FI/Prabhupada 0153 - Älykkyys koetellaan henkilön kirjallisella myötävaikutuksella

Revision as of 19:20, 27 December 2016 by Tero (talk | contribs) (Created page with "<!-- BEGIN CATEGORY LIST --> Category:1080 Finnish Pages with Videos Category:Prabhupada 0153 - in all Languages Category:FI-Quotes - 1976 Category:FI-Quotes - C...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Invalid source, must be from amazon or causelessmery.com

Interview with Newsweek -- July 14, 1976, New York

Haastattelija: Voisitteko käydä läpi kolmea toimintoa, joista olette puhuneetkin - syömistä, nukkumista ja seksiä, ja kertoa minulle, mitä erityisiä sääntöjä tai vinkkejä antaisitte hengellistä valaistumista etsiville henkilöille avuksi heidän elämässään näissä asioissa?

Prabhupāda: Kyllä. Kyllä, se on kirjoissamme. Se on kirjoissamme. Meillä on tarpeeksi asioita ymmärrettäväksi. Ei ole kyse asiasta, joka ymmärretään hetkessä.

Haastattelija: Ymmärtääkseni te nukutte hyvin vähän. Nukutte kolmesta neljään tuntia yössä. Tuntuuko teistä siltä, että näin kuka tahansa henkisesti itsensä oivaltanut henkilö toimii?

Prabhupāda: Kyllä, me näemme asian Gosvāmīen käytöksestä. Heillä ei ollut käytännöllisesti lainkaan aineellisia tarpeita. Tämä syöminen, nukkuminen, paritteleminen ja puolustaminen, heillä ei ollut käytännössä lainkaan sellaisia. He ovat vain Kṛṣṇan asialla.

Haastattelija: Ovat Kṛṣṇan...?

Rāmeśvara: Kṛṣṇan asialla tai Jumalan palveluksessa.

Bali-mardana: Hän esittää aiempien henkisten mestareiden tapauksia esimerkkinä.

Haastattelija: No, se, mistä olin kiinnostunut tietämään, oli miksi... onko hän itse havainnut kolmesta neljään tuntia olevan pakollista nukkua?

Bali-mardana: Hän kysyi miksi kolmesta neljään tuntiin on oikea määrä unta. Mistä olette saaneet sellaisen standardimäärän?

Prabhupāda: Se ei ole keksittyä. Mitä enemmän toimitte henkisissä toimissa, sitä enemmän vapaudutte aineellisista toiminnoista. Siitä voitte todeta asian.

Haastattelija: Ja olette päätyneet siihen siksi...

Prabhupāda: Ei, en puhu itsestäni, mutta voitte todeta asian itsekin. Bhaktiḥ pareśānubhavo viraktir anyatra syāt (SB 11.2.42). Jos edistytte bhaktissa, henkisessä elämässä, menetätte kiinnostuksen aineellista elämää kohtaan.

Haastattelija: Uskotteko että maailman ihmisten välillä on eroa? Toisin sanoen, uskotteko, että intialaisilla on enemmän kuin eurooppalaisilla taipumusta tai ovat sopivampia ryhtymään Kṛṣṇa tietoisuuteen?

Prabhupāda: Ei, kenestä tahansa älykkäästä ihmisestä voi tulla Kṛṣṇa tietoinen. Olemme jo selittäneet, että ellei ihminen ole hyvin älykäs, hän ei voi ryhtyä Kṛṣṇa tietoisuuteen. Se on siis avointa kaikille. Mutta on olemassa erilaisia älykkyyden tasoja. Euroopassa, Amerikassa, ollaan älykkäitä, mutta he hyödyntävät älykkyyttään aineellisiin tarkoitusperiin. Ja Intiassa hyödynnetään älyä henkisiin tarkoitusperiin. Siksi löydätte niin monia henkisesti kehittyneitä elämän perusteita, kirjoja, kirjallisuutta. Kuten Vyāsadeva. Vyāsadeva oli myös perheenelättäjä, mutta hän eli silti metsässä, ja katsokaa miten suuri oli hänen kirjallinen tuotantonsa. Kukaan ei osaa edes uneksiakaan. Siispä kirjallisen tuotannon perusteella voidaan arvioida henkilön älykkyys. Kaikki suuret, suuret aineellisen maailman miehet, tiedemiehet, filosofit, jopa teknikot, tunnetaan kirjoitustensa perusteella, ansioidensa perusteella, eikä valtavan suuren kehon perusteella.