NL/Prabhupada 0886 - Persoon Bhagavata of Bhagavata boek, je dient altijd. Dan kom je er vanzelf terug bovenop

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Persoon Bhagavata of Bhagavata boek, je dient altijd. Dan kom je er vanzelf terug bovenop
- Prabhupāda 0886


730413 - Lecture SB 01.08.21 - New York

Prabhupāda: We moeten deze beweging voor Kṛṣṇa bewustzijn nemen zoals ze is volgens de śāstra. Śrī... Ik ben zeer gelukkig dat je het zo mooi maakt, de beeldgedaante zo mooi aankleden. Meer en meer, via deze weg offer ik Kṛṣṇa lekkere prasādam, lekker eten, mooie kleren. Hou de tempel zeer netjes. Śrī-mandira-mārjanādiṣu. Mārjana betekent schoonmaken. Of je nu Kṛṣṇa aankleed of de tempel schoonmaakt, het resultaat is een en hetzelfde. Denk niet dat "Ik ben een schoonmaker en hij is een kledingaantrekker." Neen. De kledingaantrekker en de schoonmaker zijn een en hetzelfde. Kṛṣṇa is Absoluut. In ieder geval, wees geëngageerd in Kṛṣṇa's service. Uw leven zal succesvol zijn. Dat is onze gemeenschap voor Kṛṣṇa bewustzijn.

Dus door de genade van Kuntīdevī kunnen we begrijpen dat Kṛṣṇa, de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods, Vāsudeva, is. Vāsudeva...Een andere betekenis van Vasudeva is dat wanneer je tot het platform van Vāsudeva komt. Sattvaṁ viśuddhaṁ vasudeva-śabditam. Sattvam. Sattva, goedheid. Eerst en vooral, we moeten tot het platform van goedheid komen. Maar hier, in deze materiele wereld, de goedheid is soms besmet door een andere lage kwaliteiten zoals onwetendheid en hartstocht. Dus, door over Kṛṣṇa te horen. śṛṇvatāṁ sva-kathāḥ kṛṣṇaḥ puṇya-śravaṇa-kīrtanaḥ (SB 1.2.17). Net zoals u over Kṛṣṇa hoort. Op dezelfde manier, probeer altijd te horen over Kṛṣṇa, chant 24 uren per dag. Op deze manier, zullen de vuile dingen worden opgeruimd. Naṣṭa-prāyeṣv abhadreṣu nityaṁ bhāgavata-sevayā (SB 1.2.18). Nityam betekent altijd. Niet dat bhāgavata-saptāha, officieel. Neen, niet zoals dat. Dat is een andere uitbuiting. In de Bhāgavata staat er geschreven, nityaṁ bhāgavata-sevayā. Nityam betekent dagelijks, 24 uren per dag. Of je nu het Śrīmad-Bhāgavatam leest of de missie van je spirituele leraar uitdraagt. Dit is ook een dienst bewijzen. Bhāgavata is spirituele leraar. Vaiṣṇava, hij is ook een bhāgavata. Ācāryas, bhāgavata. Grantha-bhāgavata en persoon, persoon bhāgavata. Dus persoon bhāgavata of boek bhāgavata, u bewijst altijd dienst. Nityaṁ bhāgavata-sevayā (SB 1.2.18). Bhagavaty uttama-śloke bhaktir bhavati naiṣṭhikī. Dan kom je er bovenop. Naiṣṭhikī. Niemand kan je iets doen. Bhagavaty uttama-śloke, tot de Allerhoogste Persoonlijkheid Gods.

Dus eigenlijk via deze weg moet de beweging voor Kṛṣṇa bewustzijn door uzelf gerealiseerd worden. door het voorgeschreven process, en probeer het te geven aan de mensen. Dit is de grootste activiteit van welzijn in de wereld, om Kṛṣṇa bewustzijn te doen ontwaken, het slapende Kṛṣṇa bewustzijn. Het is, natuurlijk, praktisch, u kunt zien, vier of vijf jaar geleden, geen van u waren in het Kṛṣṇa bewustzijn, maar het is ontwaakt. nu zijn jullie Kṛṣṇa bewust. Dus anderen kunnen nu ook ontwaken. Er is niets moeilijk aan. Het proces is het zelfde. Dus door in de voetsporen te treden van toegewijden als Kuntī, zullen we in staat zijn om te begrijpen wat ze bedoeld met: kṛṣṇāya vāsudevāya devakī-nandanāya ca, nanda-gopa-kumārāya (SB 1.8.21). Dat is de identificatie van Kṛṣṇa. Net zoals we een identificatie nemen van een persoon: "Wat is uw vaders naam?" Hier presenteren wij dus God met Zijn vaders naam, met Zijn moeders naam, met Zijn adres. Wij zijn geen impersonalisten, dit is een vaag idee. Zijn identificatie is compleet perfect. Als u gebruik maakt van deze verspreiding van Kṛṣṇa bewustzijn, dan hebt u daar zeker baat bij.

Dank u zo hartelijk.

Toegewijden: Jaya Śrīla Prabhupāda.