MO/Prabhupada 0194 - Aici sunt oameni idealiLecture on SB 7.6.4 -- Toronto, June 20, 1976

Deci, trebuie să ne angajăm la śāstra-vidhi, înseamnă, aceasta este reala avansare a civilizației. Pentru că viață după viață am uitat de relația noastră cu Dumnezeu, și aceasta este singura șansă, forma umană a vieții, când putem reînvia relația noastră cu Dumnezeu. În Caitanya-caritāmṛta se spune că: anādi bahir-mukha jīva kṛṣṇa bhuli' gelā ataeva kṛṣṇa veda-purāṇa karilā. De ce sunt aceste Veda, Purāṇa, acolo? Mai ales în India, avem multe literaturi vedice. Mai întâi, cele patru vede - Sāma, Yajur, Ṛg, Atharva. Apoi, filosofia lor principală, Vedānta-sūtra. Apoi, explicația Vedāntei, puranele. Purāna înseamnă suplimentar. Persoanele obișnuite, ele nu pot înțelege limbajul vedic. Prin urmare, din referințele istorice, aceste principii vedice sunt predate. Aceasta se numește Purāṇa. Și Śrīmad-Bhāgavatam se numește Mahā-purāṇa. Este purāṇa fără pată, Śrīmad-Bhāgavatam, pentru că în alte purāṇe există activități materiale, dar în acest mahā-purāṇa, Śrīmad-Bhāgavatam, pur și simplu activități spirituale. Asta este dorit. Astfel, acest Śrīmad-Bhāgavatam a fost scris de Vyāsadeva sub instrucțiunea lui Nārada. Mahā-purāṇa. Deci trebuie să profităm de asta. Atât de multe literaturi valoroase. Viața umană este menită pentru asta. De ce neglijezi asta? Încercarea noastră este ca această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa cum să răspândească această cunoaștere a vedelor și a puranelor, astfel încât omul să poată profita de ele și să-și facă viața de succes. În caz contrar, dacă el muncește din greu, zi și noapte, ca și porcul ... Porcul ziua și noaptea lucrează din greu pentru a afla "Unde sunt excrementele? Unde sunt excrementele?" Și după ce mănâncă excremente, de îndată ce au puțină grăsime ... Porcii de aceea sunt grași, deoarece excrementele conțin toată esența alimentelor. Potrivit științei medicale, scaunul este plin de hidrofosfați. Deci, hidrofosfații sunt un tonic bun. Deci, cineva ar putea încerca dacă-i place. (râsete) Dar, de fapt, acest lucru este adevărat. Porcul devine foarte gras, deoarece sunt excrementele.

Deci această viață nu este menită să devenim porci sau mistreți. Trebuie să devii o persoană sfântă. Aceasta este civilizația umană. Prin urmare, în civilizația vedică - brāhmaṇa, oamenii de primă clasă. În această societate nu există oameni de primă clasă. Toată lumea e clasa a treia, clasa a patra, clasa a cincea. Satya-śama-dama-titkṣa ārjava jñānaṁ-vijñānam āstikyaṁ brahma-karma svabhāva-jam (BG 18.42). Acesta este un om de primă clasă. Plin de adevăr, foarte pașnic, plin de cunoștințe, foarte simplu, tolerant și credincios în śāstra. Acestea sunt simptomele oamenilor de primă clasă. Deci unde este omul de primă clasă din întreaga lume? (pauză) ... mișcarea conștienței de Kṛṣṇa încearcă să creeze cel puțin o secțiune de oameni de primă clasă, astfel încât oamenii să poată vedea: "Oh, aici sunt oameni ideali". Prin urmare, cererea mea adresată persoanelor care s-au alăturat acestei mișcări a conștienței de Kṛṣṇa, ei ar trebui să-i păstreze foarte atent ca oameni de primă clasă. Oamenii vor aprecia asta și vor încerca să urmeze. Yad yad ācarati śreṣṭhas tat tad evetaro janaḥ (BG 3.21). Dacă există o clasă de oameni, de primă clasă, atunci oamenii vor aprecia. Cel puțin ei vor încerca să urmeze, chiar dacă (ei) nu pot să devină de prima clasă. Ei vor încerca să urmeze. Tat tad eva, sa yat pramāṇaṁ kurute lokas tad anuvartate. Deci este necesar un om de primă clasă. Dacă el acționează, atunci alții vor urma. În cazul în care un profesor nu fumează, studenții se vor opri, de asemenea, în mod natural. Dar dacă profesorul fumează, cum studenții ...? De asemenea, fumează în clasă. Am văzut în New York. Cel puțin în India acest lucru nu a început încă. Va începe. Deoarece ei progresează, de asemenea. (râsete) Acești ticăloși fac progrese, mergând în iad. (râsete)

Deci, Prahlāda Mahārāja sfătuiește, nu pierdeți timpul prețios în așa-numitele activități de dezvoltare economică și nonsensuri. Încercați să deveniți un devotat al lui Mukunda. Atunci viața voastră va avea succes.