MO/Prabhupada 0129 - Depindeți de Krișna și nu veți duce lipsuriLecture on SB 7.6.1 -- Vrndavana, December 2, 1975

Kṛṣṇa spune: man-manā bhava mad-bhakto mad-yājī māṁ namaskuru (BG 9.34). Predicăm acest lucru. În acest templu cerem tuturor: "Iată-l aici pe Kṛṣṇa. Întotdeauna gândiți-vă la Kṛṣṇa. Cântați Hare Kṛṣṇa. " Atunci va trebui să vă gândiți. "Hare Kṛṣṇa, Hare Kṛṣṇa" înseamnă a te gândi la Kṛṣṇa. De îndată ce auziți numele Lui Kṛṣṇa, man-manā. Și cine va face asta? Mad-bhakta. Dacă nu devii devotul lui Kṛṣṇa, nu-ți poți pierde timpul ", Kṛṣṇa, Hare Kṛṣṇa, Hare Kṛṣṇa." Aceasta înseamnă cum pur și simplu prin a cânta mantra Hare Kṛṣṇa, devii un devot al Lui Kṛṣṇa. Man-manā bhava mad-bhakto mad-yājī.

Acum, această adorare a Lui Kṛṣṇa ... Întreaga zi este angajată pentru maṅgala-āratika lui Kṛṣṇa, pentru cântările lui Kṛṣṇa, pentru gătitul lui Kṛṣṇa, pentru distribuția prasādam a lui Kṛṣṇa, atâtea căi. Deci, devoții noștri din întreaga lume - există un număr de 102 de centre - sunt pur și simplu implicați în conștiența de Kṛṣṇa. Aceasta este propaganda noastră, întotdeauna, nici o altă treabă. Nu facem nimic, dar cheltuim cel puțin douăzeci și cinci de lakhs de rupii, douăzeci și cinci de lakhs de rupii în fiecare lună, dar Kṛṣṇa ni le furnizează. Teṣāṁ nityābhiyuktānāṁ yoga-kṣemaṁ vahāmy aham (BG 9.22). Dacă rămâi în conștiența de Kṛṣṇa, dependent în totalitate de Kṛṣṇa, atunci nu vor fi lipsuri. Am început această treabă a Lui Kṛṣṇa cu patruzeci de rupii. Acum avem patruzeci de crore de rupii. Există vreun om de afaceri în întreaga lume care în decurs de zece ani din patruzeci de rupii pe care să le poată crește la patruzeci de crore? Nu există nici un astfel de exemplu. Iar zece mii de oameni mănâncă zilnic prasādam. Deci aceasta este conștiența de Kṛṣṇa. Yoga-kṣemaṁ vahāmy aham (BG 9.22). De îndată ce deveniți conștienți de Kṛṣṇa, depindeți pur și simplu de El și lucrați cu sinceritate și apoi Kṛṣṇa vă va furniza totul. Totul.

Deci, acest lucru se manifestă practic. Statul, de exemplu, în Bombay, acum terenul costă o croră de rupii. Și când am cumpărat acest pământ, am avut, poate, trei sau patru lakhs. Deci, a fost o speculație totală pentru că am fost încrezător că "voi putea să plătesc. Kṛṣṇa îmi va da". Nu existau bani. Aceasta este o istorie lungă. Nu vreau să o discut. Dar am acum experiența practică în care depinzând de Kṛṣṇa - nu va exista lipsă. Orice doriți, se va împlini. Teṣāṁ nityābhiyuktānām. Așa că fiți întotdeauna implicați în conștiența de Kṛṣṇa. Atunci totul se va împlini, orice dorință, dacă ai vreuna.