MO/Prabhupada 0263 - Dacă ai asimilat bine această formulă, atunci vei continua să prediciLecture -- Seattle, September 27, 1968

Prabhupāda: Da.

Madhudviṣa: Prabhupāda, ce exact a fost prezis de către Domnul Caitanya când El a prezis Era de Aur a lui Kali, (indistinct) atunci când oamenii vor cânta mantra Hare Kṛṣṇa?

Prabhupāda: Da. Oamenii ... La fel cum noi predicăm acum Hare Kṛṣṇa. În țara voastră nu a existat o astfel de predică. Așa că am trimis studenții noștri în Europa, Germania, Londra - voi de asemenea o răspândiți. În felul acesta, activitățile noastre se desfășoară practic din 1966. Am înregistrat asociația în 1966, iar acum este '68. Deci treptat ne răspândim. Și, desigur, sunt bătrân. Eu pot muri. Dacă ați asimilat această formulă foarte frumos, atunci veți continua predicarea și aceasta poate fi răspândită în întreaga lume. Foarte simplu lucru. Pur și simplu avem nevoie de puțină inteligență. Asta e tot. Deci orice om inteligent va aprecia asta. Dar dacă cineva vrea să fie înșelat, atunci cum poate el fi salvat, dacă cineva dorește dinadins să fie înșelat? Atunci este foarte greu să-l convingi. Dar cei cu inima deschisă vor accepta cu siguranță această mișcare frumoasă, conștiența de Kṛṣṇa. Da.

Jaya-gopāla: Când angajăm energia inferioară, energia interioară, în slujba lui Kṛṣṇa, ea devine spiritualizată, nu-i așa?

Prabhupāda: Nu. Când îți aplici energia, nu mai este materială; este spirituală. La fel ca atunci când firul de cupru este în contact cu electricitatea, nu mai este cupru; este electric. Deci slujirea pentru Kṛṣṇa înseamnă că de îndată ce te implici în slujba lui Kṛṣṇa, nu ești diferit de Kṛṣṇa. Acest lucru este menționat în Bhagavad-gītā: māṁ ca 'vyabhicāreṇa bhakti-yogena yaḥ sevate. Acest cuvânt, sevate. Sa guṇān samatītyaitān brahma-bhūyāya kalpate (BG 14.26). "Oricine se implică serios în serviciul Meu, imediat devine transcendent față de calitățile materiale și este pe platforma lui Brahman ". Brahma-bhūyāya kalpate. Așa că atunci când aplicați energia voastră în serviciul lui Kṛṣṇa, să nu credeți că energia voastră materială este acolo. Nu. La fel ca aceste fructe. Aceste fructe, cineva se poate gândi: "Ce este această prasāda? Acest fruct a fost cumpărat, de asemenea mâncăm fructe acasă, iar aceasta este prasāda? " Nu. Pentru că este oferită lui Kṛṣṇa, ea imediat nu mai este materială. Rezultatul? Mâncați Kṛṣṇa prasāda și vedeți cum faceți progrese în conștiența de Kṛṣṇa. Dacă medicul vă dă un medicament și dacă vă veți vindeca, acesta este efectul medicamentului. Un alt exemplu este modul în care lucrurile materiale devin spirituale. Un exemplu foarte frumos. Așa cum ați consumat o cantitate mare de lapte. Deci, există o tulburare în intestin. Mergeți la un medic. Cel puțin, conform sistemului Vedic al ..., ei vă vor oferi un preparat numit iaurt. Acesta este pregătit din lapte. Acest iaurt cu puțin medicament te va vindeca. Acum boala ta a fost cauzată de lapte, și este, de asemenea, vindecată tot de lapte. De ce? Este ordonată de medic. În mod similar, totul ... Într-un sensul superior nu există materie; este doar iluzie. La fel cum în această dimineață am dat exemplul soarelui și a ceții. Ceața era acolo; soarele nu putea fi văzut. Persoana nebună va spune că "nu există soare, este pur și simplu ceață". Dar persoana inteligentă va spune că "Soarele este acolo, dar ceața ne-a acoperit ochii, nu putem vedea soarele". În mod similar, de fapt, totul fiind energia lui Kṛṣṇa, nu este nimic material. Pur și simplu această mentalitate a noastră de a stăpâni totul, ea este falsă, iluzie. Aceasta acoperă relația noastră cu Kṛṣṇa. Așa că vei înțelege asta treptat. Sevonmukhe hi jihvādau svayam eva sphuraty adaḥ (Brs 1.2.234). Pe măsură ce faceți progrese în atitudinea de serviciu, totul va fi clar, modul în care energia voastră a devenit spiritualizată.