MO/Prabhupada 0007 - Întreținerea de la Krișna va veniLecture on SB 1.5.22 -- Vrndavana, August 3, 1974

Brahmānanda: Brāhmaṇa nu trebuie să accepte nici o slujbă.

Prabhupāda: Nu. El va muri de foame. El nu va accepta nici o slujbă. Asta înseamnă brāhmaṇa. Kṣatriya este la fel, și la fel vaiśya . Doar śūdra. Un vaiśya va găsi o afacere. El va găsi o afacere. Există o poveste practică. Un anumit domn Nandi, de mult mul timp, în Calcutta, a mers la un prieten "Dacă îmi dai un mic capital, o să pornesc o afacere." Deci el a spus, "Tu ești vaiśya? Comerciant?" "Da." "O, tu ceri bani de la mine? Banii sunt pe stradă. Poți să îi găsești." El a spus, "Eu nu găsesc." "Nu găsești? Ce e asta? " "Asta, asta este un șoarece mort." "Acesta este capitalul tău." Doar vezi.

În acele zile era ciumă în Calcutta. Legea municipală era că orice șoarece mort adus la oficiul municipal era plătit doi annas. Deci a luat corpul mort al șoarecelui și l-a dus la oficiul municipal. El a fost plătit doi annas. El a cumpărat nuci de betel putrezite cu doi annas, și le-a spălat și le-a vândut cu patru annas, sau cinci annas. În acest fel, din nou și din nou și din nou, acest bărbat a devenit un om bogat. Unul din membrii familiei sale era fratele nostru în conștiința de Dumnezeu. Familia Nandi. Această familie Nandi, ei încă au patru sute, cinci sute de oameni la masă zilnic. O familie mare, aristocratică. Și regula familiei este că imediat ce un fiu sau o fiică este născut, se depozitează cinci mii de rupee în bancă, și în momentul căsătoriei, acei cinci mii de rupee cu dobândă, poate să-i retragă. În rest nu există nici o parte din capital. Și toți care trăiesc în acea familie primesc hrană și adăpost. Aceasta este a lor ... Dar original, vreau să spun cel care a întemeiat familia Nandi, el a început afacerea cu un șobolan mort, sau șoarece.

Aceasta este chiar real, chiar real, că dacă cineva vrea să trăiască independent ... În Calcutta am văzut asta. Chiar și vaiśya de clasă săracă, dimineața iau un pic de ḍāl, o pungă de ḍāl și merg din ușă în ușă. Este nevoie peste tot de ḍāl. Dimineața face afaceri cu ḍāl, și seara ia o canistră de ulei de kerosen. Seara toată lumea are nevoie. Încă vei găsi în India, ei ... Nimeni nu căuta o slujbă. Un pic, orice avea, vânzând arahide sau alune. Ceva tot face. Până la urmă, Kṛṣṇa oferă întreţinere tuturor. Este o greșeală să crezi că "Acest om mă întreţine." Nu. Śāstra spune, eko yo bahūnāṁ vidadhāti kāmān. Este credința în Kṛṣṇa, că "Kṛṣṇa mi-a dat viață, Kṛṣṇa m-a trimis aici. Deci El mă va întreține. Deci conform cu capacitatea mea, să fac ceva, și prin acea sursă, întreținerea de la Kṛṣṇa va veni."