MO/Prabhupada 0306 - Ar trebui să punem întrebări despre îndoileile noastreLecture -- Seattle, October 2, 1968

Prabhupāda: Aveți întrebări? Mai întâi de la audiență. Vă invităm la întrebări, dacă aveți orice întrebare, îndoială, cu privire la afirmații, puteți să întrebați. Tad viddhi praṇipātena paripraśnena sevayā (BG 4.34). Totul, dacă ești serios în a înțelege, ar trebui să punem întrebările despre îndoieli și apoi să înțelegem. Vezi. Da?

Tânăr: Poate atinge cineva o conștiență care este mai presus de cuvinte? Sau, îndrăznesc să spun, există oare o comunicare care nu este cuvântul în sine, ci poate o vibrație, care seamănă cu sunetul sau e sunetul în sine? Poate că ajungem la oṁ. Există o comunicare, ceva înțeles între tine și mine, eu și fratele meu, alții, noi toți? Există o experiență, probabil, unde suntem ... Sună ca "dong", "aung". Există și altceva în afară de verbal? Vorbirea?

Prabhupāda: Da, acest Hare Kṛṣṇa.

Tânăr: Hare Kṛṣṇa.

Prabhupāda: Da.

Tânăr: Ați putea să elaborați? Îmi poți spune cum poate fi asta? Cum poate fi tot timpul? Mai degrabă decât a fi om, mai degrabă decât de a vorbi în engleză sau în alte limbi? Cum se poate vorbi acea unică limbă?

Prabhupāda: Sunetul poate fi vibrat în orice limbă. Nu contează faptul că Hare Kṛṣṇa poate fi spusă numai în sanscrită. Puteți să o spuneți și în limba engleză: "Hare Kṛṣṇa". Există vreo dificultate? Acești băieți, ei spun, de asemenea, Hare Kṛṣṇa. Deci nu există nici o dificultate. Este sunetul care contează. Nu contează cine o spune. La fel ca la pian, dacă-l atingi, face un "dong". Nu contează dacă un american îl atinge sau un indian îl atinge sau un hindus sau un musulman, sunetul este tot sunet. În mod similar, acest pian, Hare Kṛṣṇa, îl atingi și el se va auzi. Asta e tot. Da?

Tânăr (2): stați și meditați singur? Ce faceți cu mintea când se rătăcește? Vă gândiți la ceva? O puneți pe ceva anume sau o lăsați să rătăcească singură?

Prabhupāda: Mai întâi de toate, dă-mi voie să știu ce vrei să spui prin meditație?

Tânăr (2): A sta singur în liniște.

Prabhupāda: Hm?

Tamāla Kṛṣṇa: Stai singur în liniște.

Prabhupāda: Stau liniștit singur. Este posibil? Crezi că este posibil?

Tânăr (2): Dacă ascultați propria voastră minte.

Prabhupāda: Atunci mintea este întotdeauna în acțiune.

Tânăr (2): Vorbește cu tine.

Prabhupāda: Cum poți să stai cu mintea tăcută? Mintea e întotdeauna activă. Există vreo experiență precum mintea nu e activă când stați în tăcere? Când dormi, mintea ta acționează. Visezi. Aceasta este acțiunea minții. Deci, când consideri că mintea ta este tăcută?

Tânăr (2): Asta am încercat să vă întreb.

Prabhupāda: Da. Deci, mintea nu este niciodată tăcută. Trebuie să vă angajați mintea la ceva. Aceasta este meditația.

Tânăr (2): Cu ce ​​o ocupi?

Prabhupāda: Da. Acela este Kṛṣṇa. Ne implicăm mintea noastră pentru Kṛṣṇa, frumoasa Personalitate Supremă a Lui Dumnezeu. Nu doar pur și simplu angajarea minții, ci angajarea minții în acțiune cu simțurile. Deoarece mintea acționează cu simțurile noastre.