HR/Prabhupada 0903 - Čim je intoksinikacija gotova, svi vaši intoksinirani snovi su gotovi

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0902
Sljedeća stranica - Video 0904 Go-next.png

Čim je intoksinikacija gotova, svi vaši intoksinirani snovi su gotovi
- Prabhupāda 0903


730418 - Lecture SB 01.08.26 - Los Angeles

Prijevod: "Moj Gospodine, Tebi se lako može pristupiti, ali samo oni koji su materijalno iscrpljeni Onaj koji je na putu materijalizma, pokušava se unaprijediti sa važnim roditeljima, velikim obiljem , visokim obrazovanjem i tjelesnom ljepotom, ne može Ti pristupiti iskreno."

Prabhupāda: To su prepreke Materijalno obilje, te stvari Janma, uzeti rođenje u veoma bogatoj obitelji ili državi Kao vi američki momci i cure, vaši roditelji i država je bogata To je u jednom smislu Božja milost. Ali to je isto ... Roditi se u dobroj obitelji ili državi, postati moćan i veoma bogat napredan u znanju , obrazovanju u svim materijalnim stvarima I ljepota to su darovi pobožnih djelatnosti Zašto siromašan čovjek ne privlači ničiju pozornost? Ali bogat čovjek da. I obrazovan čovjek privlači pažnju Budala ne privlači pažnju Slično je i u ljepoti, moći i ostalim materijalnim stvarima Janmaiśvarya-śruta (SB 1.8.26).

Kada je osoba materijalno moća u ovom smislu, postaje intoksinirana "Oh, ja sam bogat čovjek, obrazovan, imam novac." Postaje intoksiniran. Zato se savjetuje... Već su intokinirani samim posjedom tih stvari, zašto se onda još više intoksinirati? Ljudi su po prirodi već intoksinirani U smislu da... Kao kad pijete vino , vi postajete intoksinirani Letite po nebu. Barem tako mislite Idite u raj. Da To su posljedice intoksinikacije Ali osoba koja je pod utjecajem toga , nezna da će tome doći kraj To ima vremenski limit Neće se nastaviti. To se zove maya Nečija intoksinikacija je "Ja sam bogat čovjek Jako obrazovan, jako lijep, jako Rođen sam u važnoj obitelji, velikoj naciji." To je u redu. Ali dokad će ta intoksinikacija postojati?

Recimo da ste amerikanac. Bogati ste i veoma lijepi Napredni u znanju, i možete biti ponosni što se amerikanac Ali dokad će ta intoksinikacija postojati? Kad tijelo bude gotovo, sve će biti gotovo Sve intoksinikacije. Kao i...Ista stvar. Ako pijete nešto postajete intiksinicirani Ali čim to završi, svi vaši snovi u svezi toga su gotovi Ako ostanete u toj intoksinikaciji u nebu i na mentalnoj platformi Ta materijalna platforma, egositična platforma. Tjelesna platforma

Ali vi niste to tijelo, grubo i suptilno tijelo Grubo tijelo je napravljeno od zemlje, vode, zraka, vatre , neba i suptilno tijelo od uma, inteligencije i ega Ali vi niste ovih osam elemenata, apareyam, U Bhagavad-gīti To je inferiorna energija Boga Svatko tko je mentalno napredan , nezna da je pod utjecajem inferiorne energije On to ne zna. To je intoksinikacija. Kao što osoba koja je intoksinicirana ne zna u kojem se stanju nalazi Ova moćna pozicija je intoksinikacija. I ako je povećate.. U ovoj modernoj civilizaciji svi smo već pod utjecajem rastuće intoksinikacije Moramo se izvući iz te situacije ali to kod moderne civilizacije raste " Postajete još više intoksinicirani i idete u pakao." To je stanje moderne civilizacije.