HR/Prabhupada 1025 - Krsna samo čeka, "Kada će ova budala okrenuti lice k Meni

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Krsna samo čeka, "Kada će ova budala okrenuti lice k Meni?"
- Prabhupāda 1025


731129 - Lecture SB 01.15.01 - New York

Pradyumna: Prijevod :" Sūta Gosvāmī je rekao: Arjuna, hvaljeni prijatelj Gospodina Krsne, kojeg je uhvatila tuga zbog snažne odvojenosti od Krsne, iznad svih špekulativnih istraga Mahārāja Yudhiṣṭhira."(SB 1.15.1)

Prabhupāda:Evaṁ kṛṣṇa sakhaḥ kṛṣṇo. Arjunino ime je Kṛṣṇa-sakha, i njega se ponekad naziva Krsna, jer je oblik Arjunina tijela bio približno sličan Krsninom obliku tijela Bio je zlovoljan, odvojen od Krsne, a njegov brat je nagađao razloge zbog kojeg je bio zlovoljan Zapravo, bio je nesretan zbog odvojenosti od Krsne Slično, ne samo Arjuna, svatko od nas , mi smo također ... Kao i Krsna, Arjuna, je također živo biće, i mi smo živa bića. I mi smo također nesretni , jer smo odvojeni od Krsne Ovi moderni filozofi ili znastvenici , mogu pretpostaviti da je ovo ili ono mogu poboljšati situaciju svijeta na svoj način, ali to nije moguće Mi smo nesretni jer smo odvojeni od Krsne. Oni to neznaju Kao dijete, dijete plače , nitko ne zna zašto plače, ali dijete plače jer je odvojeno od majke Nije ovo samo pitanje Arjune i Krsne , svatko od nas...

U Upaniṣadama je rečeno da Paramātmā, Kṛṣṇa, i živo biće sjede na istom stablu, samāni vṛkṣe. Jedno živo biće jede voće od stabla a drugo živo biće je samo svjedok, anumantā. Krsna se nalazi u svačijem srcu īśvaraḥ sarva-bhūtānāṁ hṛd-deśe 'rjuna tiṣṭhati(BG 18.61). Jer bez Njegovog odobrenja , živo biće ne može ništa poduzeti Sarvasya cāhaṁ hṛdi sanniviṣṭo (BG 15.15): Kṛṣṇa kaže " Ja se nalazim u svačijem srcu." Kada živo biće želi učiniti nešto po svojoj želji, Krsna kaže ili Krsna da dobar savjet " To te neće usrećiti , nemoj to uraditi." Ali ako je on uporan , on će to učiniti Tada Krsna upozorava Paramātmā, "U redu , napravi to , na svoj rizik." To tako ide Svatko od nas je jako povezan s Krsnom , Krsna sjedi na svačijem srcu Krsna je milostiv, On samo čeka "Kada će ova budala okrenuti lice k Meni ." On samo gleda..On je milostiv Ali mi živa bića smo budale mi okrećemo lice svemu osim Krsni . To je naša pozicija.