TR/Prabhupada 0751 - Sadece Güzelce Sağlığınızı İdame Ettirmek İçin Yemek Yemelisiniz: Difference between revisions

(Created page with "<!-- BEGIN CATEGORY LIST --> Category:1080 Turkish Pages with Videos Category:Prabhupada 0751 - in all Languages Category:TR-Quotes - 1973 Category:TR-Quotes - L...")
 
(Vanibot #0023: VideoLocalizer - changed YouTube player to show hard-coded subtitles version)
 
Line 7: Line 7:
[[Category:TR-Quotes - in USA, Los Angeles]]
[[Category:TR-Quotes - in USA, Los Angeles]]
<!-- END CATEGORY LIST -->
<!-- END CATEGORY LIST -->
<!-- BEGIN NAVIGATION BAR -- DO NOT EDIT OR REMOVE -->
{{1080 videos navigation - All Languages|Turkish|TR/Prabhupada 0750 - Neden Anneye Saygımızı Sunuyoruz?|0750|TR/Prabhupada 0752 - Krişna Ayrılıkta Aşırı Burda Olabilir|0752}}
<!-- END NAVIGATION BAR -->
<!-- BEGIN ORIGINAL VANIQUOTES PAGE LINK-->
<!-- BEGIN ORIGINAL VANIQUOTES PAGE LINK-->
<div class="center">
<div class="center">
Line 15: Line 18:


<!-- BEGIN VIDEO LINK -->
<!-- BEGIN VIDEO LINK -->
{{youtube_right|z7QK3xKyz4g|Sadece Güzelce Sağlığınızı İdame Ettirmek İçin Yemek Yemelisiniz - Prabhupāda 0751}}
{{youtube_right|ttTk22HOlTg|Sadece Güzelce Sağlığınızı İdame Ettirmek İçin Yemek Yemelisiniz - Prabhupāda 0751}}
<!-- END VIDEO LINK -->
<!-- END VIDEO LINK -->


<!-- BEGIN AUDIO LINK (from English page -->
<!-- BEGIN AUDIO LINK (from English page -->
<mp3player>File:730429SB-LOS_ANGELES_clip1.mp3</mp3player>
<mp3player>https://s3.amazonaws.com/vanipedia/clip/730429SB-LOS_ANGELES_clip1.mp3</mp3player>
<!-- END AUDIO LINK -->
<!-- END AUDIO LINK -->



Latest revision as of 12:54, 3 October 2018



Lecture on SB 1.8.37 -- Los Angeles, April 29, 1973

Prabhupāda: Neden herkes öksürüyor? Zorluk ne? Dün de duydum. zorluk ne?

Adanan: Sanırım etrafta soğuk algınlığı var.

Prabhupāda: Eh?

Adanan: Sanırım etrafta soğuk algınlığı var, bir çok kişi.

Prabhupāda: Ama yeterince sıcak tutacak giysiniz yok diye mi etkileniyorsunuz? Bunu ayarlamalısınız. Sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Yuktāhāra-vihārasya yogo bhavati siddhi... Bhagavad-gītā'da denir ki yuktāhāra. Sadece sağlığıza dikkat etmek için yemek yemelisiniz. Benzer şekilde bedenin diğer ihtiyaçları karşılanmalı. Eğer hasta olursanız, nasıl Kṛṣṇa bilincini uygulayabilirsiniz? Bugün Brahmānanda'nın gidememesi gibi. Dikkat etmeliyiz. Çok ya da az yememeliyiz. Az yemek çok yemekten iyidir. Az yiyerek ölmezsiniz. Ama çok yiyerek ölebilirsiniz. ™İnsanlar çok yedikleri için ölürler, az yedikleri için değil. Prensip bu olmalı. Medikal bilim ihtiyacınız olandan fazlasını yemeyi yasaklar. Oburca yemek diyabetin sebebidir, ve az beslenmek de tüberkülozun sebebidir. Medikal bilimdir bu. Ne az ne çok yemeliyiz. Çocuklar fazla yeme hatasını yapabilirler, ama yetişkinler bu çok yeme hatasını yapamazlar. Çocuklar sindirebilir. Bütün gün oyunuyorlar. Herneyse, sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Sanātana Gosvāmī, çok fazla kaşınmaktan şikayetçiydi, ve Caitanya Mahāprabhu onu kucaklıyorsu. Bu kaşıntılar ıslak kaşıntılardı. İki çeşit kaşıntı vardır, ıslak ve kuru. Bazen kaşınan yer ıslaktır, bazen kurudur. Kaşındıktan sonra ıslak olur. Sanātana Gosvāmī'nin bedeni ıslak kaşıntılarla dolu idi, ve Caitanya Mahāprabhu onu kucaklıyordu. Bu ıslaklık Caitanya Mahāprabhu'nun bedenine yapışıyordu. O çok utandı " Ben bu kaşıntılardan dertliyim ve Caitanya Mahāprabhu kucaklıyor, ve bu ıslaklık bütün bedenine yapışıyor. Ne talihsizim" " Caitanya Mahāprabhu tarafından kucaklanmak yerine, yarın intihar edeceğim" diye karar verdi. Caitanya Mahāprabhu ertesi gün sorguladı " İntihar etmeye karar verdin. Bu bedenin senin olduğunu mu düşünüyorsun?" Sessiz kaldı. Caitanya Mahāprabhu dedi ki " Bu bedeni çoktan Bana adadın. Nasıl öldürebilirsin?" Benzer şekilde... Tabi ki, o gün tüm kaşıntılar iyileşti ve... Ama bu karar, bu bedenin, Kṛṣṇa bilincinde olanlar, Kṛṣṇa içim çalkışanlar, onlar bu bedenin onlara ait olduğunu düşünmemeliler. Çoktan Kṛṣṇa'ya adandı beden. İhmal etmeden çok dikkat etmek gerekir. Aynı Kṛṣṇa'nın yeri olduğu için tapınağa çok iyi baktığınız gibi. Benzer şeklide... Çok fazla da dikkat etmemeliyiz, ama hasta olmayacak kadar dikkat etmeliyiz.