TR/Prabhupada 0628 - 'Belki' Diye Şeyleri Kabul Etmiyoruz. Hayır. Sadece Gerçek Olanı Kabul Ediyoruz.

Revision as of 12:34, 3 October 2018 by Vanibot (talk | contribs) (Vanibot #0023: VideoLocalizer - changed YouTube player to show hard-coded subtitles version)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Lecture on BG 2.13 -- Pittsburgh, September 8, 1972

Burada, mükemmel bilgi Kṛṣṇa tarafından anlatılıyor:

dehino 'smin yathā dehe
kaumāraṁ yauvanaṁ jarā
tathā dehāntara-prāptir
dhīras tatra na muhyati
(BG 2.13)

Dehinaḥ, yaşayan ruhun bedeni değişiyor. Benzer şekilde, ölümden sonra, sözde ölümden sonra... Çünkü ölüm yoktur. Bu kaba bedeninin fonksiyonları sona erince, ruh başka bir kaba bedene gider. Bu açıklamayı Bhagavad-gītā'dan alıyoruz. Ve eğer bunu kabul edersek, " Bu gerçek" o zaman spiritüel hayatımız anında başlar. Bu anlayış olmadan, spiritüel anlayış söz konusu değildir. Her şey belirsiz, sadece zihinsel spakülasyon "belki". Bu teorileri sözde bilim adamları ve felsefeciler öne sürüyorlar. Ama biz bu tarz " belki" gibi şeyleri kabul etmiyoruz. Hayır. Biz gerçek olanı kabul ediyoruz. Bu inanç meselesi değil, bu gerçek meselesi. Bu gerçek.

Şimdi ruh nasıl göç ediyor? Varsayın ki bu hayattan sonra daha iyi bir hayatım oluyor, bu güzel. Ama daha düşük bir hayatım olursa, o zaman durum ne? Bir sonraki hayatta kedi ya da köpek hayatım olduğunu varsayın. Amerika'da doğduğunuzu varsayın. Ama bedeniniz değiştirirseniz, tüm koşullar değişir. İnsan olarak devlet tarafından korunuyorsunuz, ama başka bir beden alır almaz, ağaç ya da hayvan, farklı şekilde davranılır. Hayvan mezbahaya gidiyor; ağaçlar kesiliyor. Protesto yok. Maddi hayatın koşulu bu. Bazen daha iyi hayat koşullarımız oluyor, bazen daha düşük hayat koşullarımız oluyor. Garantisi yok. Bu benim çalışmama bağlı. Bu pratik. Bu hayatta da, eğitimli olursanız, geleceğiniz iyidir. Eğitimli değilseniz, geleceğiniz çok parlak değildir. Benzer şekilde, bu insan biçiminde hayatta bu tekrarlanan doğum ölüme çözüm bulabiliriz. Ve insan biçiminde hayatın tek işi budur, hayatın bu maddi koşullarından kurtulmak: doğum, ölüm, yaşlılık ve hastalık. Çözüm bulabiliriz. Ve bu çözüm Kṛṣṇa bilincidir. Kṛṣṇa bilincinde olur olmaz... Kṛṣṇa bilinçki olmak demek Kṛṣṇa, Yüce, O, Rab, Tanrı demektir. Biz Kṛṣṇa'nın ayrılmaz bütün parçalarıyız. Bu Kṛṣṇa bilincidir. Sadece anlamaya çalışın... Aynı babanızı, kardeşleriniz ve kendinizi anlar gibi. Hepiniz babanın oğullarısınız. Anlamak zor değil. Babanın tüm aileye baktığı gibi, benzer şekilde, Kṛṣṇa, Tanrı'nın Yüce Şahsı, Rab ya da Tanrı'nın da sayısız çocuğu var, canlı varlıklar ve O da tüm bedene, bütün aileye bakıyor. Zorluk nerede? O zaman sıradaki görev gelişmiş bilinçte olmak. Aynı iyi bir oğlun şöyle hissetmesi gibi " Babam çok şey yaptı benim için. Bunu geri ödemeliyim ya da en azından babamın bana yaptıkları için yükümlülük kabul etmeliyim," bunları hissetmeye Kṛṣṇa bilinci denir.