MO/Prabhupada 0177 - Conștiența de Krișna este un fapt eternLecture on SB 1.15.28 -- Los Angeles, December 6, 1973

Deci avem acea relație intimă. Astfel atunci când atingem această poziție pentru a înțelege relația noastră intimă cu Dumnezeu sau cu Krsna, aceea se numește svarupa-siddhi, svarupa-siddhi. Svarupa-siddhi înseamnă realizarea perfecțiunii, svarupa-siddhi. Deci, aici Suta Gosvami spune sauhardena gadhena, santa. Dacă un vechi prieten se întâlnește cu un alt vechi prieten, ei devin foarte încântați. În mod similar, dacă tatăl întâlnește copilul pierdut, el devine foarte încântat și copilul devine, de asemenea, încântat. Soțul, soția, separați, se întâlnesc din nou. Deci, ei devin foarte încântați. Este destul de natural. Stăpânul și slujitorul după mulți ani, dacă se întâlnesc din nou, devin foarte încântați. Deci, avem relația noastră cu Krsna în atât de multe feluri, santa, dasya, sakhya, vatsalya, madhurya. Santa, santa înseamnă neutru, pur și simplu să înțeleagă Supremul. Dasya înseamnă un pas înainte. Așa cum spunem "Dumnezeu este minunat". Aceasta este santa, pentru a aprecia măreția lui Dumnezeu. Dar nu există nici o activitate. Dar când mergeți un pas înainte, precum "Dumnezeu este minunat. Așa că servesc atâtea societăți, prieteni, iubiți, pisici, câini și iubesc pe atât de mulți. De ce să nu-l iubesc pe cel mai măreț? ", Care se numește dasya. Pur și simplu a realiza că Dumnezeu este minunat, este de asemenea, foarte bine. Dar atunci când avansați în mod voluntar, "De ce să nu-l serviți pe cel măreț?" La fel ca și în cazul serviciului obișnuit, cei care sunt angajați în serviciu, vor să încerce să schimbe de la un serviciu inferior la serviciul superior. Serviciul este acolo. Dar serviciul superior este că cineva primește serviciul guvernamental. El crede că este foarte bun. Deci de asemeni, când slujim, atunci când dorim să slujim pe cel măreț, aceasta ne va da o viață pașnică. Asta e santa, dasya.

Apoi slujiți cu prietenie. Slujirea, stăpânul și slujitorul care dau serviciul, dar când servitorul devine foarte intim, există o prietenie. Am văzut asta practic în Calcutta. Dr. Bose, șoferul lui a fost și cel mai bun prieten al lui. Când era în mașină, vorbea despre toate cu șoferul. Deci acest șofer a devenit prietenul său intim. Toate discuțiile confidențiale cu șoferul. Se întâmplă astfel. Dacă slujitorul devine foarte confidențial, maestrul îi dezvăluie gândurile sale. Vorbește cu el ce să facă. Aceasta se numește platforma prieteniei. Și din nou o avansare ... La fel ca relația dintre tată și fiu, mamă și fiu. Aceasta se numește vatsalya și, în sfârșit, dragostea conjugală. Așa că suntem astfel în relație cu Krsna într-un fel sau altul. În venerație, în servitudine, în prietenie, în afecțiune paternă sau în dragoste conjugală Așa că trebuie să reînviem asta. Și de îndată ce reînviați pe oricare dintre ele, intimitatea, atunci devenim fericiți, pentru că aceea este eternă. Același exemplu ... Degetul, cât timp este separat, nu este fericit. De îndată ce se conectează, este fericit. În mod similar, avem relația noastră veșnică cu Krsna. Acum suntem despărțiți, dar de îndată ce ne alăturăm din nou Lui, devenim yenatma suprasidati.

De aceea mișcarea conștienței de Krișna este benefică pentru toată lumea doar încercați să vă reînviați conștiența originală. Asta este deja acolo, nitya-siddha krsna-bhakti. Conștiența noastră de Krișna este un fapt veșnic. În caz contrar voi, băieți și fete, europeni, americani, voi cu trei sau patru ani în urmă nu știați ce este Krișna. De ce ești atât de atașat de Krișna? De ce sunteți atașați? Dacă nu sunteți atașați de Krsna nu vă puteți sacrifica timpul prețios în acest templu sau pentru a predica gloria lui Krișna. Ați dezvoltat dragoste pentru Krsna. În caz contrar, nimeni nu este așa de prost să-și piardă timpul. Nu. Cum este posibil? Cineva poate spune că Krișna este indian, Krișna este hindus. De ce creștinii sunt interesați? Sunt ei hinduși? Nu. Krișna nu este nici hindus, nici musulman, nici creștin. Krișna este Krișna. Și tu ești parte integrantă a lui Krsna. Această înțelegere cum că - "Eu sunt hindus", "Sunt musulman", "Sunt creștin", "Sunt american", "Sunt indian" - toate acestea sunt desemnări. De fapt eu sunt sufletul spiritual, aham brahmasmi. Și Krișna este Brahmanul Suprem, param brahma param dhama pavitram paramam bhavan (BG 10.12).

Deci avem o relație intimă cu Krsna. Asta e un fapt veșnic. Pur și simplu trebuie să-l reînviem. Sravanadi-suddha-citte karaye udaya. Trebuie să creăm. La fel cum tânărului îi place să iubească o femeie tânără și femeii tinere îi place să iubească un tânăr. Asta este natural. Asta este natural. Dar când se întâlnesc împreună, este reînviată. Nu este vorba de o nouă impunere. Este acolo. Dar din întâmplare sau altfel, atunci când sunt în contact, înclinația către iubire crește. Dragostea crește. Deci, relația noastră cu Krișna este naturală. Asta nu este nenatural. Nitya-Siddha. Nitya-siddha înseamnă că este o realitate veșnică. Pur și simplu este acoperită. Este acoperită. Această acoperire trebuie să fie îndepărtată. Atunci suntem imediat în relație cu Krsna, în mod natural. Aceasta este perfecțiunea conștienței de Krsna.