MO/Prabhupada 0336 - Cum se face că ei sunt înnebuniți dupa Dumnezeu?Lecture on SB 1.2.5 -- Aligarh, October 9, 1976

Acum, sunteți în această țară, să presupunem în India și viața viitoare, pentru că trebuie să vă schimbați corpul, viața viitoare, este posibil să nu vă nașteți în India. S-ar putea să vă nașteți pe planeta raiului sau în societatea animală. Pentru că nu există nici o garanție. Kṛṣṇa spune tathā dehāntara-prāptir. Moartea înseamnă schimbarea corpului. Dar ce fel de corp veți accepta, va depinde de aranjamentul superior. Dar puteți aranja și accea. Ca și cum ați trece examenul medical, există posibilitatea de a deveni un cadru medical, pentru a obține un serviciu în consiliul de administrație medicală al guvernului, dar, totuși, trebuie să fiți selectați de consiliul medical și așa mai departe, așa mai departe. Există atât de multe condiții. În mod similar, pentru a obține următorul corp, aceasta nu este după selecția ta proprie. Această selecție depinde de autoritatea superioară. Karmaṇā daiva netrena jantur dehopapattaye (SB 3.31.1). Că noi nu știm viața următoare. Nici noi nu ne străduim pentru ceea ce este viața viitoare. Trebuie să acceptăm o viață viitoare după renunțarea la acest corp.

Prin urmare, trebuie să fim pregătiți pentru acest scop. Deci, pregătirea înseamnă, în Bhagavad-gītā se spune yānti deva-vratā devān (BG 9.25). Dacă vă pregătiți pentru a merge la sistemul planetar superior, Candraloka, Sūryaloka, Indraloka, Svargaloka, Brahmaloka, Janaloka, Maharloka, Tapoloka - sunt atât de multe, sunt sute. Dacă vrei să mergi acolo, atunci te pregătești astfel. Yānti deva-vratā devān pitṟn yānti pitṛ-vratāḥ. Deci, dacă doriți să mergeți la Pitrloka, puteți merge acolo. Dacă doriți să mergeți la sistemul planetar superior, în Devaloka, puteți merge acolo. Și dacă vrei să rămâi aici, poți rămâne aici. Și dacă vrei să mergi la loka, Goloka, Vṛndāvana, mad-yājino 'pi yānti mām (BG 9.25). Puteți merge acolo. Înapoi acasă, înapoi la Dumnezeu. Acest lucru este posibil. Kṛṣṇa spune că "tyaktvā dehaṁ punar janma naiti mām eti" (BG 4.9). Dacă v-ar place să vă întoarceți acasă, înapoi la Dumnezeu. Acest lucru este posibil. Deci, oamenii inteligenți, trebuie să știe "Dacă mă duc la Devaloka, care este rezultatul de a merge acolo. Dacă mă duc la Pitṛloka, care este rezultatul. Dacă rămân aici, care este rezultatul. Și dacă mă întorc acasă, înapoi la Dumnezeu, care este rezultatul. " Rezultatul final este că, dacă vă puteți întoarce acasă, înapoi la Dumnezeu, atunci Kṛṣṇa spune care este rezultatul. Rezultatul este tyaktvā dehaṁ punar janma naiti (BG 4.9), că nu te mai naști din nou în această lume materială. Deci acesta este cel mai mare câștig. Punar janma naiti mām eti.

mām upetya tu kaunteya
duḥkhālayam aśāśvatam
nāpnuvanti mahātmānaḥ
saṁsiddhiṁ paramāṁ gatāḥ
(BG 8.15)

Aceasta este cea mai înaltă perfecțiune. De aceea, aici se spune, sa vai puṁsāṁ paro dharmo yato bhaktir adhokṣaje (SB 1.2.6). Deci, dacă doriți să vă întoarceți acasă, înapoi la Dumnezeu, atunci yato bhaktir adhokṣaje. Trebuie să adoptați acest mijloc, bhakti. Bhaktyā mām abhijānāti yāvān yaś cāsmi tattvataḥ (BG 18.55). Kṛṣṇa sau Domnul Suprem nu poate fi înțeles prin karma, jñāna, yoga. Nici un proces nu va fi suficient pentru a-l înțelege pe Kṛṣṇa. De aceea, trebuie să acceptați acest proces așa cum l-a recomandat Kṛṣṇa, bhaktyā mām abhijānāti yāvān yaś cāsmi tattvataḥ (BG 18.55). Prin urmare, nu ne răsfățăm în līlā lui Kṛṣṇa dacă nu este prezentat sau este executat de devoți. Nu de către profesioniști. Este interzis. Caitanya Mahāprabhu nu s-a răsfățat niciodată cu asta. Deoarece subiectul despre Kṛṣṇa poate fi înțeles numai prin procesul lui bhakti. Yato bhaktir adhokṣaje (SB 1.2.6). Fără bhakti, nu este posibil. Procesul lui bhakti trebuie adoptat dacă cineva vrea să se întoarcă acasă, înapoi la Dumnezeu. Aceasta este mișcarea conștienței de Kṛṣṇa.

Mișcarea noastră, această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa, educă oamenii cum să devină avansați în serviciul devoțional și cum să se întoarcă acasă, înapoi la Dumnezeu. Și aceasta nu este o sarcină foarte dificilă. Este foarte ușor. Dacă nu este ușor atunci cum se face că europenii, americanii, o iau acum în serios? Pentru că, cred că cu cel puțin zece ani înainte de a începe această mișcare, cei mai mulți dintre ei nu știau ce este Kṛṣṇa. Acum sunt toți devoții lui Kṛṣṇa. Chiar și preoții creștini sunt surprinși. În Boston, un preot creștin, a recunoscut că "acești băieți, ei sunt băieții noștri, provenind din grupul creștin sau din grupul evreiesc. Deci înainte de această mișcare nu au avut grijă să ne viziteze, sau să pună orice întrebare despre Dumnezeu sau să vină la biserică. Au neglijat asta complet. Și acum, cum de sunt ei nebuni după Dumnezeu? " Sunt surprinși. De ce au devenit așa ...? Pentru că au început procesul. Procesul este important. Pur și simplu speculațiile ... Bhakti nu este teoretic. Este practic. Yato bhaktir adhokṣaje. Dacă doriți să vă angajați la procesul bhakti, nu este vorba despre speculații. De fapt, trebuie să vă angajați în acest proces. Yato bhaktir adhokṣaje. Acest proces este

śravaṇaṁ kīrtanaṁ viṣṇoḥ
smaraṇaṁ pāda-sevanam
arcanaṁ vandanaṁ dāsyaṁ
sakhyam ātma-nivedanam
(SB 7.5.23)