TR/Prabhupada 0733 - Il Tempo è Prezioso - Zaman Değerli- Milyon Altın Külçe Ödeseniz, Bir Anını Geri Alamazsınız

Revision as of 21:50, 15 August 2015 by Rishab (talk | contribs) (Created page with "<!-- BEGIN CATEGORY LIST --> Category:1080 Turkish Pages with Videos Category:Prabhupada 0733 - in all Languages Category:TR-Quotes - 1968 Category:TR-Quotes - L...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Invalid source, must be from amazon or causelessmery.com

Lecture on SB 7.6.1 -- San Francisco, March 15, 1968

Cāṇakya śloka'da çok güzel bir kıta var. Zamanın ne kadar değerli kabul edildiğini görün. Bu kıta öle bileceksiniz. Cāṇakya Paṇḍita der ki... Cāṇakya Paṇḍita büyük bir politikacıydı. Hint imparatorluğunun başbakanı idi bir süre. Der ki, āyuṣaḥ kṣaṇa eko 'pi na labhya svarṇa-koṭibhiḥ. Der ki " Bir an, hayatınızdan bir an..." An.Saat ya da gün değil ama an. Andan bahsediyordu. Aynı bugün gibi, 15 Mart 1968 saat yedi buçuk ya da otuz beş geçiyor. Şimdi bu 1968, 7:35 gitti, 7:36 olduğu zaman, 1968 25 Mart akaşmı 7:35i geri getiremezsiniz. Milyonlarca dolar ödeseniz bile " Lütfen geri gel" hayır, geçti. Cāṇakya Paṇḍita der ki " Zaman öyle değerli ki, milyonlarca altın para bile ödeseniz, bir anı bile geri alamazsınız." Giden tamemen gider. Na cen nirarthakaṁ nītiḥ: " Bu değerli zamanı boşa harcarsanız bir kazanç olmadan," na ca hānis tato 'dhikā, " ne kadra çok şey kaybettiğiniz hayal edin, büyük bir kaybedensiniz." Milyonlarca dolar verip geri alamayacağınız şeyi bir hiç için harcarsanız, ne kadar kaybettiğinizi hayal edin.

Aynı şey: Prahlāda Mahārāja der ki, dharmān bhāgavatan, Kṛṣṇa bilincinde ya da Tanrı bilincinde olmak o kadar önemli ki bir an bile kaybetmemeliyiz. Anında başlayacağız. Neden? Durlabhaṁ mānuṣaṁ janma. Mānuṣaṁ janma. Der ki bu insan biçiminde hayat çok nadirdir. Bir çok doğumdan sonra elde edilir. Modern uygarlık bu insan biçiminde hayatın değerini anlamıyor. Bu bedenin ve kedi ve köpekler gibi duyu keyfi için olduğunu düşünüyorlar. Kediler ve köpekler de bu dört prensip ile tadını çıkarıyorlar; yemek, uyumak, korumak ve çiftleşmek. İnsan hayatı kedi ve köpek gibi harcamak için değildir. İnsan hayatı başka bir şey içindir. Ve o " başka bir şey" Kṛṣṇa bilinci ya da Tanrı bilincidir. Çünkü insan biçiminde hayat olmadan kimse Tanrı'yı, bu dünyayı, ne olduğunu, nereden deldiğini, nereye gitmesi gerektiğini anlayamaz. Bunlar insan hayatı içindir. Der ki" Çocukluktan itibaren..." aslında bu çok önemli. Çocukluktan itibaren, okullarda, kolejlerde, bhāgavata-dharma ya da Kṛṣṇa bilinci tanıtılmalı. Bu gerekli ama anlamıyorlar. Bu hayatın ve bedenin her şey olduğunu başka hayat olmadığını düşünüyorlar. Bir sonraki hayata inanmıyorlar. Bunların hepsi cehaletten sebep. Hayat ebedi, bu hayat bir sonraki için hazırlıktır.