DA/Prabhupada 0093 - Bhagava Gita er også Krishna

Revision as of 13:29, 25 April 2015 by YamunaVani (talk | contribs) (Created page with "<!-- BEGIN CATEGORY LIST --> Category:1080 Danish Pages with Videos Category:Prabhupada 0093 - in all Languages Category:DA-Quotes - 1973 Category:DA-Quotes - Le...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Invalid source, must be from amazon or causelessmery.com

Lecture on Brahma-samhita, Lecture -- Bombay, January 3, 1973

Så Srimad-Bhagavatam er den oprindelige forklaring til Vedanta-sutra. Så i Vedanta-sutra, forklaringen af Vedanta-sutra, Srimad-Bhagavatam, siges det,

janmādy asya yataḥ anvayāt itarataś ca artheṣu abhijñaḥ
tene brahma hṛdā ādi-kavaye muhyanti yatra sūrayaḥ
(SB 1.1.1)

Disse beskrivelser er der. Så adi-kavi, adi-kavi betyder Brahma. Brahma, Adi-kavi. Så tene brahma. Brahmā betyder śabda-brahman, Vedisk litteratur. Så Han instruerede og meddelte det i Brahmas hjerte.. Fordi Brahma var den eneste person i skabelsen, levende væsen, i begyndelsen. Så man kunne stille spørgsmålet "hvordan lærte Brahma Vedisk viden?" Det forklares: tene Brahma... Brahma. Brahma betyder Vedisk litteratur. Sabda-brahman. Informationen, beskrivelsen af Gud er også Brahman. Brahman er absolute. Der er ingen forskel mellem Brahman og den litteratur der beskriver Brahman. Det samme med Bhagavad-gita og Krishna, der er ingen forskel. Bhagavad-gita er også Krishna. Hvorfor bliver denne bog ellers tilbedt, siden, i så lang tid, i 5000 år, med mindre Bhagavad-gita er Krishna? Der er så meget litteratur, bøger, som bliver udgivet nu om dage. Efter et år, to år, tre år - færdig. Ingen interesserer sig for den. Ingen interesserer sig for det. Ingen læser i.... En hvilken som helst form for litteratur i verdenshistorien, ingen litteratur kan eksistere i 5000 år, og blive læst igen og igen af mange, mange lærde, religiøse og filosoffer, alle. Hvorfor? Fordi det er Krishna. Krishna... Der er ingen forskel mellem Bhagavad-gita og Bhagavan. Sabda-brahman. Så Bhagavad-gita bør ikke opfattes som almindelig litteratur, så at man kan kommentere på den med såkaldt ABCD viden. Nej. Det er ikke muligt. Disse fjolser og slyngler, de prøver at kommentere på Bhagavad-gita med deres ABCD lærdom. Det er ikke muligt. Det er sabda-brahman. Det vil blive åbenbaret til den person, som har hengivenhed til Krishna. Yasya deve parā bhaktir yathā deve... Dette er de Vediske instruktioner.

yasya deve parā bhaktir
yathā deve tathā gurau
tasyaite kathitā hy arthāḥ
prakāśante mahātmanaḥ
(ŚU 6.23)

De åbenbares. Derfor kaldes Vedisk Litteratur for åbenbaret. Det er ikke sådan, at du kan forstå det med din ABCD viden; Jeg kan købe en Bhagavad-gita, og fordi jeg har grammatisk viden, så kan jeg forstå. Nej. Vedeṣu durlabha. I Brahma-samhita siges det, vedeṣu durlabha. Bare fortsæt med at studere hele den Vediske litteratur med dine litterære evner eller uddannelse - durlabha. Det er ikke muligt. Vedesu durlabha. Derfor er der så mange mennesker, de prøver at forstå Bhagavad-gita gennem deres såkaldte lærdom, men ingen interesserer sig for dem. De kan ikke få en eneste person til at blive en hengiven af Krishna. Det er udfordringen. I jeres Bombay er der så mange personer, de har forklaret Bhagavad-gita i så mange år, men de kunne ikke gøre bare en eneste person til en ren hengiven af Krishna. Dette er vores udfordring. Men denne Bhagavad-gita, nu forklares den som den er, og tusinder og tusinder af europæere og amerikanere, hvis forfædre eller familie aldrig kendte navnet på Krishna, de bliver hengivne. Dette er hemmeligheden for succes. Men disse dumme mennesker, de ved det ikke.. De tror, at ved at forklare Bhagavad-gita med deres såkaldte slyngel viden, kan de åbenbare Bhagavad-gita. Det er ikke muligt. Nāhaṁ prakāśaḥ yogamāyā-samāvṛtaḥ. Krishna viser sig ikke for disse fjolser og slyngler. Krishna viser sig aldrig. Nāhaṁ prakāśaḥ sarvasya (BG 7.25). Han er ikke så billig, at Han kan forstås af disse fjolser og slyngler. Det er ikke muligt. Krishna siger, nāhaṁ prakāśaḥ sarvasya yogamāyā-samā... (BG 7.25).

manuṣyāṇāṁ sahasreṣu
kaścid yatati siddhaye
yatatām api siddhānāṁ
kaścid vetti māṁ tattvataḥ
(BG 7.3)