FI/Prabhupada 0038 - Tieto saadaan Vedoista

Revision as of 10:38, 17 October 2016 by Tero (talk | contribs) (Created page with "<!-- BEGIN CATEGORY LIST --> Category:1080 Finnish Pages with Videos Category:Prabhupada 0038 - in all Languages Category:FI-Quotes - 1975 Category:FI-Quotes - L...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Invalid source, must be from amazon or causelessmery.com

Lecture on BG 7.1 -- Hong Kong, January 25, 1975

Meillähän on Kṛṣṇa. Meillä on Kṛṣṇan maalaus, Kṛṣṇan valokuva, Kṛṣṇan temppeli, niin monia Kṛṣṇoja Eivät ne ole keksittyjä. Ne eivät ole mielikuvitusta. Māyāvādī-filosofit ajattelevat, että "Voitte kuvitella mielessänne." Ei. Jumalaa ei voida kuvitella. Siinä on toinen hölmöys. Voitteko te kuvitella Jumalan? Silloin Jumalasta tulisi teidän ajatusaiheenne. Hänellä ei olisi substanssia. Sellainen ei ole mikään Jumala. Mikä kuvitellaan, ei ole Jumala. Jumala on teidän edessänne, Kṛṣṇa. Hän tulee tänne tälle planeetalle. Tadātmānam srjāmy aham, sambhavāmi yuge yuge. Ottakaa vastaan tietoa niiltä, jotka ovat nähneet Jumalan.

tad viddhi praṇipātena
paripraśnena sevayā
upadekṣyanti te jñānaṁ
jñāninas tattva-darśinaḥ
(BG 4.34)

Tattva-darśinaḥ. Ellette ole nähneet, miten voisitte antaa tietoa totuudesta toisille? Jumala siis nähdään, eikä vain historian tapahtumissa. Kṛṣṇa oli läsnä tällä planeetalla, kuten historia kertoo, Kurukṣetran taistelun historia kertoo missä tämä Bhagavad-gītā puhuttiin, se on historiallinen tosiseikka. Voimme siis nähdä historian sekä śāṣtran lävitse Bhagāvan Śṛī Kṛṣṇan. Śāṣtra-cakṣusā. Juuri kuten tällä hetkellä ei Kṛṣṇa ole fyysisesti läsnä, voimme ymmärtää śāṣtran kautta millainen Kṛṣṇa on.

Siispä śāṣtra-cakṣusā. Śāṣtra... Joko pyritte havainnoimaan suoraan tai śāṣtran kautta... Śāṣtran kautta havainto on parempaa kuin suoran havainnoinnin välityksellä. Siksi meidän tietomme, niiden, jotka seuraavat Veedisiä periaatteita, tieto saadaan Vedoista. He eivät valmista tietoa. Jos jokin asia ymmärretään Vedojen todisteen perusteella, on se tosiasiaa. Kṛṣṇa ymmärretään siis Vedojen kautta. Vedaiś ca sarvair aham eva vedyaḥ (BG 15.15). Se todetaan Bhagavad-gītāssa. Ette voi kuvitella Kṛṣṇaa. Mikäli joku lurjus väittää, että "Minä kuvittelen Hänet", se on roistomaisuutta. Teidän on nähtävä Kṛṣṇaa Vedojen kautta. Vedaiś ca sarvair aham eva vedyaḥ (BG 15.15). Siinä on Vedojen opiskelun tarkoitus. Siksi sitä kutsutaan sanalla Vedānta. Tietoa Kṛṣṇasta kutsutaan Vedāntaksi.