NL/Prabhupada 1033 - Jezus Christus is de zoon van God, de beste zoon van God, dus we hebben alle respect voor hem

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Jezus Christus is de zoon van God, de beste zoon van God, dus we hebben alle respect voor hem
- Prabhupāda 1033


740628 - Lecture at St. Pascal's Franciscan Seminary - Melbourne

Gast (3): Hoe zou Zijne Genade Jezus Christus zien?

Prabhupāda: Hmm?

Madhudviṣa: Wat is onze visie op Heer Jezus Christus?

Prabhupāda: Jezus Christus, Heer Jezus Christus, is ... Hij is de zoon van God, de beste zoon van God, dus we hebben alle respect voor hem. Ja. Iedereen die mensen leert over Gods-bewustzijn, voor hem hebben we respect. Het maakt niet uit in welk land, in welke omgeving, hij predikte. Dat maakt niet uit.

Madhudviṣa: Ja, meneer?

Gast (4): St. Franciscus van Assisi stichtte onze (onduidelijk) theorie (onduidelijk), materie voor God gebruiken en St. Francis sprak over 'broeder dog' en 'zuster kat' en 'zuster water' en 'broer wind.' Wat denk Zijne Genade over de aanpak en theorie van St. Francis?

Madhudviṣa: (herhaalt vraag) St. Francis, de stichter van deze specifieke orde waar we zijn uitgenodigd om te spreken, vond God in de materiële wereld. En hij sprak de aspecten van de materiële wereld aan als 'broeder' en 'zuster.' 'Broeder boom', 'zuster water,' op deze manier. Wat is uw mening hier over?

Prabhupāda: Dit is echt Gods-bewustzijn. Dit is echt Gods-bewustzijn, ja, niet dat "Ik ben Gods-bewust, en ik dood dieren." Dat is niet Gods-bewust. De bomen, planten, lagere dieren, onbeduidende mieren zelfs als broer aanvaarden... Samaḥ sarveṣu bhūteṣu. Dit wordt uitgelegd in de Bhagavad Gita. Brahma-bhūtaḥ prasannātmā na śocati na kāṅkṣati samaḥ sarveṣu bhūteṣu (BG 18.54). Samaḥ betekent alle levende wezens als gelijken, om de spirituele ziel te zien, iedereen... Het maakt niet uit of hij een mens, kat, hond, boom, mier, insect of belangrijk man is. Ze zijn allemaal integrerende deeltjes van God. Ze zijn gewoon verschillend gekleed. Men heeft de kleding van een boom gekregen iemand heeft de kleding van een koning gekregen, een ander van een insect. Dat wordt ook uitgelegd in de Bhagavad Gita. Paṇḍitāḥ sama-darśinaḥ (BG 5.18): "Wie paṇḍita, geleerd is, hij ziet met gelijke blik." Dus als St. Francis zo dacht, dat is het hoogste niveau van spiritueel begrip.