NL/Prabhupada 0888 - Chant Hare Kṛṣṇa en realiseer God

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Chant Hare Kṛṣṇa en realiseer God
- Prabhupāda 0888


750522 - Lecture SB 06.01.01-2 - Melbourne

Prabhupāda: De mensen tonen geen interesse om te begrijpen hoe de wetten der natuur werken. De wetten van de natuur betekent Gods wet. De natuur is niet onafhankelijk. Dat staat geschreven in de Bhagavad-gītā: mayādhyakṣeṇa prakṛtiḥ sūyate sa-carācaram (BG 9.10). De natuur is een machine. Denk je dat een machine werkt zonder een operator. Denk je dat? Is er enig bewijs? Nu, dit is een machine, fotografie, een wondermooie machine. Het neemt de afbeelding, en het kan zich bewegen. Maar er is iemand die het uitoefent. Waar is de machine die werkt zonder een operator? Kun je mij een voorbeeld geven, "Hier is een machine die werkt zonder operator?" Dus hoe denk je dan dat een machine zoals de natuur werkt zonder de Allerhoogste Operator, Gods instructies? Hoe denk je daar over? Dat is anders niet redelijk. We moeten oordelen. Er zijn verschillende bewijzen. Een van de bewijzen is veronderstelling. Deze veronderstelling is dat "Omdat we zien dat geen enkele machine werkt zonder een operator, daarvoor we moeten concluderen, ook al weten we niet wat God is, wat is de natuur, we moeten vaststellen dat de natuur werkt onder een Allerhoogste Operator. Dat is God." Het is niet noodzakelijk om de operator te zien, maar we kunnen wel raden dat er een operator moet zijn.

Dus het menselijke leven is bedoelt om te weten te komen wie dus alles bedient. Dat is menselijk leven. Anders is het katten en honden leven. Zij eten, slapen, paren en dansen. Dat is alles. Dat is geen menselijk leven. Je moet trachten te weten te komen wie de operator is. Athāto brahma jijñāsā. Dit heet dan, in Sanskrit woorden, "Deze menselijk levensvorm is bedoelt om vragen te stellen over de Allerhoogste Operator." Nu de Allerhoogste Operator, Kṛṣṇa, zo vriendelijk is. Hij levert bewijs via de Bhagavad-gītā, mayādhyakṣeṇa prakṛtiḥ sūyate sa-carācaram (BG 9.10): "Nu hier ben Ik. onder Mijn gelding werkt de prakṛti, de natuur, stoffelijke natuur Dus wanneer je aanvaard. Dan is uw handeling in orde. En Kṛṣṇa geeft bewijzen van hoe de natuur onder Zijn gelding werkt. Toen Kṛṣṇa zeven jaar oud was, Hij tilde een zeer grote berg op met slecht één vinger. Dat betekent de...Wij...Onze opvatting is dat er de wet van de zwaartekracht bestaat. Door de wet van de zwaartekracht, zo'n grote berg, het kan niet gewoon blijven op één vinger van een sterveling? Dit volgens onze berekeningen. Maar Hij deed het. Dat betekent dat hij de wet van de zwaartekracht tegengewerkt. Dat is God. Wanneer je dit dan gelooft, dan ken je God onmiddellijk. Daar is geen twijfel aan. Net zoals een kind is gewaarschuwd, "Mijn dierbare kind, raak het vuur niet aan. Het zal je verbranden." Dus als het kind het aanvaard, dan krijgt het onmiddellijk de perfecte kennis. Als het kind het niet aanvaard - als hij wil experimenteren - dan zal hij zijn vinger verbranden.

Dus ons proces van kennis is dat je moeten luisteren naar de allerhoogste autoriteiten. dan sparen we werk uit voor onderzoek te doen. Dat is onze beweging voor Kṛṣṇa bewustzijn. We nemen perfect kennis van Kṛṣṇa. Ik kan misschien onvolmaakt zijn. Juist zoals het kind onvolmaakt is, dus ik kan onvolmaakt zijn, jij kunt onvolmaakt zijn. Maar als je de volmaakte kennis direct neemt van de allerhoogste perfecties, dan is uw kennis volmaakt. Dat is het proces. Dit wordt avaroha-panthā genoemd, komende kennis, weggelaten kennis; Als is daar, en als u wil deelnemen aan deze beweging en je leven volmaakt maken, terug naar huis, terug naar God, maak vervolgens volledig gebruik van dit centrum, ons Melbourne centrum. Kom naar hier, lees onze boeken, en oordeel zelf. Probeer te begrijpen met uw volle vermogen, niet blind accepteren. Er is een reden. Er is een argument. Er is filosofie. Er is wetenschap. Alles is daar.

En als je alleen accepteert "Gewoon door te chanten zal ik het realiseren," dan is dit ook toegestaan. Beide wegen; als je het eenvoudige proces aanvaard van dat chanten Hare Kṛṣṇa en God realisatie," dat is ook een feit. En als je denk, 'Wat is deze onzin, dat chanten van Hare Kṛṣṇa?" dan lees je onze boeken. Beiden wegen maken wij toegankelijk. Kom en neem kennis van deze beweging. Dank u hartelijk. Toegewijden; jaya, jaya!