MO/Prabhupada 0203 - Nu opriți această mișcare Hare KrișnaLecture and Initiation -- Chicago, July 10, 1975

Prabhupāda: Yajña, sacrificiu ... Yajña-dāna-tapaḥ-kriyā. Viața umană este menită să realizeze yajña, să doneze caritativ și să practice austeritatea. Trei lucruri. Viața umană înseamnă asta. Viața umană nu înseamnă să trăiești ca pisicile și câinii. Acela este un eșec. Acel tip de civilizație, civilizația câinilor, e eșecul vieții umane. Viața umană este menită pentru trei lucruri: yajña-dāna-tapaḥ-kriyā. Trebuie să știi cum să faci sacrificii, cum să donezi caritativ, și cum să practici austeritatea. Aceasta este viața umană. Deci, yajña-dāna-tapasya, în vremurile de demult erau realizate conform posibilităților. Ca și în Satya-yuga, Vālmīki Muni, el practica austeritatea, meditația, timp de șaizeci de mii de ani. Pe atunci oamenii trăiau o sută de mii de ani. Asta nu este posibil acum. Meditația era posibilă în acele vremuri, dar acum nu este posibilă. Prin urmare, śāstra recomandă ca yajñaiḥ saṅkīrtana-prāyaiḥ: "Faceți această yajña, saṅkīrtana". Deci, efectuând saṅkīrtana-yajña, puteți obține același rezultat. După cum Vālmīki Muni a obținut rezultatul după o meditație lungă de șaizeci de mii de ani, puteți obține același rezultat pur și simplu efectuând saṅkīrtana-yajña poate timp de câteva zile. Este atât de bună. De aceea mă bucur foarte mult că în țările occidentale, în special în America, voi băieți și fete norocoase, v-ați alăturat acestei saṅkīrtana-yajña. Oamenii o apreciază.

Eu sunt, de asemenea, foarte multumit. Deci, această yajña, așa cum ați luat Zeitatea în autobuze, mergeți prin țară și efectuați yajña ... Continuați acest proces până când întreaga țară va accepta acest crez la nivel național.

Devotați: Jaya!

Prabhupāda: EI îl vor accepta. Este prezis de Caitanya Mahāprabhu,

pṛthivīte āche yata nagarādi-grāma
sarvatra pracāra haibe mora nāma

Caitanya Mahāprabhu dorea ca în fiecare sat, fiecare oraș, fiecare județ, fiecare metropolă, această mișcare saṅkīrtana să fie acolo, iar oamenii se vor simți obligați față de Śrī Caitanya Mahāprabhu: "Doamne, Tu ne-ai dat ceva așa de sublim." Aceasta este predicția. Pur și simplu trebuie să încercăm tot ce putem. Deci nu este foarte dificil. Ați instalat Divinitatea. Luați-o cu autobuzele și mergeți din oraș în oraș, din sat în sat. Și acum aveți experiență, extindeți astfel această mișcare. După cum v-am spus în repetate rânduri că țara dvs., America, este norocoasă, și ei necesită doar acest lucru, saṅkīrtana ... Atunci vor fi perfecți. Am discutat atât de multe lucruri ieri - poate că ați văzut pus pe hârtie - că o revizie amănunțită e necesară, o revizie spirituală. Acum, în prezent, lucrurile nu merg foarte frumos. Din punct de vedere material, să nu-ți pară rău că această cursă nu ne va ajuta în viața noastră spirituală. Fiți avansați material, dar nu vă uitați datoria voastră spirituală și identitatea spirituală. Atunci este o pierdere. Apoi este śrama eva hi kevalam (SB 1.2.8), pur și simplu lucrezi degeaba. La fel ca și expediția de pe lună, pur și simplu o pierdere de timp și o cheltuială inutilă de bani. Atât de multe miliarde de dolari pe care le-ai stricat și ce ai obținut? Un pic de praf, asta-i tot. Nu fi nebun în acest fel. Doar fii practic. Dacă ar fi fost cheltuită o sumă atât de mare de bani, de dolari, în distribuirea acestei mișcări de conștiență de Kṛṣṇa în toată țara voastră, atunci ar fi fost obținut un beneficiu imens. Oricum, noi nu putem spune nimic. Banii voștri pe care voi îi puteți pierde. Asta e treaba voastră. Dar le cerem autorităților și oamenilor sănătosi să se angajeze la această mișcare saṅkīrtana, în special în America, și extind acest lucru și la alte părți ale lumii, Europa, Asia. Ați primit deja onoarea de a fi cea mai bogată națiune a lumii. Aveți inteligență. Aveții de toate. Angajați-vă la această mișcare, mișcarea Hare Kṛṣṇa, cu răbdare și cu sârguință și cu inteligență. Este foarte ușor. Sunteți deja experimentați. Nu o opriți. Măriți-o din ce în ce mai mult. Țara voastră va fi fericită, iar întreaga lume va fi fericită.

Mulțumesc foarte mult.

Devoți: Jaya!