NL/Prabhupada 1032 - Het proces is om jezelf te verplaatsen van materiële energie naar spirituele energie

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Het proces is om jezelf te verplaatsen van materiële energie naar spirituele energie
- Prabhupāda 1032


740628 - Lecture at St. Pascal's Franciscan Seminary - Melbourne

Madhudviṣa: Ik weet dat u misschien staat te popelen om vragen te stellen aan Zijne Goddelijke Genade. Dus als er vragen zijn, dan kunt u uw hand opsteken en dan kunt u nu vragen stellen, als u wilt. (lange pauze) Geen vragen? Dat betekent dat iedereen het ermee eens is. (gelach)

Prabhupāda: Volledige instemming. Dat is mooi.

Gast (1): Uw toegewijden zeggen dat u streeft naar het ontstijgen van de ziekte van het materiële bestaan. Ik heb niet helemaal begrepen wat uw proces is om dit te bereiken, maar kunt u mij vertellen wat het eindresultaat is, als u deze ziekte ontstijgt?

Prabhupāda: Wat?

Madhudviṣa: In Kṛṣṇa-bewustzijn, het proces is om de ziekte van het materiaal bestaan ​​te ontstijgen. Het eerste deel van zijn vraag: "Hoe dit te doen?" Het tweede deel van zijn vraag: "Wat is het eindresultaat na het volgen van dit proces?"

Prabhupāda: Het proces is om jezelf te verplaatsen van materiële energie naar spirituele energie. We staan onder energie. God heeft twee energieën -materiële energie en spirituele energie. Wij zijn ook energie. Wij zijn marginale energie. Marginale energie betekent dat we onder de materiële energie of de spirituele energie kunnen staan, dat is onze keuze. Marginaal... Net als op het strand zien we soms op de grens van het water, het water vloeit over het land, en soms is het land open. Dit wordt marginale positie genoemd. Zo zijn wij ook marginale energie van God, de levende wezens. Als we onder water zijn, dat betekent materiële energie, of we kunnen vrij zijn, in spirituele energie.