MO/Prabhupada 0525 - Maya este atât de puternică; de cum sunteți puțin siguri pe voi, ea va atacaLecture on BG 7.1 -- Los Angeles, December 2, 1968

Tamāla Kṛṣṇa: Prabhupāda, când vă servesc uneori mă simt foarte bine, dar atunci când mă gândesc la cât de rău și imperfect acest serviciu este, mă simt teribil. Cum este corect de a simți?

Prabhupāda: (chicotește) Te simți groaznic?

Tamāla Kṛṣṇa: Da.

Prabhupāda: De ce? Când te simți tu groaznic?

Tamāla Kṛṣṇa: Când văd toate gafele pe care le fac, toate greșelile.

Prabhupāda: Uneori ... Asta e bine. Să accepți greșelile ... Chiar dacă nu există nici o greșeală. Acesta este simptomul unui serviciu sincer. La fel cum un tată este foarte iubit de fiul său, sau fiul este foarte iubit de tată. La o mică boală a fiului, tatăl se gândește, - Oh, fiul meu poate muri. Putem fi separați." Este semnul iubirii intense. Nu întotdeauna fiul moare imediat, vezi, dar el se gândește astfel. Separarea. Vezi? Deci, acesta este un semn bun. Nu trebuie să ne gândim că facem lucrurile foarte bine. Ar trebui să ne gândim mereu că "nu sunt capabil." Acest lucru nu este rău. Nu trebuie să ne gândim niciodată că "eu sunt perfect". Deoarece māyā este atât de puternică, că de îndată ce sunteți puțin mai siguri, imediat există un atac. Vezi? Într-o stare bolnavă ... La fel ca cineva care ia o metodă foarte precaută, atunci există puține șanse de recidivă. Deci asta nu este rău. Ar trebui să ne gândim mereu astfel: "Poate că nu fac bine." Dar, în măsura în care este în puterea noastră, să executăm treburile bine, dar nu ar trebui să ne gândim niciodată că este foarte perfect. Asta e bine.