MO/Prabhupada 0356 - Noi nu lucrăm capricios. Noi acceptăm versiunea autorizată de sastraLecture at World Health Organization -- Geneva, June 6, 1974

Prabhupāda: Este de fapt datoria guvernului de a aranja ca nimeni să nu fie șomer. Acela este un guvern bun. Nimeni nu este șomer. Acela este sistemul Vedic. Societatea a fost împărțită în patru diviziuni: brāhmaṇa, kṣatriya, vaiśya, śūdra. Iar datoria guvernului sau a regelui de a supraveghea ca, brāhmaṇa să execute datoria sa de brāhmaṇa, și datoria lui kṣatriya, hm, kṣatriya, datoria lui este datoria unui kṣatriya. În mod similar, vaiśya ... Deci, datoria guvernului este de a vedea de ce oamenii sunt șomeri. Apoi problema va fi rezolvată.

Vizitator: Dar ei sunt cei care sunt și în guvern.

Prabhupāda: Hm?

Vizitator: Sunt și ei ... Oamenii ancorați, oamenii cu bani, proprietarii de pământ, au, de asemenea, o voce puternică în guvern.

Prabhupāda: Nu. Asta înseamnă un guvern rău.

Vizitator: Da. Asta este, este adevărat.

Prabhupāda: Este un guvern rău. În caz contrar, este de datoria guvernului să vadă că toată lumea este angajată.

Vizitator: Așa aștept cu nerăbdare ziua când mișcarea de conștiență de Kṛṣṇa poate deveni o adevărată mișcare revoluționară care va schimba fața societății.

Prabhupāda: Da. Cred că va face o revoluție, pentru că tinerii americani și europeni, ei s-au angajat la ea. Le-am prezentat-o. Așadar, sper că băieții europeni și americani, care sunt foarte inteligenți, și iau lucrurile foarte în serios. Astfel încât... Acum lucrăm câțiva ani, cinci, șase ani. Totuși, noi am răspândit mișcarea prin întreaga lume. Așa că vă cer ... Sunt bătrân. Eu voi muri. Dacă o iau în serios, va continua și va exista o revoluție. Pentru că noi nu lucrăm capricios, după toane. Noi considerăm versiunea autorizată din śāstra. Și noi suntem ... Programul nostru este să publicăm cel puțin o sută de cărți de această dimensiune. Există atât de multe informații. Ei pot citi toate aceste cărți și pot primi informații. Și acum suntem primiți. În special în America, în cercul superior, în colegii și universități, ei citesc acum aceste cărți și le apreciază. Așadar, încercăm tot ce putem, introducând literatura, practic, lucrând, instruind, pe cât posibil. Dar cred că dacă acești băieți, băieți tineri, o iau foarte în serios, va fi o revoluție.