180 mensen die permanent in de asrama leven, en ze beoefenen allemaal het celibaat. Iedereen wordt wakker om 4:00, en slapen om 9:00 En ze raken elkaar zelfs niet aan. Ze slapen in verschillende vertrekken. Ze zitten zelfs apart in sat-sanga. Alles strikt. Geen drugs, geen alcohol, geen vlees, geen thee, geen koffie, geen look, geen ui. Zuiver.

Prabhupada: Heel goed. Ja. We volgen dit

Yogi Amrit Desai: Ja.

Prabhupada: Maar heb je een Deity?

Yogi Amrit Desai: Ja. Heer Krsna en Radha zijn onze Deities. Mijn guru is Swami Kripalu-anandi. Hij is in... Dichtbij Baroda heeft hij een asrama. Hij beoefende zijn sadhana voor zevenentwintig jaar, en twaalf jaar in volledige stilte. De laatste paar jaar sprak hij eens of twee keer per jaar omdat vele mensen het vroegen.

Prabhupada: He chant niet?

Yogi Amrit Desai: Hij chant. Gedurende zijn stilte, zijn chanten is toegelaten. Want hij zegt... Wanneer je de naam van de Heer zegt, dat wordt niet de stilte breken genoemd. Dus hij chant.

Prabhupada: Stilte betekent we zullen geen nonsens praten. We zullen Hare Krsna chanten. Dat is stilte. In plaats van tijd te verspillen, praten over dit materieel ding, laat ons Hare Krsna chanten. Dat is positief. En de stilte is negatief. Stop nonsens; spreek zinvol.

Yogi Amrit Desai: Juist! Dat is correct.

Prabhupada: Param drstva nivartate (BG 2.59). Param drstva nivartate. als men deze nonsens stopt, dan param, de Allerhoogste... Param drstva nivartate. Wanneer je betere dingen hebt, dan geef je automatisch de onzin op. Dus alles materieel, dat is onzin. Karma, jnana, yoga, dat is allemaal materieel. Karma, jnana, yoga. Zelfs zogenaamde yogas, ze zijn allemaal materieel.