HR/Prabhupada 0608 - Devocijska služba, mi je trebamo izvršavati sa strpljenjem, entuzijazmom

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0607
Sljedeća stranica - Video 0609 Go-next.png

Devocijska služba, mi je trebamo izvršavati sa strpljenjem, entuzijazmom
- Prabhupāda 0608


The Nectar of Devotion -- Vrndavana, October 20, 1972

Narottama dāsa Ṭhākura, takav uzvišeni ācārya, on nas uči, "Ne pokušavajte shvatiti yugala-pīriti, ljubavne afere između Radhe i Krišne, izmišljajući, vlastitim izmišljotinama. "Ne. Trebali bi prvo pokušati služiti šestoricu Gosvamija, rūpa-raghunātha-pade haibe ākuti, onako kako oni usmjeravaju. Poput ovog Bhakti-rasamrta-sindhu. Śrīla Rūpa Gosvāmī ne podučava u početku ljubavne afere Rādhe-Krišna. Ne. On poučava, prije svega, čitatelja, bhaktu, kako postati, prije svega, čisti bhakta.

anyābhilāṣitā-śūnyaṁ
jñāna-karmādy-anāvṛtam
ānukūlyena kṛṣṇānu-
śīlanaṁ bhaktir uttamā
(Brs. 1.1.11)

Prije svega, on pokušava dovesti bhaktu na standardnu ​​razinu predanog služenja. Vidhi-Marga. Zatim postupno, kada osoba postane naviknuta, onda će se raga-marga razotkriti. Raga-marga nije umjetna. Ona postaje, svayam eva sphuraty adhaḥ. Sevonmukhe hi jihvādau ... (Brs. 1.2.234). Sve, devocijski odnos sa Krišnom, ne možete uspostaviti umjetno. Svatko ima određeni odnos sa Krišnom, pri svom izvornom prirodnom položaju. To će se razotkriti postupno kako napredujete u predanom služenju u propisanim pravilima i propisima, onako kako su nam dani u svetim spisima i od strane duhovnog učitelja. Kada ste ispravno obučeni, dolazite na razinu raga-marga, onda vaš odnos ... To se zove svarupa-siddhi. Svarupa-siddhi. Dakle svarupa-siddhi dostiže se na određenom stupnju. Baš kao svarupa-siddhi ... Želja za seksualnim životom postoji u svakom ljudskom biću, ali kad dječak i djevojka dođu u zrelu dob, izlazi na vidjelo. To je, nije naučeno na umjetan način. Slično tome, raga-marga, svarupa-siddhi, razotkriva se ili manifestira. Śravaṇādi-suddha-citte karaye udaya. Udaya. Ova riječ, udaya, je upotrebljena. Baš kao sunce. Sunce postaje vidljivo kada sunce iziđe automatski. Ne možete prisiliti sunce da izađe u gluho doba noći. To nije moguće. Sunce će izići. Vi samo čekajte. Kada bude pravo vrijeme, ujutro, u šest sati, pronaći ćete sunce.

Slično tome, predano služenje, moramo izvršavati strpljivo, s entuzijazmom. Utsāhāt dhairyāt niścayāt tat-tat-karma-pravartanāt (Upadeśāmṛta 3). Moramo biti entuzijastični da ... "Ja ću se vrlo lijepo uključiti u pokret svjesnosti Krišne." To je prva kvalifikacija, entuzijazam. Tupost vam neće pomoći. Morate biti vrlo entuzijastični. Moj Guru Maharaja je znao reći, prana bol yara sei hetu pracāra. Propovjednik može, osoba može postati propovjednik ako ima "života u sebi". Mrtav čovjek ne može postati propovjednik. Dakle, morate biti jako entuzijastični da "Ja ću propovijedati slave Gospodina najbolje što mogu." To ne znači da osoba mora postati učenjak da bi postala propovjednik. Jednostavno to zahtijeva entuzijazam, "Moj Gospodin je tako veličanstven, tako ljubazan, tako lijep, tako divan. Dakle, moram govoriti nešto o svom Gospodinu. "To je kvalifikacija, entuzijazam. Ne morate poznavati Krišnu jako savršeno. Nije moguće poznavati Krišnu vrlo savršeno. Krišna je neograničen. Mi ne možemo poznavati Krišnu sto posto. To nije moguće. Ali Krišna razotkriva koliko god je moguće za Vas razumijeti. Dakle, ako smo iskreni sluga Krišne, utsāhān, i a ako služimo strpljivo, onda Krišna razotkriva.

Primjer je dan u vezi ovog. Baš kao i udata djevojka. Općenito, djevojka želi dijete. Ali ako ona želi dijete odmah nakon vjenčanja, to nije moguće. Ona mora čekati. Ona mora lijepo služiti svoga muža. Utsāhān dhairyāt tat-tat-karma-pravartanāt (Upadeśāmṛta 3). Baš kao vjerna supruga. Doći će vrijeme da će zatrudnjeti i ona će imati dijete. Dakle niścayāt znači ... Baš kao što djevojka mora znati, jer je ona u braku, jer ona ima muža, da dijete mora doći. To je činjenica. To može biti malo kasnije. Slično tome, kada ste ušli u predano služenje, bhakti-yogu, bhakti-margu, Vaš uspjeh je osiguran, pod uvjetom da ste entuzijastični i strpljivi. A ne da "Želim dijete odmah," "Odmah postajem potpuno svjestan Krišne i savršen." Ne. Može biti toliko nesavršenosti. Budući da se nalazimo u nesavršenoj atmosferi. No strpljivo, ako nastavite izvršavati svoje dužnosti u predanom služenju, kako je objašnjeno u svetim spisima i potvrđeno od strane duhovnog učitelja, onda budite uvjereni da je vaš uspjeh zajamčen. To je način. Utsāhān dhairyāt tat-tat-karma-pravartanāt (Upadeśāmṛta 3). Morate izvršavati dužnosti.

Baš kao što smo pitali naše učenike da završe šesnaest krugova pjevanja minimum. Šesnaest krugova je ništa. U Vrindavani postoje mnogi posvećenici, oni pjevaju 120 krugova. Tako. Dakle šesnaest krugova je minimum. Jer znam u zapadnim zemljama to je težak posao završiti šezdeset i četiri kruga ili 120 krugova, tako. Minimalno šesnaest krugova. To mora biti završeno.Tat-tat-karma-pravartanāt. To je pravac. Poštivajući regulativne principe. Na ovaj način, moramo se pridržavati uputstava duhovnog učitelja i svetih spisa. Onda budite uvjereni. Uspjeh je zajamčen.