HR/Prabhupada 0921 - Zar se nećete osjećati ponosni što se družite sa velikim Nixonom

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Zar se nećete osjećati ponosni što se družite sa velikim Nixonom?
- Prabhupāda 0921


730422 - Lecture SB 01.08.30 - Los Angeles

Ako ste jednostrani... To nije savršeno Recimo da prozvodite još veće Ne mislim da su u modernom dobu proizveli nešto najveće Imamo infomacije iz Bhagavatama Kardama Muni , otac Kapiladeve on je proizveo zrakoplov, veliki grad Veliki grad, sa jezerima, vrtovima, velikim kućama i ulicama i cijeli grad je lebdio nad cijelim svemirom Kardama Muni je pokazao ženi sve planete , sve planete Bio je veliki yogi, a njegova žena, Devahuti, je bila kćer od Vaivasvata Munija, kćer velikog kralja Kardama Muni je htio oženiti Vaivasvata Muni je odmah Njegova kćer, Devahuti je isto rekla: " Moj dragi oče, želim se udati za ovoga sveca." Dao je kćer: " Gospodine, evo moje kćeri. Prihvati je kao svoju ženu." Ona je bila kćer kralja, jako moćnog, ali udajom toliko je morala služiti da je postala mršava i tanka nije bilo dovoljno hrane i radila je dan i noć

Kardama Munija se suosjećao: "Ova žena je došla k meni. Ona je kćer kralja, i u mojoj prisutnosti njoj nije udobno Zato ću joj napraviti malo udobnosti." Upitao je ženu: " Što da napravim da ti bude udobno?" U ženinoj prirodi je da ima dobru kuću, ukusnu hranu , lijepu odjeću dobru djecu i muža. To su ambicije žene On joj je dokazao da je najbolji muž kojeg je mogla dobiti Prvo joj je dao obilje, veliku kuću, sluškinje i moć I taj zrakoplov je stvorio pomoću svojih yogičkih moćiju Kardama Muni je bio ljudsko biće Ako je on mogao stvarati takve stvari pomoću yogičkih procesa A Krsna je yogesvara, gopodar svih yogičkih mističnih moćiju Krsna. Krsna se u Bhagavad- Giti naziva Yogesvara Kada dobijemo samo malo mističnih moćiju mi odmah mislimo da smo jako važni A On je gospodar svih yogičkih mističnih moćiju.Yatra yogeśvaro hariḥ (BG 18.78). U Bhagavad Giti je rečeno da kad god Yogesvara-Hari, Krsna, Vrhovna Božanska Ličnost, gospodar svih mističnih moćiju je tu, i kad su tu Dhanurdhara Arjuna, Pārtha onda je sve tu Sve je tu.

Trebamo se sjećati ovoga Ako možete uvijek biti u društvu Krsne, onda je sve savršeno Yatra yogeśvaro hariḥ. Sva savršenost je tu A Krsna se složio da posebno u ovom dobu Nāma-rūpe kali-kāle kṛṣṇa-avatāra, Krsna se inkarnirao u ovom dobu obliku svetoga imena I zato Caitanya Mahāprabhu kaže: " Moj dragi Gospodine, Ti si tako milostiv da mi daješ Svoje društvo u obliku Tvojeg svetog imena." Nāmnām akāri bahudhā nija-sarva-śaktis tatrārpitā niyamitaḥ smaraṇe na kālaḥ(CC Antya 20.16, Śikṣāṣṭaka 2) "I ovo sveto ime se može pjevati u bilo kojoj situaciji. Nema strogog i krutog pravila." Možete pjevati Hare Krsna bilo gdje.

Kao i ova djeca. Ona također pjevaju i plešu Nije tako teško. Šetajući, kao naši studenti, uzimaju japu Šetaju plažom, mantraju. Gdje je gubitak tu ? A dobitak je toliko veliki, družimo se sa Krsnom osobno. Toliko veliki dobitak. Ako se osjećate jako ponosnim... Ako ste u društvu presjednika Nixona, koliko se ponosno osjećate? "Oh, ja sam sa predsjednikom Nixonom." Zar se ne bi osjećali veoma ponosni da ste u društvu velikog Nixona? (smijeh) Tko može stvoriti milijune Nixona?

Ovo je vaša prilika I zato Caitanya Mahāprabhu kaže: etādṛśī tava kṛpā bhagavan mamāpi(CC Antya 20.16, Śikṣāṣṭaka 2) "Moj dragi Gospodine, Ti si tako milostiv da mi daješ Svoje društvo uvijek, stalno Ti se spreman. Ti daješ. Durdaivam īdṛśam ihājani nānurāgaḥ. Ali ja sam tako nesretan. Ja to ne iskorištavam." Durdaiva. Nesretan Naš pokret svjesnosti Krsne samo traži od ljudi : Pjevajte Hare Krsna."