NL/Prabhupada 0892 - Als je faalt in de instructies, hoe kunt u dan eeuwig als dienaar blijven?

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Als je faalt in de instructies, hoe kunt u dan eeuwig als dienaar blijven?
- Prabhupāda 0892


750522 - Lecture SB 06.01.01-2 - Melbourne

Prabhupāda: Mmm.

Toegewijde: Omdat u zuiver bent en al deze toegewijden zijn uw leerlingen, Śrīla Prabhupāda, eeuwige leerlingen, eeuwige dienaars. Maar wat als we geboorte moeten nemen in de materiele wereld in ons volgend leven? Hoe zullen wij dan in staat zijn directe dienst tot u te verlenen?

Prabhupāda: Ja. Ook al verblijf je in deze materiele wereld.... Als u niet uw spiritueel leven compleet hebt kunnen maken, dan nog, krijg je een goede geboorte. Śucīnāṁ śrīmatāṁ gehe yoga-bhraṣṭoḥ sanjāyate (BG 6.41): Iemand die niet slaagt in het voltooien van zijn Kṛṣṇa bewustzijn, hem word dan een nieuwe kans gegeven om geboren te worden in een zeer wel gestelde familie, of een zeer zuivere brāhmaṇa gezin. zodat hij opnieuw via zijn tweede kans zijn Kṛṣṇa bewustzijn volledige kan hervatten."

Toegewijde: Wil dat dan zeggen inwijding nemen van een andere Guru, of blijft hij uw eeuwige toegewijde?

Madhudvīṣa: Zijn vraag was wanneer we dan inwijding van u nemen, we begrijpen dat we eeuwige toegewijden worden.

Prabhupāda: Ja.

Madhudvīṣa: Maar als we moeten terugkomen voor een andere geboorte...

Prabhupāda: Maar als u eeuwig verblijft in de instructies... En als u faalt in de instructies, hoe kun je dan eeuwig verblijven? Je moet blijven op het platform. Dan alleen bent u eeuwig veilig. Als u valt van het platform, dan is het jouw fout. Net zoals we allen in de Vaikuṇṭha planeet zijn. Nu, wij wilden genieten in deze materiele wereld. Daarom zijn we gevallen, net zoals Jaya-Vijaya. Nu proberen we terug te gaan. Daarom zeggen we, "Ga terug naar huis, terug naar God."

Alles is dus... Er is het proces. Als u het proces volgt, dan ga je terug. Als u faalt dan is dat u probleem. Daarvoor het leven is bedoelt voor tapasya, instructies van Ṛṣabhadeva's, ons leven mag niet verkwist worden zoals honden en katten dat doen. Het moet gebruikt worden voor tapasya, voor het begrijpen van onze posities. Tapo putrakā yena śuddhyed sattva (SB 5.5.1). Dit is het doel van het leven. Wij moeten ons bestaan zuiveren. Op het huidige moment is ons bestaan onvolmaakt. Daarom zijn wij onderworpen aan geboorte, dood, ouderdom en ziekte. En van zodra we onszelf zuiveren, dan zijn we niet besmettelijk voor deze vier materiele wetten. Dank u zeer hartelijk. Hare Kṛṣṇa.

Toegewijden: Hare Kṛṣṇa, Jaya!