MO/Prabhupada 0546 - Publicați cât mai multe cărți și distribuiți-le prin toată lumeaHis Divine Grace Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Gosvami Prabhupada's Appearance Day, Lecture -- Mayapur, February 21, 1976

Prabhupāda: atâta timp cât entitatea vie este în această lume materială, el trebuie să se asocieze cu diferitele moduri ale naturii materiale. Același exemplu. La fel cum scânteia de foc cade pe pământ. Așa că, pe pamânt fiind, are o situație diferită. O situație este iarba uscată, o situație este iarba umedă, și o situație este doar pamânt. Similar, există trei poziții: sattva-guṇa, rajo-guṇa, tamo-guṇa. Deci, sattva-guṇa înseamnă că scânteia cade pe iarba uscată, apoi aprinde ierburile. Astfel, în sattva-guṇa, prakāśa, această calitate a focului este demonstrată. Dar dacă cade pe apă, pe teren umed, atunci este complet stinsă. Trei etape. În mod similar, când ajungem în această lume materială, dacă ne asociem cu sattva-guṇa, atunci există o oarecare speranță de viață spirituală. Și dacă suntem în rajo-guṇa, nu există speranță, și nici în tamo-guṇa nu există speranță. Rajas-Tamah. Rajas-tamo-bhāva kāma-lobhādayaś ca ye. Rajas-Tamah. Dacă ne asociem cu rajo-guṇa și cu tamo-guṇa, atunci dorințele noastre vor fi pline de senzualitate și de lăcomie. Kāma-lobhādayaś ca. Acest rajas-tamo-bhāva kāma-lobhādayaś ca. Și dacă mărim calitatea sattva-guṇa, atunci această kāma-lobhādaya, aceste două lucruri nu ne vor atinge. Putem fi puțin distanți de kāma-lobha. Deci, dacă în sattva-guṇa ... Acest lucru este menționat în Śrīmad-Bhāgavatam:

śṛṇvatāṁ sva-kathāḥ kṛṣṇaḥ
puṇya-śravaṇa-kīrtanaḥ
hṛdy antaḥ-stho hy abhadrāṇi
vidhunoti suhṛtsatām
(SB 1.2.17)

Deci, trebuie să depășim toate aceste trei calități, sattva-guṇa, rajo-guṇa, tamo-guṇa, în special rajo-guṇa, tamo-guṇa. Dacă nu încercăm să facem asta, atunci nu există speranță de mântuire spirituală, sau eliberare din încurcătura materială. Dar în Kali-yuga nu există practic sattva-guṇa, pur și simplu raja, rajo-guṇa, tamo-guṇa, în special tamo-guṇa. Jaghanya-guṇa-vṛtti-sthaḥ (BG 14.18). Kalau śūdra-sambhavaḥ. Prin urmare, Śrī Caitanya Mahāprabhu a răspândit această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa, cântând mantra Hare Kṛṣṇa.

Astfel, din acest loc, Śrī Caitanya Mahāprabhu a pornit această mișcare, mișcarea de conștiență de Kṛṣṇa, prin întreaga Indie, și El a dorit ca pṛthivīte āche yata nagarādi grāma: "Prin cât de multe orașe și sate există, această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa ar trebui să fie răspândită "(CB Antya-khaṇḍa 4.126) Deci, această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa este acum în mâna voastră. Desigur, în 1965 (1922), Bhaktisiddhānta Sarasvatī Ṭhākura, el a vrut să fac ceva în legătură cu asta. El dorea asta de la ei, de la toți discipolii săi. Mai ales el a subliniat de multe ori cum că "Tu să faci asta. Orice ați învățat, încercați să o extindeți în limba engleză. " Și în 1933, când era la Rādhā-kunḍa, eu am fost atunci la Bombay cu treburi. Așa că am venit să-l văd și un prieten a vrut să doneze ceva teren în Bombay, pentru începerea lui Bombay Gauḍīya Maṭha. El e prietenul meu. Deci, este o poveste lungă, dar vreau să povestesc acest lucru, misiunea lui Bhaktisiddhānta Sarasvatī Gosvāmī. Deci, la acea vreme, unul dintre frații mei întru Dumnezeu a fost de asemenea prezent. El mi-a amintit de donația prietenului meu, și Bhaktisiddhānta Sarasvatī Ṭhākura Prabhupāda a ​​preluat imediat pământul. El a continuat: "Nu este nevoie de stabilirea multor temple. Mai bine publicăm niște cărți. "Asta a spus. El a spus că "Am început această Gauḍīya Maṭha din Ultadanga. Chiria a fost foarte mică, și dacă am putea aduna între 2 și 250 rupii, ar fi foarte bine. Dar din moment ce acest JV Datta ne-a dat această piatră, piatră de marmură Ṭhākurabari, competiția dintre ucenici s-a mărit, așa că nu-mi mai place. Mai degrabă, aș prefera să scot piatra de marmură și să o vând și să publicăm niște cărți ". Așa că am considerat acest punct și, de asemenea, el m-a sfătuit mai ales că "Dacă primești bani, încearcă să publici cărți". Astfel, prin binecuvântarea sa, aceasta a devenit foarte reușită prin cooperarea voastră. Acum, cărțile noastre sunt vândute în întreaga lume și este o vânzare foarte satisfăcătoare. Deci, în această zi particulară a apariției lui Bhaktisiddhānta Sarasvatī Ṭhākura, încercați să vă amintiți cuvintele sale, că el dorea ca multe cărți să fie publicate despre filosofia noastră, și ar trebui să se distrubuie în special publicului vorbitor de engleză, deoarece limba engleză este acum limba mondială. Suntem în turnee peste tot în lume. Deci, oriunde vorbim limba engleză, se înțelege, cu excepția câtorva locuri. Așa că în această zi, în special, la apariția lui Bhaktisiddhānta Sarasvatī Ṭhākura, îi rog în special pe discipolii mei care cooperează cu mine, ca să încerce să publice cărți cât mai multe și să le distribuie în întreaga lume. Aceasta-l va satisface pe Śrī Caitanya Mahāprabhu, precum și pe Bhaktisiddhānta Sarasvatī Ṭhākura. Mulțumesc foarte mult.

Devotați: Jaya Śrīla Prabhupāda.