TR/Prabhupada 0054 - Herkes Krişna'ya Ancak Sıkıntı Veriyor

Revision as of 10:57, 3 October 2018 by Vanibot (talk | contribs) (Vanibot #0023: VideoLocalizer - changed YouTube player to show hard-coded subtitles version)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


His Divine Grace Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Gosvami Prabhupada's Appearance Day, SB 6.3.24 -- Gorakhpur, February 15, 1971

Māyāvādī mutlak gerçeğin nirākāra, ya da gayri şahsi olduğunu ispatlamak ister. Kṛṣṇa size zeka verdi: "Evet, bunu öne sürüyorsun. Bu mantığı, şu mantığı, o mantığı öne sürüyorsun." Benzer şekilde, Kṛṣṇa verir... Tanrı'nın nasıl çalıştığına dair bir Bengali atasözü var, bir adam, aile reisi Tanrı'ya dua ediyormuş, "Sevgili Rabbim, bu gece benim evimde hırsızlık, soygun olmasın. Lütfen beni koru." İşte bir adam böyle bir dua ediyormuş. Başka bir adam, hırsız, o da dua ediyormuş "Sevgili Rab'bim, bu gece bu evi soyacağım. Lütfen bir şeyler almamda bana yardım et." Şimdi, Kṛṣṇa'nın pozisyonu nedir? (gülüşmeler) Kṛṣṇa herkesin kalbinde. Bu yüzden çok fazla duaya cevap vermek durumunda. Soyguncu, hırsız ve aile reisi, çok fazla dua var. Kṛṣṇa'nın müdahelesi ... Ama O hala... Onun nasıl ayarladığı, bu Kṛṣṇa'nın zekasıdır. Herkese özgürlük veriyor. Ve herkese fırsatlar veriliyor, ama yine de O rahatsız ediliyor. Bu yüzden Kṛṣṇa adananlarına şunu tavsiye ediyor "Plan yapmayın. Seni hergele, seni aptal, Beni rahatsız etme. (gülüşmeler) Lütfen Bana teslim ol. Benim planıma uy; mutlu olacaksın. Plan yapıyorsun, mutsuz oluyorsun; Ben de mutsuz oluyorum. (gülüşmeler) Ben de mutsuz oluyorum. Her gün bir çok plan geliyor ve Ben bunları yerine getirmek zorudayım." Ama O merhametlidir. Eğer bir... Ye yathā māṁ prapadyante tāṁs... (BG 4.11).

Kṛṣṇa'nın adananı hariç herkes ona sırf sıkıntı, sıkıntı, sıkıntı, sıkıntı veriyor. Bu yüzden onlara duṣkṛtina deniyor. Duṣkṛtina, en vicdansız olan, vicdansızlar. Plan yapmayın. Kṛṣṇa'nın planın kabul edin. Bu sadece Kṛṣṇa'ya sorun çıkarmak olur. Bu sebeple, bir adanan geçimi için bile dua etmez. Bu gerçek adanandır. Kendi kıt kanaat geçimi için bile Kṛṣṇa'ya sorun çıkarmaz. Geçimi olmazsa, acı çekecek, oruç tutacaktır; ama yine de Kṛṣṇa'dan istemez, "Kṛṣṇa çok açım. Bana biraz yiyecek ver." Tabi ki Kṛṣṇa adananına dikkat eder, ama Kṛṣṇa'ya hiç bir plan yüklememek bir adananın prensibidir. Bırakın Kṛṣṇa yapsın. Biz sadece Kṛṣṇa'nın planına uygun hareket etmeliyiz.

Peki planımız nedir? Kṛṣṇa der ki, planımız şu, sarva-dharmān parityajya mām ekaṁ śaraṇaṁ (BG 18.66). Man-manā bhava mad-bhakto mad-yājī. Öyleyse bizim planımız aynı şey. Biz yalnızca Kṛṣṇa'nın propogandasını yapıyoruz, "Kṛṣṇa bilinçli olun." Biz nasıl Kṛṣṇa bilincine geldiğimizi göstererek, Kṛṣṇa'ya nasıl ibadet ettiğimizi, Kṛṣṇa'nın ismini, transendantal ismini titreştirerek nasıl sokakta yürüdüğümüzü göstererek örnek olmalıyız. Şimdi Kṛṣṇa'nın prasādamını dağıtıyoruz. Bizim işimiz mümkün olduğunca insanları Kṛṣṇa bilincine teşvik etmek. Hepsi bu. Bu sebeple, planını yapabilirsin, çünkü o Kṛṣṇa'nın planı. Ama buna da Kṛṣṇa tarafından razı gösterilmelidir. Kendi ürettiğin, uydurduğun planı yapma. Bu yüzden sana yol göstermesi için Kṛṣṇa'nın bir temsilcisi gereklidir. Bu da manevi öğretmendir.

Yani büyük bir plan ve büyük bir tasarı var. Bu yüzden biz de mahājanaların adımlarını izlemeliyiz. Burada denildiği gibi, dvādaśaite vijānīmo dharmaṁ bhāgavataṁ bhaṭāḥ. Demiş ki "Biz, seçilmiş mahājanalar, Kṛṣṇa'nın temsilcileri, bhāgavata-dharmanın, Kṛṣṇa dharmanın ne olduğunu biliyoruz." Dvādaśa. Dvādaśa. Dvādaśa oniki isim demek, belirttiğimiz gibi: svayambhūr nāradaḥ śambhuḥ... (SB 6.3.20). Açıklamıştım. Yamarāja demiş ki "Yalnızca biz, on iki adam, Kṛṣṇa'nın temsilcileri, bhāgavata-dharmanın ne olduğunu biliriz." Dvādaśaite vijānīmaḥ. Vijānīmaḥ "biz biliriz" demektir. Dharmaṁ bhāgavataṁ bhaṭāḥ, guhyaṁ viśuddhaṁ durbodhaṁ yaṁ jñātvāmṛtam aśnute. "Biz biliriz." O yüzden tavsiye edilir ki, mahājano yena gataḥ sa panthāḥ (CC Madhya 17.186). Bu mahājanaların tavsiye ettiği gibi, Kṛṣṇa'yı ya da spiritüel kurtuluşu anlamanın gerçek yolu budur.

Brahma-sampradāyayı takip ediyoruz, ilkini, Svayambhū. Brahmā. Brahmā, sonra Nārada, Nārada'dan sonra Vyāsadeva. Bu şekilde Madhvācārya, Śrī Caitanya Mahāprabhu, bu yolla. Yani bugün, Śrī Bhaktisiddhānta Sarasvatī Gosvāmī Prabhupāda'nın izinden gittiğimiz için, yani bu, bugün onun beliriş günü. Onun tithisini oldukça saygıyla onurlandırmalıyız ve Bhaktisiddhānta Sarasvatī Gosvāmī'ye dua etmeliyiz "Senin hizmetinle meşguluz. Bize güç ver, zeka ver. Senin hizmetkarın tarafından yönlendiriliyoruz." Bu şekilde dua etmeliyiz. Ve sanıyorum akşam prasādam dağıtacağız.