HE/Prabhupada 0193 - כל החברה שלנו שומעת מן הספרים, ואז מזמרת



שיחת חדר עם פרופסור דוּרְקְהַייְם סופר רוחני גרמני -- 19 ביוני, 1974, גרמניה

ד"ר פּ. ג'. סָאהֶר: האם תואיל ברוב אדיבותך לתאר בפנינו את ה... אדם מזמר את שם אלוהים, והאם תהיה אדיב כך לתאר בהרחבה, בדרך זו או אחרת, או מה שבא... (גרמנית) מה צריך לבוא בנוסף לזה או לאיך שזה, איך זה מנוסח בתוך, בַּכּוּליוּת שלו, במערכת השלמה של מדרשיך השמיימיים?

פְּרַבְּהוּפָּאדַה: כן. זאת הַבְּהַקְתי-מָארְגַה, פירושה, שהדבר הראשון הוא שְׂרָאוַנַּם, שמיעה; ממש כשם שהספרים הללו נכתבים על מנת לתת לאנשים הזדמנות לשמוע. זהו העסק הראשון. אם לא נשמע אודות אלוהים אנו פשוט מדמיינים משהו. לא. עלינו לשמוע אודות אלוהים. אנו מפרסמים שמונים ספרים כאלה, פשוט על מנת לשמוע אודות אלוהים. אז כשאתה שומע באופן מושלם תוכל לתאר זאת לאחרים. זה נקרא קִירְתַנַם. שְׂרַוַנַּם, קִירְתַנַם וכשהתהליך ממשיך הלאה בשמיעה וזמרה או תיאור - קִירְתַנַם משמעותו תיאור. בדיוק כמו, כל החברה הזו שומעת מן הספרים הללו והם יוצאים החוצה כדי לתאר. זה נקרא קִירְתַנַה. אז באמצעות שני התהליכים, שמיעה וזמרה, אתה זוכר, סְמַרַנַּם - זה משמעותו זכירה, אתה תמיד מתרועע אם אלוהים.

ד"ר פּ. ג' סָאהֶר: אז בכל מקום ומצב, "זכור אותי."

פְּרַבְּהוּפָּאדַה: כן, כן. שְׂרַוַנַּםּ קִירְתַנַםּ וישְׁנּוֹהּ סְמַרַנַּםּ פָּאדַה-סֵוַנַם (שׂ.בּ. 7.5.23). אז לסגוד לצלם האל, להציע פרחים לכפות רגליו של הריבון, לקשט בְּזֵר, להלביש, פָּאדַה-סֵוַנַם, אַרְצַ'נַםּ וַנְדַנַם, להציע תפילות, דָאסְיַם, לשרת. בדרך זו, ישנם תשעה תהליכים שונים.

ד"ר פּ. ג'. סָאהֶר: יש לנו דבר דומה בכנסייה, מקביל ל... (גרמנית)

פְּרַבְּהוּפָּאדַה: כן. השיטה הנוצרית, הצעת תפילות. זה בְּהַקְתי, אכן זהו בְּהַקְתי. (גרמנית) קַלי-יוּגַה פירושה קרב. איש איננו מעוניין להבין את האמת, אלא הם פשוט יריבו. "לפי דעתי, זאת." אני אומר, "דעתי, כך." אתה אומר, "דעה שלו." כל כך הרבה דעות מטופשות ומריבות בינות לעצמם. זהו העידן. אין דעה מתוקנת. לכל אחד יש דעה משלו. לכן צריכה להיות לוחמה. כולם אומרים, "אני חושב ככה." אז מה הערך שלך, של החשיבה שלך באופן הזה? זו קַלי-יוּגַה. כיוון שאין לך ידע תקני.

אם ילד אומר לאבא, "לפי דעתי, עליך לעשות כך." האם יש לקבל דעה זאת? אם הוא לא יודע את הדבר, כיצד הוא יכול לתת את דעתו? אמנם כאן, בעידן זה, כולם מוכנים עם דעה משל עצמם. לכן זו מריבה, התלקחות. ממש כמו האומות המאוחדות, כל האנשים הגדולים הולכים לשם להיות מאוחדים, אמנם אינם אלא מַרְבִּים מעל גבם את הדגלים. זה הכל. לוחמה, זו חברה של לוחמה בלבד - הפקיסטנים, ההינדוסטנים, האמריקנים, הוייטנאמים. היה זה מיועד לאחדות אמנם זה תוֹעָל לְחֶבֶר קרבוֹת. זה הכל. הכל. כיוון שכולם בלתי-מושלמים, כל אחד צריך לתת מן הידע המושלם שלו.

גברת גֶרְמָנִייָה: האם אתה מתכוון שֶׁקַּלי-יוּגַה קיימת כל הזמן?

פְּרַבְּהוּפָּאדַה: לא. זו העת שאנשים שוטים פיתחו (הפסקה)... במקום למצוא פתרון הלוחמה גדלה. מפני שאין להם ידע תקני. לכן הַבְּרַהְמַה-סֻוּתְרַה אומרת שעליכם להיות נחושים לחקור אודות האמת המוחלטת: אַתְהָאתוֹ בְּרַהְמַה ג'יגְ'נָֿאסָא. כעת התשובה, הציטוט הבא הוא, שֶׁבְּרַהְמַן, או האמת המוחלטת שממנה הכל בא, או הוא, שממנו הכל בא. אַתְהָאתוֹ בְּרַהְמַה ג'יגְ'נָֿאסָא, גַ'נְמָאדי אַסְיַה יַתַהּ (שׂ.בּ. 1.1.1). עתה מצא איפה ה... כולם מנסים למצוא מהי הסיבה האולטימטיבית. זאת צריכה להיות המטרה. שעם תלך בעקבות ציטוטים פילוסופיים אלה אז הלוחמה שלך תעצור. אתה תהיה פיכח.

אף פסוק זה תַתְתְוַה ג'יגְ'נָֿאסָא. תַתְתְוַה ג'יגְ'נָֿאסָא משמעותו : לחקור אודות האמת האבסולוטית. שב, כיוון שצריכה להיות מחלקה של אנשים, מחלקה מאוד נבונה של אנשים בחברה שלנו, שהם משוחחים אודות האמת האבסולוטית, והם יודיעו לאחרים : "זו האמת המוחלטת, חברים יקרים שלנו, ויקרות..." עשו זאת באופן הזה; זה חיוני. אמנם כאן כל אחד בשם עצמו האמת המוחלטת. זאת הרי מלחמה.