HR/Prabhupada 0865 - Vi uzimate u obzir zemlju, ali Sastre uzimaju u obzir planete, ne samo zemlju

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0864
Sljedeća stranica - Video 0866 Go-next.png

Vi uzimate u obzir zemlju, ali Sastre uzimaju u obzir planete, ne samo zemlju
- Prabhupāda 0865


750520 - Morning Walk - Melbourne

Paramahaṁsa: Nema previše raznolikosti .

Prabhupāda: ne, ne pričamo o tome. Mislio sam na različitosti, biljke i puzavice, dva milijuna njih. Lakṣa-viṁśati. Deset rupija je jednako jednom milijunu, i viṁśati, dvadeset rupija.

Hari-śauri: Čitala sam jedan novinski članak Promovirali su novu knjigu o evoluciji čovijeka. I govorili su o tome kako otprilike postoji dva milijuna različitih vrsta života na ovoj planeti. To je izračun znastvenika.

Prabhupāda:Dva milijuna? Ne. 8,400,000.

Śrutakīrti: Govorili ste neki dan da su sve vrste života spomenute u Padma-Purāṇi.

Prabhupāda: Da.

Śrutakīrti: Svi su nabrojani.

Prabhupāda: Je li piše odvojeni izračun ili sve skupa

Hari-śauri: Otprilike

Śrutakīrti: Procjena

Hari-śauri: Pauza...crtež takozvane nedostajuće veze između evolucije od majmuna ka čovijeku. predstavili su jedan crtež vrste koja izgleda kao čovijek ali naginje i majmunu. I tvrde da je to...

Prabhupāda:Odakle im ?

Hari-śauri: ......takav tip ličnosti je postojao prije milijun godina. (pauza)

Amogha: Od 400,00 ljudskih vrsta, koja je glavna osobina koja ih razlikuje jedne od druge? Kako bi ih prepoznali? Bili uopće to mogli?

Prabhupāda: Niste vidjeli različite osobe?

Amogha: Da.

Prabhupāda: Onda, koja je...

Amogha: Podijeljeno je po zemljama, ili se unutar zemlje nalazi mnogo vrsta?

Prabhupāda: Ti uzimaš u obzir zemlje, ali sastre uzimaju obzir planete, ne samo zemlje. Tvoja ideja toga je vrlo uska ."Zemlja" "Nacija". Ali sastre nisu samo... Ne postoji stvar kao nacionalnost. One uzimaju u obzir cijeli svemir. One uzimaju taj kut gledanja. Ove uske ideje "država", " nacionalno" , je poslije došlo. Prije to nije postojalo. Jedan planet ili svemir, tako je to bilo. Kao što je jučer ona cura bila zapanjena da "Kako planetom može upravljati jedan kralj?" To je zapravo tako. A cijelim svemirom upravlja jedna osoba, Brahmā, Ta osoba mora znati kako upravljati.

Bhakta(1): Vidimo ,Śrīla Prabhupāda, po podijeli bogastva i minerala u svakoj od loka, na svakoj planeti, da je namijenjeno da bude jedan vladar. Na jednom mjestu je zlato, na jednom rastu žitarice. Je li to istina?

Prabhupāda: Ne. Svugdje ima svega, možda u drugačijim količinama

Hari-śauri: Je li to što Brahmā upravlja svemirom , je li to radi u dosluhu sa ostalim polubogovima, kao podijela na različite odjele? Tako da nije da on osobno upravlja svime.

Prabhupāda: Da , on je odgovoran. Kao što mi imamo drugačije GBCije za drugačije poslove. Slično k tome, oni rade svoje dužnosti kako treba. Sve te planete su različite stambene četvrti gdje žive polubogovi Oni upravljaju svim svemirskim događajima U usporedbi sa snjima, ljudsko biće je ništa Nas se kontrolira, mi nismo kontrolori. To oni ne shvaćaju. Moderna civilizacija, oni to ne shvaćaju. Iako ih se kontrolira, onni to ne shvaćaju. to je nedostatak