SV/Prabhupada 0434 - Lyssna inte på bedragarna och försök inte att lura andra

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Lyssna inte på bedragarna och försök inte att lura andra
- Prabhupāda 0434


Morning Walk -- May 10, 1975, Perth

Prabhupada: Moderna tider betyder alla är skojare och dumbommar. Så vi ska inte följa skojare och dumbommar. Du måste följa den mest perfekta, Krsna.

Paramahamsa: Problemet är att alla fuskar. Alla presenterar viss kunskap om det ena eller andra ...

Prabhupada: Därför har vi accepterat Krsna, som inte kommer att luras. Du luras därför tror du på bedragare. Vi bedrar inte, och vi accepterar en person som inte bedrar. Det är skillnaden mellan er och mig.

Ganesa: Men vi var alla bedragare innan vi kom till dig, Srila Prabhupada. Vi var alla bedragare, så hur kommer det sig att vi inte accepterar en bedragare? Hur kommer det sig att vi bedragare har accepterat viss kunskap från dig?

Prabhupada: Ja, eftersom vi talar vad Krsna sade. Han är inte bedragare. Han är Gud. Jag pratar med er, inte det, att det är min egen kunskap. Jag presenterar för er vad Krsna sade. Det är allt. Därför är jag inte bedragare. Jag kunde ha varit en bedragare, men eftersom jag talar bara Krsna's ord , därför är jag inte en bedragare. (Lång paus) Krsna, säger vedaham samatitani (CC Madhya 19.151), "Jag vet dåtid, nutid och framtid." Därför är Han inte bedragare. Men vad oss beträffar vet vi inte vad som var det förflutna och vad som är framtiden. Och vi vet inte perfekt nutiden heller. Och om vi talar något, är det fusk. Det är fusk. (Lång paus) Vår Krsnamedvetna rörelse är för att inte höra bedragare och inte försöka lura andra. Var ärlig och hör från auktoriteten. Det är Krsna. (Lång paus)

Amogha: Srila Prabhupada? Varför är det så att vissa människor, när de hör om Krsnamedvetande, de tar det, och vissa inte. Och ändå, efter att en del av dem som tar det, de stannar, och en del som tar det tar det under en tid och sedan misslyckas de?

Prabhupada: Det finns lyckliga och olyckliga. Precis som en som ärver faderns egendom. Många miljoner dollar, och han har blivit en fattig man av att han missbrukar pengar. Sådär. Han är olycklig. Han fick pengar, men han kunde inte använda dem.

Jayadharma: Förmögenhet betyder att det är i händerna på Krsna?

Prabhupada: Krsna's nåd är alltid där. Det är ditt missbruk av fri vilja. Du behöver inte ... Du ges möjlighet - Det är lycka. Men om du inte accepterar lyckan. Det är din olycka. Det framgår av Caitanya-Caritamrita. Lord Caitanya sa ei rupe brahmanda bhramite kona bhagyavan jiva (CC Madhya 19,151). Kono - några lyckliga män kan acceptera det. Eftersom dem flesta de är olyckliga. Bara se, i hela Europa och Amerika vi gör propaganda. Hur många elever har kommit? Ett mycket obetydligt antal, men de som har kommit. De är lyckligt lottade.