MO/Prabhupada 0089 - Strălucirea lui Krișna este originea tuturor lucrurilorLecture on BG 4.24 -- August 4, 1976, New Mayapur (French farm)

Devot francez: Ce înseamnă atunci când Kṛṣṇa spune "Eu nu sunt în ei"?

Prabhupāda: Hm? "Nu sunt în ei" pentru că nu puteți vedea acolo. Kṛṣṇa este acolo, dar nu îl puteți vedea. Nu sunteți avansați. Ca și un alt exemplu. Aici este, lumina soarelui este aici. Toată lumea vede asta. Dar asta nu înseamnă că soarele este aici. Este clar? Soarele este aici înseamnă ... Raza soarelui este aici înseamnă că soarele este aici. Dar totuși, pentru că sunteți în razele soarelui, nu puteți spune "Acum am capturat soarele". Lumina soarelui există în soare, dar soarele nu este prezent în razele soarelui. Fără soare nu există raze de soare. Asta nu înseamnă că razele soarelui sunt chiar soarele. În același timp, puteți spune că razele soarelui înseamnă soare.

Acest lucru se numește acintya-bhedābheda, simultan același, și totodată diferit. În raza soarelui simți prezența soarelui, dar dacă ești în stare să intri în globul soarelui, îl poți întâlni și pe semizeul soarelui. De fapt, soarele înseamnă razele corpului persoanei care trăiește în globul soarelui. Acest lucru este explicat în Brahma-saṁhitā, yasya prabhā prabhavato jagad-aṇḍa-koṭi (Bs. 5.40). În baza lui Kṛṣṇa ... Ați văzut strălucirea lui Kṛṣṇa. Aceasta este sursa tuturor lucrurilor. Această extindere a acelei străluciri este brahmajyoti, și în acel brahmajyoti, nenumărate planete spirituale, planete materiale, sunt generate. Și pe fiecare planetă există varietăți de prezentare. De fapt, originea sunt razele corpului lui Kṛṣṇa, iar originea razelor corpului sunt Kṛṣṇa.