MO/Prabhupada 0219 - Renunță la ideea de nonsens de a deveni stapânulLecture on SB 7.9.24 -- Mayapur, March 2, 1976

În țara dvs. optzeci la sută, nouăzeci la sută, sunt infectați cu malarie și au sifilis. Deci, care este diferența? De ce faci ...? Ca om medical, de ce ar trebui să faci diferența cum că "această boală este mai bună decât altă boala"? Boala este boală. De fapt, ăsta este adevărul. Spui că "suferim de malarie, este mai bine decât să suferim de sifilis". Nu. Boala este boală. În mod similar, fie Brahmă, fie o furnică, boala este cum să devii stăpân. Aceasta este boala. De aceea, pentru a vindeca această boală, Kṛṣṇa vine să vindece această boală, să spună clar, "Ticălosule, tu nu ești stăpân, tu ești slujitor. Predă-te Mie." Acesta este leacul bolii. Dacă cineva acceptă că "āra nāre bapa" "Nu mai încerc să devin stăpân" acela este leacul bolii.

Prin urmare Caitanya Mahāprabhu a spus, așa cum spune și Prahlāda Mahārāja, nija bhṛtya-pārśvam: (SB 7.9.24) "Angajați-mă ca slujitorul slujitorului Tău". Același lucru l-a spus Caitanya Mahāprabhu, gopī-bhartur pada-kamalayor dāsa-dāsa-anudāsaḥ (CC Madhya 13.80). Deci această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa înseamnă că trebuie să renunțăm la această idee de nonsens de a deveni stăpân. Aceasta este conștiența de Kṛṣṇa. Trebuie să învățăm cum să devenim servitori. Nu doar servitori, servitorul slujitorului, servitorul lui ... Asta este vindecarea. De aceea, Prahlāda Mahārāja a spus: "Deci, am înțeles ce nonsens este de a deveni stăpân. Tatăl meu a încercat, de asemenea, să devină stăpân. Deci, această cunoaștere, acum sunt perfect. Nu este de nici un folos să devii stăpân. Mai bine, dacă vrei să-mi dai o binecuvântare, fii bun și fă-mă servitorul slujitorului Tău. Aceasta este o binecuvântare. Deci, cineva care a învățat să devină servitorul slujitorului Lui Kṛṣṇa, el este perfect. Prin urmare Caitanya Mahāprabhu spune: tṛṇād api sunīcena taror api sahiṣṇunā. Un slujitor trebuie să tolereze. Tolerează. Servitorul, uneori maestrul ordonă atât de multe lucruri, așa că el devine zăpăcit. Dar totuși, el trebuie să execute și să tolereze. Aceasta este perfecțiunea. Aici, în India, atunci când o persoană se duce să se căsătorească, așa că ... Acesta este un obicei. Mama îl întreabă pe mire: "Dragul meu fiu, unde mergi?" El răspunde: "Mamă, voi aduce o servitoare pentru tine". Acesta este sistemul. "Mamă, o să-ți aduc o servitoare pentru tine." Asta înseamnă că "soția mea, nora ta, te va sluji ca o servitoare." Aceasta este civilizația vedică.

Când Kṛṣṇa, cu șaisprezece mii de soții ale Sale, a mers la Hastināpura, așa Draupadī ... Este natural de la femeie la femeie, ele vorbesc despre soțul lor. Este natural. Deci, Draupadī întreba pe fiecare soție a lui Kṛṣṇa. Nu pe toate. Este imposibil, șaisprezece mii. Cel puțin reginele principale, începând cu ... Care este (neclar)? Rukmiṇī, da. Deci fiecare dintre ele descria ceremonia ei de căsătorie, precum "Al meu ..." Rukmiṇī a explicat că "Tatăl meu a vrut să mă ducă la Kṛṣṇa, dar fratele meu mai mare nu a fost de acord. El vroia să mă căsătorească cu Śiśupala. Așa că mie nu mi-a plăcut această idee. I-am scris lui Kṛṣṇa o scrisoare personală, cum că "Mi-am dedicat Lui viața mea, dar aceasta este situația. Te rog vino să mă răpești. Astfel Kṛṣṇa m-a răpit și m-a făcut servitoarea Sa. " Fiica reginei, fiica regelui ... Toate erau fiice de regi. Nu erau fiice obișnuite. Dar ele voiau să devină servitoarele lui Kṛṣṇa. Aceasta este ideea, de a deveni servitor și de a deveni servitoare. Acesta este idealul civilizației umane. Fiecare femeie ar trebui să încerce să devină servitoarea soțului ei, și fiecare bărbat ar trebui să încerce să devină de o sută de ori slujitorul lui Kṛṣṇa. Aceasta este civilizația indiană, nu că "Soțul și soția, noi suntem egali." Cum în Europa, America, mișcarea aceasta continuă, "Drepturile egale". Aceasta nu este civilizație vedică. Civilizația vedică este că soțul trebuie să fie un slujitor sincer al lui Kṛṣṇa, iar soția ar trebui să fie o servitoare sinceră a soțului.