MO/Prabhupada 0117 - Hotel și cazare pe gratisLecture on SB 7.9.24 -- Mayapur, March 2, 1976

Aceasta este ideea: de a deveni servitori, și de a deveni servitoare. Acesta este idealul civilizației umane. Fiecare femeie ar trebui să încerce să devină o servitoare pentru soțul ei, și fiecare bărbat ar trebui să încerce să devină însutit slujitorul Lui Kṛṣṇa. Aceasta este civilizația indiană, nu cum că "Soțul și soția, suntem egali." Așa cum în Europa, în America, mișcarea asta se continuă, "Drepturile egale". Aceasta nu este civilizația vedică. Civilizația vedică este că soțul trebuie să fie un slujitor sincer al lui Kṛṣṇa, iar soția ar trebui să fie o servitoare sinceră a soțului.

De aceea, aici se spune, upanaya māṁ nija-bhṛtya-pārśvam (SB 7.9.24). Aceasta este cea mai bună asociere. Când Nārada Muni descrie cum trebuie să se comporte bărbatul, cum trebuie să se comporte femeia ... Discutăm acum pe dictafonul cu bandă. O să auzi asta. Că nu există nici un astfel de lucru pentru a deveni maestru. Este inutil. Nu poți deveni maestru. Ahaṅkāra-vimūḍhātmā kartāham iti manyate (BG 3.27). Nu poți deveni maestru. Jīvera svarūpa haya nitya kṛṣṇa dāsa (CC Madhya 20.108-109). Fie bărbat sau femeie, fiecare este slujitorul lui Kṛṣṇa. Trebuie să fim instruiți pe această platformă, cum să devenim cel mai bun servitor, nu numai slujitorul direct, ci slujitorii slujitorului. Acest lucru se numește paramparā a servitorilor. Maestrul meu spiritual este slujitorul maestrului său spiritual și eu sunt servitorul maestrului meu spiritual. În mod similar, noi credem că "slujitorul slujitorului". Nu există nici o problemă de a deveni ... Aceasta este o boală materială (CC Madhya 13.80).

kṛṣṇa bhuliya jīva bhoga vāñchā kāre
pāsate māyā tāre jāpatīyā dhāre

De îndată ce vom deveni încrezuți - "Acum voi deveni maestru. Voi da pur și simplu ordine. Nu voi urma pe nimeni "- asta este māyā.

Așa că boala asta se petrece de la Brahmā jos până la o furnică. Prahlāda Mahārāja a înțeles această așa-zisa falsă poziție prestigioasă de a deveni maestru. El spune că "Sunt foarte conștient de acest lucru fals. Lăsați-mă să mă angajez ..." Nija-bhṛtya-pārśvam. Nija-bhṛtya-pārśvam înseamnă la fel ca ucenicul. Ucenicul, un ucenic este angajat la un om expert. Încet - încet, ucenicul învață cum să facă lucrurile. De aceea spune el, nija-bhṛtya-pārśvam. "Nu cum că imediat am devenit slujitor foarte expert, doar lasă-mă ..." Această instituție a noastră este în acest scop. Dacă vine cineva aici, hotelul gratuit și spațiile de cazare gratuite, atunci venirea lui la această asociație este inutilă. El trebuie să învețe să servească. Nija-bhṛtya-pārśvam. Cei care servesc, ei ... Trebuie să învățăm de la el cum se slujește douăzeci și patru de ore; atunci aderarea noastră la această instituție va avea succes. Dar dacă luăm în considerare faptul că "Aici este o instituție la care putem avea un hotel gratuit, viață pe gratis și gratificarea liberă a simțurilor ", atunci întreaga instituție va fi stricată. Aveți mare grijă. Toate GBC, ar trebui să fie atenți ca această mentalitate să nu crească. Toată lumea ar trebui să fie foarte dornică să slujească, să învețe cum să servească. Nija-bhṛtya-pārśvam, Apoi viața va avea succes. Mulțumesc foarte mult.