MO/Prabhupada 0366 - Toți dintre voi să deveniți guru, dar să nu vorbiți prostiiLecture on SB 6.1.21 -- Honolulu, May 21, 1976

Deci, cea mai recentă confirmare din partea Lui Caitanya Mahāprabhu: kṛṣṇas tu bhagavān svayam (SB 1.3.28). Yāre dekha tāre kaha kṛṣṇa-upadeśa (CC Madhya 7.128). Caitanya Mahāprabhu, această propagandă a mișcării constienței de Kṛṣṇa, ce este această propagandă? El spune că "Fiecare dintre voi să deveniți guru". El nu vrea guru de imitație, ticălos, ci guru adevărat. Asta vrea El. Pentru că oamenii sunt în întuneric, avem nevoie de multe milioane de guru pentru a-i lumina. Prin urmare, misiunea lui Caitanya Mahāprabhu este, a spus El, că "fiecare dintre voi să devină guru". Āmāra ājñāya guru haya tāra ei deśa. Nu trebuie să pleci în străinătate. Oriunde te afli, învață-i pe oameni; devino guru. Nu contează. Ei deśa. El spune, ei deśa. Dacă aveți putere, puteți merge în altă țară, dar nu este nevoie. În oricare sat, oricare ar fi țara sau orașul, tu devino un guru. Aceasta este misiunea lui Caitanya Mahāprabhu. Āmāra ājñāya guru haya tāra ei deśa. - Țara asta, locul ăsta. Deci, "Dar nu am nici o calificare, cum pot eu deveni guru?" Nu este nevoie de calificare. "Și totuși pot deveni guru?" Da. "Cum?" Yāre dekha tāre kaha kṛṣṇa-upadeśa: (CC Madhya 7.128) "Cu oricine vă întâlniți, pur și simplu instruiți-i ceea ce a spus Kṛṣṇa. Asta e tot. Tu devii guru. Toți sunt foarte nerăbdători să devină guru, dar ticălosul nu știe cum să devină guru, un lucru simplu. Atât de mulți guru provin din India în această țară, toți ticăloși, dar ei nu vor vorbi ceea ce a instruit Kṛṣṇa. Poate pentru prima oară acest lucru a început în conștiența de Kṛṣṇa. În caz contrar, toți ticăloșii, ei au instruit altceva, niște meditație, asta, aia, înșelătorii cu toate.

Guru adevărat este cel care instruiește ceea ce a spus Kṛṣṇa. Nu înseamnă că îți fabrici tu învățătura. Nu. Acesta este Caitanya Mahāprabhu. Nu este nevoie de fabricare. Instrucțiunea este deja acolo. Trebuie pur și simplu să spui: "Acesta este acesta". Asta e tot. Este o sarcină foarte dificilă? Tatăl a spus: "Acesta este microfonul." Un copil poate spune că "Tatăl a spus că acesta este microfonul". El devine guru. Unde este dificultatea? Autoritatea, tatăl, el a spus: "Acesta este un microfon." Un copil poate spune doar: "Acesta este un microfon." De asemenea, Kṛṣṇa spune că "Eu sunt Supremul". Deci, dacă eu spun, "Kṛṣṇa este Supremul", unde este dificultatea mea, dacă nu înșel pe alții să devină Kṛṣṇa sau Supremul? Asta e înșelăciune. Dar dacă spun adevărul simplu, "Kṛṣṇa este Personalitatea Supremă a Dumnezeirii. El este proprietarul a toate. El trebuie să fie venerat " atunci unde este dificultatea mea?

Deci aceasta este misiunea noastră. Toți care ați venit la mișcarea de conștiență de Kṛṣṇa, aceasta este cererea noastră, ca voi, voi toți, să deveniți guru, dar să nu vorbiți prostii. Aceasta este cererea. Pur și simplu spuneți ceea ce a spus Kṛṣṇa. Apoi deveniți brāhmaṇa. Veți fi guru și totul. Mulțumesc foarte mult.