MO/Prabhupada 0101 - Viața noastră sănătoasă este de a beneficia de o viață eternăPress Conference -- April 18, 1974, Hyderabad

Vizitator (1): Care este scopul final al acestei conștiențe de Kṛṣṇa?

Prabhupāda: Da, scopul final este că ... Nu, voi spune. Scopul final este că există spirit și materie. Deoarece există lumea materială, există și lumea spirituală. Paras tasmāt tu bhāvaḥ anyaḥ avyaktaḥ avyaktāt sanātanaḥ (BG 8.20). Lumea spirituală este eternă. Lumea materială este temporară. Suntem suflete spirituale. Suntem veșnici. Prin urmare, treaba noastră este să ne întoarcem în lumea spirituală, și nu să rămânem în lumea materială și să schimbăm corpul de la rău la mai rău, de la mai rău la rău, hm, bine. Nu asta este treaba noastră. Aceasta este o boală. Viața noastră sănătoasă este să ne bucurăm de viața veșnică. Yad gatvā na nivartante tad dhāma paramaṁ mama (BG 15.6). Vezi, viața noastră umană ar trebui utilizată pentru atingerea acelui stadiu de perfecțiune - și nu să tot primim acest corp material pe care trebuie să îl schimbăm. Acesta este scopul vieții.

Vizitator (2): Este acea perfecțiune posibilă într-o singură viață?

Prabhupāda: Da, într-un moment, dacă sunteți de acord. Kṛṣṇa spune că

sarva-dharmān parityajya
mām ekaṁ śaraṇaṁ vraja
ahaṁ tvāṁ sarva-pāpebhyo
mokṣayiṣyāmi mā śucaḥ
(BG 18.66)

Noi ne schimbăm corpul din cauza activităților păcătoase, dar dacă ne predăm lui Kṛṣṇa și începem conștiența de Kṛṣṇa, imediat suntem pe platforma spirituală.

māṁ ca yo 'vyabhicāreṇa
bhakti-yogena sevate
sa guṇān samatītyaitān
brahma-bhūyāya kalpate
(BG 14.26)

De îndată ce devii devotul curat al lui Kṛṣṇa, imediat treci dincolo de această platformă materială. Brahma-bhūyāya kalpate. Tu rămâi în platforma spirituală. Și dacă mori în platforma spirituală, atunci te duci în lumea spirituală.