FI/Prabhupada 0066 - Meidän tulisi hyväksyä Krishnan tahto

Revision as of 13:44, 6 November 2016 by Tero (talk | contribs) (Created page with "<!-- BEGIN CATEGORY LIST --> Category:1080 Finnish Pages with Videos Category:Prabhupada 0066 - in all Languages Category:FI-Quotes - 1975 Category:FI-Quotes - L...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Invalid source, must be from amazon or causelessmery.com

Lecture on BG 16.4 -- Hawaii, January 30, 1975

On oma valintamme haluammeko tulla bhaktaksi vai pysytellä demonina. Se on oma valintani. Kṛṣṇa sanoo, että "Luovu tästä demonisesta toiminnasta ja antaudu Minulle." Se on Kṛṣṇan tahto. Mutta ellette ole samaa mieltä sen kanssa, mitä Kṛṣṇa tahtoo, vaan jos tahdotte nautiskella omista haluistanne, Kṛṣṇa on myös silloin mielissään, ja toimittaa teille siihen tarvitsemanne. Mutta se ei ole kovin hyvä asia, koska meidän tulisi myöntyä Kṛṣṇan tahtoon. Emme saisi sallia omien halujemme, demonisten halujen, kasvavan. Tällaista kutsutaan tapasyaksi. Halumme meidän tulisi uhrata. Sitä kutsutaan uhriksi. Meidän tulisi vain hyväksyä Kṛṣṇan halu. Niin neuvoo Bhagavad-gītā. Arjunan haluna oli jättää taistelematta, mutta Kṛṣṇan haluna oli taistella, siis aivan päinvastoin. Arjuna lopulta myöntyi Kṛṣṇan haluun: "Kyllä," kariṣye vacanaṁ tava (BG 18.73): "Kyllä, minä toimin Sinun tahtosi mukaan." Se on bhaktia. Tämä on erona bhaktin ja karman välillä. Karma merkitsee omien halujen täyttämistä, ja bhakti merkitsee Kṛṣṇan halujen täyttämistä. Siinä on ero.

Valitkaa siis nyt, tahdotteko täyttää omien halujenne toiveet, vai tahdotteko toteuttaa Kṛṣṇan toivomuksia. Jos te päätätte toteuttaa Kṛṣṇan toivomukset, silloin elämästänne tulee menestyksekäs. Sitä on meidän Kṛṣṇa tietoinen elämämme. "Kṛṣṇa tahtoo sitä; minun tulee tehdä se. En tee mitään omaksi edukseni." Sellainen on Vṛndāvana. Kaikki Vṛndāvanan asukkaat, he koettavat täyttää Kṛṣṇan toiveen. Paimenpojat, lehmät, puut, kukat, vesi, gopīt, iäkkäämmät asukkaat, Äiti Yaśodā, Nanda, he kaikki toteuttavat Kṛṣṇan toiveita. Sellainen on Vṛndāvana. Te voitte siis muuttaa tämän aineellisen maailman Vṛndāvanaksi kunhan suostutte täyttämään Kṛṣṇan toiveita. Sitä merkitsee Vṛndāvana. Ja jos tahdotte tyydyttää omia halujanne, se on aineellista. Tämä on aineellisen ja hengellisen välinen ero.