HE/Prabhupada 0279 - לאמיתו של דבר אנחנו משרתים כסף



הרצאה על בג. 7.2 -- סן פרנסיסקו, 11 בספטמבר, 1968

כאן, בפרק הזה, מוסבר באופן מפורש, מי הוא מושא ההערצה העליון. כולנו מעריצים. לפי יכולתנו, אנו מעריצים מישהו. בכל מקרה, אנחנו בהחלט מעריצים את המנהל שלנו. נניח ואני עובד במשרד או במפעל, אני חייב להעריץ את המנהל, אני מוכרח לציית להוראות שלו. והרי, כולם עוסקים בהערצה. אם כן, מי מושא ההערצה העליון? קרישנה. באיזה אופן הוא מושא ההערצה העליון - הדבר מוסבר בפרק הזה. יַה סְוַרֻוּפַּםּ סַרְוַה קַרַםּ יַץ' צַ'ה דְהייָאםּ תַד אוּבְּהַיַה-וישַׁיַקַםּ גְ'נָֿאנַםּ וְיַקְתוּם אַתְרַה בְּהַקְתי-פְּרַתיגְ'נָֿאנַם. אי לכך, אם נבין שיש כאן שליט עליון, מושא הערצה עליון, אזי בעיות החיים שלנו יפתרו באותו הרגע. אנחנו מחפשים אחר... לא מזמן סיפרתי לכם סיפור, על מוסלמי שרצה לשרת את הגדול מכולם. הוא שירת את הנוואב, לאחר מכן הוא הלך לקיסר, בדשאה, מהקיסר הלך להַרידָאסַה, אדם צדיק, ואחרי הַרידָאסַה הוא זכה לשרת את קרישנה בוְרינדאוון.

אם כן, עלינו להיות סקרנים, נבונים. אנחנו משרתים. כל אחד מאיתנו, לכל הפחות משרת את חושיו. הרוב המוחלט של האנשים בעצם לא משרתים שום בוס או אדון, אלא את חושיהם. נניח ואני משרת את הבוס שלי. למעשה, אני לא משרת אותו אישית, אלא את הכסף שלו. אם הוא יגיד: "מחר אתה תעבוד ללא תשלום... ... בימים אלה אתה מקבל עשרים דולר ליום. מחר, לא יהיה לי כסף. אתה תיאלץ לעבוד בחינם." "אה, לא, לא, אדוני. אני לא אבוא". אני לא בא כי אני לא באמת משרת אותו. אני משרת את הכסף שלו. לאמיתו של דבר אנחנו משרתים כסף. ולמה כולם משרתים כסף? בגלל שבאמצעות כסף אנחנו נוכל לספק את החושים שלנו. בלי כסף, לא נוכל לספק את החושים הבלתי ניתנים לשובע האלה. אם ארצה לשתות, אם ארצה ליהנות מדבר כזה או אחר, אני אצטרך כסף. לכן, בסופו של דבר אני משרת את החושים.

לפיכך קרישנה נקרא גוֹוינְדַה. בסוף, אנו מעוניינים בעינוג החושים. גוֹ משמע - חושים. כאן נמצאת האישיות, אישיות אלוה העליון. באם תשרתו את קרישנה, החושים שלכם ימצאו סיפוק. זו הסיבה ששמו הוא גוֹוינְדַה. ברצוננו לענג את החושים, אך החושים האמיתיים, החושים הנשגבים, הם כולם קרישנה - גוֹוינְדַה. בזכות זה, בהקטי, שירות מסור, מסמל את טיהור החושים. לעסוק בשירות הטהור מכול. אלוהים עצמו הוא טוהר. בבהגווד-גיטה, בפרק העשירי תראו את קרישנה מתואר על ידי ארג'ונה, פַּויתְרַםּ פַּרַמַםּ בְּהַוָאן (בג. 10.12-13): "אתה הוא הטהור מכול". אילו נרצה לשרת את חושיו של הטהור מכול, עלינו יהיה להפוך לטהורים, גם אנו. כי ללא... להיות טהור משמע להיות רוחני. חיים רוחניים משמע חיים טהורים, וחיים חומריים משמע חיים טמאים. נסתכל לדוגמא על הגוף החומרי הזה. זה הוא גוף טמא. מתוך כך אנו סובלים ממחלות, אנו סובלים מזקנה, אנו סובלים מלידה, אנו סובלים ממוות. בצורתנו הממשית, הטהורה, הרוחנית, לא מתקיים סבל כזה. אין לידה, אין מוות, אין מחלות ואין זקנה. קראתם זאת בבהגווד-גיטה - ניתְיַהּ שָׂאשְׂוַתוֹ 'יַםּ נַה הַנְיַתֵא הַנְיַמָאנֵא שַׂרִירֵא (בג. 2.20). ניתְיַהּ. אף על פי שאני הקדום מכול, בגלל שאני משנה את גופי... אני טהור, בדומה לנשמה. אין לי לידה ולא מוות. אני פשוט משנה את הגוף. זה למה אני הקדום מכול. למרות שאני הכי קדום, רוחי תמיד חדשה. אני רענן לנצח. זה מעמדי.