DA/Prabhupada 0541 - Hvis du elsker mig, elsk min hund
Sri Vyasa-puja -- Hyderabad, August 19, 1976
Man kan ikke fortolke Guds ord. Det kan ikke lade sig gøre. Og dharma betyder dharmāṁ tu sākṣād bhagavat-praṇītam (SB 6.3.19). Man kan ikke sidde derhjemme og opfinde sin egen religion. Det er slyngelagtigt, det er værdiløst. Dharma betyder sākṣād bhagavat-praṇītam. Ligesom loven. Lov vil sige at det er regeringen som har givet den. Man kan ikke lave sin egen lov derhjemme. På vejene for eksempel, det er almindelig sund fornuft, der siger loven at man skal holde sig til højre eller venstre side. Man kan ikke sige "Jeg er ligeglad om jeg holder til højre eller venstre?" "Nej, det kan man ikke. Så begår man en kriminel handling. På samme måde, så nu om dags... Ikke bare nu om dags - siden tidernes morgen, der findes så mange religiøse systemer. Rigtig mange. Men et ægte religiøst system er det som Gud siger eller Kṛṣṇa siger. Sarva-dharmān parityajya mām ekaṁ śaraṇaṁ vraja (BG 18.66). Det er religion. Ganske enkelt. Man kan ikke opfinde religion.
Derfor siges det i Śrīmad-Bhāgavatam, i begyndelsen, dharmaḥ projjhita-kaitavo 'tra paramo nirmatsarāṇām (SB 1.1.2). Så... Nogle vil måske misundeligt hævde at denne person har fordrejet hovedet på nogle disciple og derfor ofrer de bønner og pūjā. Nej, sådan er systemet. Vær ikke misundelig på... Ācāryaṁ māṁ vijānīyān nāvamanyeta karhicit (SB 11.17.27). Ācāryaen er Guds repræsentant. Yasya prasādād bhagavat-prasādo. Hvis man fremsiger bønner, viser ære til ācāryaen, så er Kṛṣṇa, Guddommens Højeste Personlighed behaget. For at behage Ham må man behage Hans repræsentant. "Hvis du elsker mig, så elsk min hund." Og i Bhagavad-gītā siges det ācāryopāsanam. Ācāryopāsanam. Vi må tilbede ācāryaen.
- yasya deve parā bhaktir
- yathā deve tathā gurau
- tasyaite kathita hy arthaḥ
- prakāśante mahātmanaḥ
- (ŚU 6.23)
Det er det vediske mantra. Tad-vijñānārthaṁ sa gurum evābhigacchet (MU 1.2.12).
- tasmād guruṁ prapadyeta
- jijñāsuḥ śreya uttamam
- śabde pāre ca niṣṇātaṁ
- brahmaṇy upaśamāśrayam
- (SB 11.3.21)
Tad viddhi praṇipātena paripraśnena sevayā (BG 4.34). Så disse er påbuddene. Guruen skal komme gennem paramparā systemet. Så er han bona fide. Ellers er han en slyngel.. Han skal komme gennem paramparā systemet, og for at forstå tad-vijñānam, den transcendentale videnskab, så må man henvende sig til guru. Man kan ikke sige at, "Det kan jeg forstå derhjemme." Nej. Det er ikke muligt. Det er al śāstras påbud. Tasmād guruṁ prapad... Hvem har brug for en guru? Guru er ikke en modedille, ligesom man holder hund, i det moderne samfund, så har vi også en guru, Nej, sådan er det ikke. Hvem har brug for en guru? Tasmād guruṁ prapadyeta jijñāsuḥ śreya uttamam (SB 11.3.21). Den som er virkelig seriøs med at forstå videnskaben om den åndelige sjæl. Tad vijñānam. Oṁ tat sat. Han skal bruge en guru. Guru er ikke en modeting.