TR/Prabhupada 0421 - Yüce İsme Karşı On Kabahat - 1'den 5'e -

Revision as of 00:08, 23 August 2015 by Rishab (talk | contribs) (Created page with "<!-- BEGIN CATEGORY LIST --> Category:1080 Turkish Pages with Videos Category:Prabhupada 0421 - in all Languages Category:TR-Quotes - 1968 Category:TR-Quotes - L...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)


Invalid source, must be from amazon or causelessmery.com

Lecture & Initiation -- Seattle, October 20, 1968

Madhudviṣa: Śrīla Prabhupāda? On kabahatı okuyayım mı?

Prabhupāda: Yevet.

Madhudviṣa: Buradalar.

Prabhupāda: Gör işte. Okumaya devam et. Evet, oku.

Madhudviṣa: " Maha mantrayı söylerken kaçınılması gereken on kusur. Bir: Tanrı'nın adananına saygısızlık yapmak."

Prabhupāda: Şimdi sadece anlamaya çalışın. Rabbın herhangi bir adananına saygısızlık yapılmamalı. Hangi ülkede olduğu fark etmez. Aynı Hz. İsa gibi, o büyük bir adanan. Ve Muhammed bile, o da bir adanan. Biz adanan olduğumuz için onlar adanan değil diye düşünmeyin. Böyle düşünmeyin. Tanrı'nın yüceliklerini anlatan her kişi adanandır. Ona saygısızlık yapılmamalı. Dikkatli olmalısınız. Sonra?

Madhudviṣa: " İki: Rab ve yarıtanrıları aynı seviyede görmek ya da birden çok Tanrı olduğunu düşünmek."

Prabhupāda: Evet. Bir çok saçmalık olduğu gibi, kimileri yarıtanrıların... Tabi sizin yarıtanrılarla işiniz yok. Vedik dinde yüzlerce binlerce yarıtanrı var. Özellikle Kṛṣṇa, Lord Śiva ya da Kali'ye tapmanın aynı şey olduğunu söylüyorlar. Bu saçmalık. Onları Yüce Rab ile aynı seviyede görmemelisiniz. Kimse Rabdan daha büyük değil. Kimse Rabba eşit değil. Bu eşitlikten kaçınılmalı. Sonra?

Madhudviṣa: " Üç: Manevi öğretmenin talimatlarına uymamak."

Prabhupāda: Evet. Manevi öğretmenin talimatları sizin hayatınız ve ruhunuz olmalı. O zaman her şey netleşir. Sonra?

Madhudviṣa: " Dört: Vedaların otoritesini küçümsemek."

Prabhupāda: Evet. Kimse yetkili yazınların otoritesini küçümsememeli. Bu da bir kabahattir. Sonra?

Madhudviṣa: " Beş: Tanrı'nın kutsal isimlerini yorumlamak"

Prabhupāda: Evet. Bizim Hare Kṛṣṇa'yı söylediğimiz gibi, Geçen gün bir çocuk diyordu ki bu "sembolik " Sembolik değil. Kṛṣṇa, biz "Kṛṣṇa" diyoruz, Kṛṣṇa'ya işaret ediyoruz. Hare Kṛṣṇa'nın enerjisini işaret ediyor, ve dua ediyoruz " Beni Senin hizmetinle meşgul et." Bu Hare Kṛṣṇa'dır. Başka yorumu yoktur. Hare Kṛṣṇa, Hare Kṛṣṇa, Kṛṣṇa Kṛṣṇa, Hare Hare, Hare Rāma, Hare Rāma, Rāma Rāma, Hare Hare. Tek dua " O Rabbın enerjisi, O Rab Kṛṣṇa, Rab Rāma, beni Senin hizmetinle meşgul et. " Hepsi bu. Başka ikinci bir yorumu yoktur.