HR/Prabhupada 0970 - Jezik bi trebao biti upotrijebljen za slavljenje Vrhovnog Gospodina

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0969
Sljedeća stranica - Video 0971 Go-next.png

Jezik bi trebao biti upotrijebljen za slavljenje Vrhovnog Gospodina
- Prabhupāda 0970


730400 - Lecture BG 02.13 - New York

Naša pozicija je, da mi ne možemo razumjeti Krsnu našom mentalnom špekulacijom, ograničenim osjetilima To nije moguće. Moramo ih angažirati- sevonmukhe hi jihvādau -počevši od jihvā, jezika. Jezik je naš najveći neprijatelj, i naš najveći prijatelj također Ako dozvolite jeziku da radi što hoće, puši , pije, jede meso, ovo i ono, onda je vaš najveći neprijatelj A ako ne dozvolite jeziku , možete kontrolirati jezik, onda kontrolirate , sva osjetila.Automatski.

tā'ra madhye jihvā ati lobhamoy sudurmati
tā'ke jetā kaṭhina saṁsāre
kṛṣṇa baro doyāmoy koribāre jihvā jay
swa-prasād-anna dilo bhāi
sei annāmṛta pāo rādhā-kṛṣṇa-guṇa gāo
preme ḍāko caitanya-nitāi
(Bhaktivinoda Ṭhākura)

Jezik bi uvijek trebao biti korišten za slavljenje Vrhovnog Gospodina To je zadatak jezika I jezik ne bi trebao jesti ništa drugo osim kṛṣṇa-prasāda. Onda ćete postati oslobođeni, kontrolirajući jezik Ako dozvolite jeziku da radi što hoće, onda je jako teško Duhovna edukacija, kako Krsna kaže, počinje sa razumijevanjem da ja nisam ovo tijelo I zadovoljavanje osjetila nije moj zadatak, jer nisam ovo tijelo Ako nisam ovo tijelo, zašto bi se onda zamarao s zadovoljavanjem tijela? Tijelo označava osjetila. To je prva instrukcija

Karmīs, jnanīs, yogīs, svi oni pkušavaju zadovoljiti potrebe tijela Karmiji direktno to rade "Jedi, pij, budi sretan i uživaj." To je njihova filozofija Jnanī,on samo pokušava razumjeti da " Ja nisam ovo tijelo." Neti neti neti neti: "To nije, to nije,to nije, to nije, to nije..." Yogiji , oni također pokušavaju doći do cilja kontroliranja osjetila sa tjelovježbom, haṭha-yoga. Centar njihove aktivnosti je tijelo. Centar aktivnosti je tijelo Naša filozofija počinje sa , " Ti nisi ovo tijelo." Shvaćate li ? Kada prođu njihov M.A. ispit u proučavanju ovog tijela, onda će možda razumjeti koja je njihova uloga Ali naša filozofija započinje sa " Ti nisi ovo tijelo." Postdiplomski studij. "Ti nisi ovo tijelo." To je instrukcija Krsne Vidimo toliko mnogo velikih političara i studenata u Indiji Pišu komentar na Bhagavad-gitu, ali pišu po ovom tjelesnm shvaćanju života Vidjei smo u našoj zemlji velike vođe, Mahatma Gandhi, njegovu sliku u Bhagavad-giti Ali što je radio kroz cijeli svoj život ? Tjelesno shvaćanje :" Ja sam Indijac, Ja sam Indijac." Nacionalizam obuhavaća tjelesno shvaćanje života "Ja sam Indijac. " Ja am amerikanac. " Ja sam Kanađanin." Ali mi nismo ovo tijelo. Onda čemu "Ja sam indijac." " Ja sam amerikanac" "Ja sam Kanađanin"? Oni nemaju, ovo znanje, apsorbirani su u tjelesno shvaćanje života i opet oni se prikazuju kao autoriteti Bhagavad-gite. Pogledajte smiješne situacije Bhagavad -gita u početki uči "Ti nisi ovo tijelo" A oni su u tjelesnom shvaćanju života. Pokušajte onda razumjeti koja je njihova pozicija Kako oni mogu razumjeti Bhagavad-gitu? Ako netko ima osjećaj da " Ja pripadam ovoj naciji, ovoj obitelji, ovoj zajednici, ovom kultu, ovome, ovoj religiji..." Sve je tjelesno shvaćanje života.