MO/Prabhupada 0027 - Ei nu știu că există o viață după moarteLecture on CC Adi-lila 7.1 -- Atlanta, March 1, 1975

Așa că (citind:) "O persoană în stadiul condițional al existenței materiale este într-o atmosferă de neputință. Dar sufletul condiționat, sub iluzia lui māyā sau a energiei externe, crede că este complet protejat de către țara sa, societatea sa, de prietenie și de dragoste, fără să știe că în momentul morții nici una dintre acestea nu îl poate salva ". Aceasta se numește māyā. Și totuși nu crede. Sub iluzia lui māyā, el nu crede, de asemenea, ce înseamnă de fapt salvarea. Salvarea. Salvarea înseamnă salvarea de la această repetiție, ciclul de naștere și de moarte. Aceasta este salvare cu adevărat. Dar ei nu știu. (Citind:) "Legile naturii materiale sunt atât de puternice încât nici una din posesiunile noastre materiale nu ne poate salva de mâinile crude ale morții ". Toată lumea știe asta. Și aceasta este adevărata noastră problemă. Cine nu se teme de moarte? Toată lumea se teme de moarte. De ce? Pentru că nici o entitate vie nu este menită să moară. Ea este veșnică; prin urmare, nașterea, moartea, bătrânețea și boala aceste lucruri îi produc neliniștite. Pentru că ea este veșnică, nu se naște, na jāyate, și cine nu se naște, acela nu are nici moarte, na mriyate kadācit. (BG 2.20) Aceasta este poziția noastră reală. Prin urmare, ne temem de moarte. Aceasta este tendința noastră naturală. Deci, pentru a ne salva de la moarte ... Aceasta este treaba primordială a omenirii. Predăm această mișcare a conștiinței de Kṛṣṇa numai în acest scop. Acesta ar trebui să fie scopul tuturor. Acesta este ordinul sastric.

Cei care sunt gardieni ... Guvernul, tatăl, profesorul, sunt gardieni ai copiilor. Ar trebui să știe, cum să dea protecție lumii ... Na mocayed yaḥ samupeta mṛtyum (SB 5.5.18). Deci, unde este această filozofie, oriunde în lume? Nu există o astfel de filozofie. Aceasta este singura mișcare, cea a conștiinței de Kṛṣṇa, care prezintă această filosofie, nu în mod capricios, ci din śāstra autorizată, din literatura vedică, după autorități. Deci asta este cererea noastră. Deschidem diferite centre în întreaga lume pentru beneficiul societății umane pentru că ei nu cunosc scopul vieții, ei nu știu că există o viață viitoare după moarte. Aceste lucruri ei nu le știu. Există, fără îndoială, o viață viitoare, și vă puteți pregăti viața viitoare încă din această viață. Puteți merge în sistemul planetar superior pentru un confort sporit, confort material. Poți să rămâi aici într-o poziție sigură. Siguranța înseamnă această viață materială. Așa cum este spus,

yānti deva-vratā devān
pitṟn yānti pitṛ-vratāḥ
bhūtāni yānti bhūtejyā
mad-yājino 'pi yānti mām
(BG 9.25)

Deci vă puteți pregăti pentru o viață mai bună pe planetele raiului. sau într-o societate mai bună din această lume sau să mergeți pe planetele stăpânite de fantome și alți nenorociți. Sau puteți merge pe planeta în care se află Kṛṣṇa. Totul este deschis pentru tine. Yānti bhūtejyā bhūtāni mad-yājino 'pi yānti mām. Pur și simplu trebuie să vă pregătiți. La fel cum tinerii sunt educați pentru viață - cineva va fi inginer, cineva va fi medic, cineva va fi avocat și mulți alți oameni profesioniști - care se pregătesc prin educație, în mod similar, vă puteți pregăti și voi pentru viața viitoare. Acest lucru nu este greu de înțeles. Dar ei nu cred în viața viitoare, deși este foarte logic. De fapt, există viața viitoare deoarece Kṛṣṇa spune și putem înțelege filozofia, cu puțină inteligență, că există viața viitoare. Deci propunerea noastră este asta "Dacă trebuie să vă pregătiți pentru viața viitoare, atunci de ce nu te pregătești pentru a te întoarce acasă, înapoi la Dumnezeu? Aceasta este propunerea noastră.