MO/Prabhupada 0452 - Krișna vine pe Pământ o dată în fiecare zi a lui BrahmaLecture on SB 7.9.5 -- Mayapur, February 25, 1977

Pradyumna: Traducere - "Când Domnul Nṛsiṁha-deva l-a văzut pe micul băiat Prahlāda Mahārāja prosternat la tălpile picioarelor sale de lotus, El s-a extaziat în afecțiunea Sa față de devotatul Său. Ridicându-l pe Prahlāda, Domnul a pus mâna lui de lotus pe capul băiatului pentru că mâna Lui este întotdeauna gata să creeze neînfricare în toți adepții Săi ".

Prabhupāda:

sva-pāda-mūle patitaṁ tam arbhakaṁ
vilokya devaḥ kṛpayā pariplutaḥ
utthāpya tac-chīrṣṇy adadhāt karāmbujaṁ
kālāhi-vitrasta-dhiyāṁ kṛtābhayam
(SB 7.9.5)

Deci este foarte ușor să devii devotat sau favoritul Personalității Supreme a Lui Dumnezeu. Nu este deloc dificil. Aici vedem exemplul, Prahlāda Mahārāja, de cinci ani ... (pauză) ... fiind un devotat, el cunoaște numai pe Domnul Suprem și el i-a oferit plecăciuni. Aceasta este calificarea lui. Oricine poate face asta. Oricine poate să vină aici în templu și să se închine. Unde este dificultatea? Pur și simplu trebuie să avem noțiunea că "Iată Personalitatea Supremă a Lui Dumnezeu, Kṛṣṇa sau Nṛsiṁha-deva sau oricare dintre multiplele sale expansiuni ".

În śāstra se spune, advaitam acyutam anādim ananta-rūpam (Bs 5.33). Kṛṣṇa are ananta-rūpam. De aceea, fiecare rupa este expansiunea lui rūpa originală a lui Kṛṣṇa. Rūpa originală este Kṛṣṇa. Kṛṣṇas tu bhagavān svayam (SB 1.3.28). Apoi sunt atât de multe rūpa: Rāma, Nṛsiṁha, Varāha, Balarāma, Paraśurāma, Mīna, Broasca-țestoasă, Nṛsiṁha-deva. Rāmādi-mūrtiṣu kalā-niyamena tiṣṭhan (SB 5.39). El există întotdeauna cu forme diferite, nu cum că El există doar în forma Kṛṣṇa. Fiecare formă, rāmādi-mūrtiṣu. Același exemplu, așa cum l-am dat de multe ori: la fel ca soarele, timpul soarelui, douăzeci și patru de ore, așa că din cele douăzeci și patru de ore sau douăzeci și patru de încarnări, oricare timp este prezent. Nu este adevărat că acum este, să zicem, opt, iar ora șapte este terminată. Nu. Există ora șapte în orice altă parte a lumii. Sau ora nouă. Ora nouă este de asemenea prezentă. Ora douăsprezece este de asemenea prezentă. Avem un ceas dat de Gurukṛpa Mahārāja. (râsete) L-a adus el din Japonia. Este foarte drăguț. Imediat puteți vedea care este momentul acum în diferite locuri - imediat. Deci toate acestea sunt deja existente. Prin urmare, līla lui Kṛṣṇa este numită nitya-līlā, nu că se întâmplă o līlā, iar altă līlā este terminată, nu. Totul există simultan. Prin urmare, acest cuvânt este folosit, rāmādi-mūrtiṣu. Rāmādi-mūrtiṣu kalā-niyamena tiṣ ... Niyamena. Exact la timp. La fel ca soarele, exact. Cândva nu exista nici un ceas, dar după umbră se putea studia. Puteți studia și acum, chiar și acum. În copilăria noastră am învățat să vedem umbra: "Acum este ora aceasta" - și exact în același timp. Deci kalā-niyamena tiṣṭhan, nu așa la întâmplare - acum această umbră este aici ora unu, iar a doua zi, ora unu e acolo. Nu. În același loc le veți găsi. Kalā-niyamena tiṣṭhan.

În mod similar, līlā lui Kṛṣṇa, niyamena tiṣṭhan - cu exactitate. Există nenumărate universuri. Kṛṣṇa se naște aici. Acum Kṛṣṇa este luat de Vasudeva la Vṛndāvana. Același lucru - imediat născut aici, Kṛṣṇa s-a dus la Vṛndāvana - într-un alt univers Kṛṣṇa se naște, Kṛṣṇa se naște din nou. În felul acesta, līlā Lui se petrece. Nu există nici o încetare, nici o discrepanță de timp. Exact. La fel cum Kṛṣṇa vine pe acest pământ odată într-o zi a lui Brahmā. Deci, după atât de multe milioane de ani, Kṛṣṇa va apărea din nou, dacă nu personal, atunci prin expansiunea Sa, aṁśena. Caitanya Mahāprabhu va apărea exact la timpul potrivit. Domnul Rāmacandra va apărea. Deci rāmādi mūrtiṣu kalā-niyamena tiṣṭhan (SB 5.39). Deci, această līlā, Nṛsiṁha-deva, este exact la timp.

Deci sva-pāda-mūle patitaṁ tam arbhakam. Un copil foarte nevinovat. Dacă un copil nevinovat, precum Prahlāda Mahārāja, poate obține atât de multă milă de la Nṛsiṁha-deva, astfel încât apariția înfricoșătoare a Domnului de care nici măcar Lakṣmī nu putea să se apropie ... Aśruta. Adṛṣṭa aśruta pūrva. Nu a existat o astfel de formă a Domnului. Chiar nici Lakṣmī nu o știa. Dar Prahlāda Mahārāja, lui nu-i este frică. El știe: "Iată-l pe Domnul meu." Ca și puiul unui leu, el nu se teme de leu. Imediat se urcă în capul leului pentru că el știe, "Este tatăl meu, este mama mea". În mod similar, Prahlāda Mahārāja nu se teme, deși Brahmā și alții, toți semizeii, ei s-au temut să se apropie de Domnul. El pur și simplu a venit ca un copil nevinovat și i-a oferit închinăciuni. Tam arbhakaṁ vilokya. Deci, Dumnezeu nu este impersonal. Imediat El a putut înțelege: "Oh, aici este un copil nevinovat. El a fost atât de mult hărțuit de tatăl său, și acum îmi oferă Mie închinăciuni. " Vilokya devaḥ kṛpayā pariplutaḥ. El a devenit foarte tare, vreau să spun că s-a topit de milă. Deci, totul e acolo.