SV/Prabhupada 0550 - Spring inte omkring efter denna hägring - Bara vänd tillbaka till Gudomen

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Spring inte omkring efter denna hägring- Bara vänd tillbaka till Gudomen
- Prabhupāda 0550


Lecture on BG 2.62-72 -- Los Angeles, December 19, 1968

Prabhupāda: Vi är uppbundna av en falsk illusorisk skönhet i denna värld. Hägring. Det exakta exemplet är hägring. Vad är en hägring? Reflektionen av solljus i öknen ser ut som vatten. Var finns vatten där? Det finns inget vatten. Djuret, ett törstigt djur, är ute efter en hägring. "Åh, här är vatten. Jag kommer att bli tillfredställd." På samma sätt som vi längtar efter, springer efter en hägring. Det finns ingen fred, det finns ingen lycka. Därför mäste vi leda tillbaka vår uppmärksamhet tillbaka till Gudomen. Spring inte efter denna hägring. Bara vänd tillbaka till Gudomen, tillbaka till Kṛṣṇa. Det är vår propaganda. Inte avleda din ... Engagera inte dina sinnen i den illusoriska materiella skönheten. Bara använd dina sinnen för Kṛṣṇa, den verkligt vackra. Det är Kṛṣṇamedvetande. Fortsätt.

Tamāla Kṛṣṇa:: "Lord Śiva var en gång i djup meditation, men när den vackra jungfrun Pārvatī upprörde honom till sinnesnjutning, gick han med på förslaget och som ett resultat föddes Kārttikeya.

Prabhupāda: Åh, här är Kārttikeya. (skratt) Ja. Hare Kṛṣṇa. Fortsätt. (skratt)

Tamāla Kṛṣṇa: "När Haridāsa Ṭhākura var en ung hängiven till Herren blev han på ett liknande sätt lockad av inkarnationen av Māyādevī."

Prabhupāda: Här är skillnaden. Lord Śiva, han är den största av halvgudar. Han var också lockad av Pārvatī, och som ett resultat av denna attraktion, föddes denna pojke Kārttikeya. Det var, vad som kallas, konspiration av halvgudar, att med mindre en son föds ur sperman från Lord Śiva, vill det vara omöjligt att besegra demonerna. Så Kārttikeya anses vara överbefälhavare över halvgudarna. Men här, ett annat exempel. Haridāsa Ṭhākura. Haridāsa Ṭhākura. var en ung pojke, omkring tjugo, tjugofyra år gammal, och han chantade Hare Kṛṣṇa, och hyresvärden i byn, Han var mycket avundsjuk på Haridāsa Ṭhākura. Han konspirerade och engagerade en prostituerad att utmana honom. Så den prostituerade blev överens om att komma mitt i natten, med mycket vacker klädsel och hon var ung, och försökte att fängsla Haridāsa Ṭhākura. Men han blev inte fängslad. Det är skillnaden. En Kṛṣṇamedveten person, även en vanlig människa, inte på nivån av Herren Śiva eller Herren Brahmā, han besegras aldrig av māyā. Men en som inte är helt i Kṛṣṇamedveten, antingen han är Herren Śiva eller Brahmā, han kommer att besegras māyā, för att inte tala om andra. Detta är läget. Fortsätt."När Haridāsa Ṭhākura var en ung hängiven till Herren ...

Tamāla Kṛṣṇa:: "... han var på samma sätt frestad av inkarnationen av Māyādevī, men Haridāsa passerade lätt testet på grund av hans odelade hängivenhet till Herren Kṛṣṇa. En uppriktig anhängare av Herren lär att hata all materiell sinnesnjutning på grund av sin högre smak för andlig njutning i umgänget med Herren. Det är hemligheten bakom framgången. "